Pokaż wyniki od 1 do 10 z 471

Wątek: Bieszczady w radiu i TV

Mieszany widok

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Domyślnie Odp: Bieszczady w tv

Bardzo jestem ciekawa opinii i wraźeń tych,co ogladali dzisiejsze relacje na żywo z Polańczyka.
    Jako osoba,która kilkanaście lat mieszkała na stałe w Bieszczadach,jestem uczulona na "udziczanie"na siłę tego miejsca.Pamiętam jak jak jedna z moich znajomych powiedziała na powitanie kiedy przyjechałam w odwiedziny:"Wcale nie w y g l a d a s z ,że mieszkasz w Bieszczadach"!Nie wiem czego się spodziewała-baranicy na plecach,złotych zębów czy gumofilców.Kiedy wiec dziennikarka zadała durne pytanie dziecku czy chodzi do szkoły,zaraz mnie zatrzęsło.A co?Moze siedzi całą zimę na piecu ,bo mróz i jedna para butów na rodzinę?
    Z jednej strony "karnawał"-przyjeżdżajcie,jedzcie zdrowo,dajcie się porwać kowbojom itd a z drugiej "o,rety!jak tu boharersko ludzie walczą z brakiem cywilizacji".
    Albo "państwo
    przyjechali z Poznania i tu sie osiedlili?"? "Nie,spod Poznania"-odpowiada zapytana.Czyli co?z wioski do wioski i to ma być zaraz STRASZNE wyzwanie?
    Mieszkałam 16 lat w bardzo trudnych warunkach ale ani mi w głowie robic z tego wielkie halo!Zawsze jest coś za coś!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Bieszczady w tv

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Jako osoba,która kilkanaście lat mieszkała na stałe w Bieszczadach,jestem uczulona na "udziczanie"na siłę tego miejsca.
    No bo taka to jest promocja Bieszczadów.

Jak słyszę słowo "promocja" robi mi się niedobrze.

Zamiast pokazać to o czym pisaliśmy kilka wątków wcześniej - coś o rzeczywiście ciekawej historii tego miejsca, o ludziach związanych z Bieszczadami, o zabytkach i o wielokulturowej tradycji właśnie na siłę się Bieszczady "udzicza".

Przyznam, że ja poprawiając kiedyś tekst do druku (o Bieszczadach właśnie) wszędzie wykreślałam zdania jakie to "strasznie dzikie" są te góry.
    Ale chyba nie pomaga, ludzie (a przede wszystkim redachtorzy) nadal tak kojarzą Bieszczady

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów