... dzisiaj o 18.45 na TVP Historia drugi odcinek Tajemnice Bieszczadzkiego Worka....
sorry... nie popatrzyłem na post wyżej....
... dzisiaj o 18.45 na TVP Historia drugi odcinek Tajemnice Bieszczadzkiego Worka....
sorry... nie popatrzyłem na post wyżej....
Ostatnio edytowane przez Szkutawy ; 03-08-2014 o 13:01 Powód: gapiostwo...
WUKA
www.wukowiersze.pl
Jutro na TVPolonia o 16.15 Leśny przewodnik po Bieszczadach,a dzisiaj był Bieszczadzki Park Narodowy z Robertem Więckiewiczem,chyba mój ulubiony film dokumentalny o BPN.Troszkę późno się zorientowałem ale polecam bardzo, może będą powtarzać. Naprawdę warto.
Nie zawsze trzeba mówić co się wie,ale zawsze trzeba wiedzieć co się mówi.
Klaudiusz
Przypadkiem trafiłem na ten film, fajny jest , choć mnóstwo specjalistycznej terminologi odnośnie nazw roślinek i robaków.
Podobała mi się wizualizacja tras pokazana przestrzennie.
Sądząc po wizerunku p. Wieckiewicza to jest to dość starawy jest , ale z którego roku ?
Czy ktoś wyhaczy to zawieszone w internecie ?
Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 06-12-2014 o 20:44
"W tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnej... " J.H.
Fajne, fajne -puściłam sobie podczas obierania nasiczańsko - łupkowskiej (w zasadzie już słowackiej) dzikiej róży. Tylko za krótkie, bo zostało mi jeszcze drugie tyle (i pomyśleć, że powstanie z tego tylko jeden i to malutki słoiczek dżemu -ale za to jakże cenny). Ale filmiku na youtube o Bieszczadach nigdy dosyć, więc teraz zapodam sobie:
Bieszczadzka Kolejka Leśna Podróż Sentymentalna:
https://www.youtube.com/watch?v=6YQg2u4hHx4
Bo bieszczadzka dzika róża, którą uwielbiam -i to wcale nie jeść, bo dżemiki najchętniej rozdaję niż jem wedle zasady, że to co najlepsze chcę dać bliskim (sama zjadłam może 2 z 20 jakie zrobiłam) musi być zawsze zrobiona z bieszczadzkim klimatem i zadumą:)
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 07-12-2014 o 20:35
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
To nie film tylko artykul ale myślę że ciekawy a że nie znalazłem tematu gdzie by go można było podczepić więc wklejam go tutaj
http://nowahistoria.interia.pl/prl/n...wa_block=tiles
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki