Pokaż wyniki od 1 do 10 z 471

Wątek: Bieszczady w radiu i TV

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie Odp: Bieszczady w tv

Jacek Kleyf - Telewizja.
    Najleprze jest wykonanie tego utworu przez grupę "Bez Jacka"... Krążył kiedyś po necie taki folder z mp3: Yapa powojenna...

Wykrył pies bimbrownię na czas, wycinanki robi wujek,
    jak smarować margaryną telewizja transmituje.
    ...
    Usia, siusia, cepeliada, w ogródeczku panna Mania.
    Chmurka się przejęzyczyła, jaja nie do wytrzymania
    ...
    Z telewizji jego matka, z gazet dzieci do zrobienia,
    żona jakby trochę z radia a on cały z obwieszczenia
    Cała metafizyka telewizji

Nie wiem czy ktoś z was ogląda z tvn meteo ale ostatnio coś mnie zdziwiło, a przy okazji zaniepokoiło.Co pół godzinie(nie jestem pewien czy dokłądnie) na tvn meteo opisywana jest pogoda w polskich kurortach narciarskich. Kilka lat temu pamiętam że właśnie w tym programie opisywane były stacje w Bieszczadach(i okolicach bliższych lub dalszych) między innymi ustrzyki górne arłamów, ustzryki dolne.Obecnie nie ma tam opisu żadnej z powyższych stacji. Jak tu się nie dziwić, że do Ustrzyk Dolnych przyjeżdza coraz mniej ludzi

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez michal52 Zobacz posta
    Nie wiem czy ktoś z was ogląda z tvn meteo ale ostatnio coś mnie zdziwiło, a przy okazji zaniepokoiło.Co pół godzinie(nie jestem pewien czy dokłądnie) na tvn meteo opisywana jest pogoda w polskich kurortach narciarskich. Kilka lat temu pamiętam że właśnie w tym programie opisywane były stacje w Bieszczadach(i okolicach bliższych lub dalszych) między innymi ustrzyki górne arłamów, ustzryki dolne.Obecnie nie ma tam opisu żadnej z powyższych stacji. Jak tu się nie dziwić, że do Ustrzyk Dolnych przyjeżdza coraz mniej ludzi
    To świetna wieść.
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta

Cała metafizyka telewizji

To jest piosenka z lat 70 z epoki "propagandy sukcesu" za Gierka.

Nic się nie zmieniło !

Jak wtedy przestałam oglądać TV tak nie oglądam do dziś (z krótką przerwą w roku 1989).

Nawet nie mam chęci obejrzeć tego o czym mowa.

Pozdrowienia

Basia

Problem oczywiście w tym z jakim nastawieniem(pomysłem) przyjeżdża ekipa TV ale z drugiej strony sporo-zwłaszcza w programie na żywo- zależy od "występujących". Nie można dać się zmanipulować .Ile razy słyszałem teksty o tym ,że bieszczady są zasypane a drogi nieprzejezdne lub (w zależności od sytacji),że nie ma śniegu i nuda okropna, o lansowaniu swego czasu biedy nie wspomnę. Często mówią to ludzie ,którzy żyją z turystów. Może to sprawa "onieśmielenia" "światowej urody prezenterką". W każdym razie trzeba z tym żyć ,że przez jakieś kilka sezonów Bieszczady będą zakapiorskie ale jak z biedą to minie napewno .Róbmy wszystko żeby nikt nie wymyślił czegoś gorszego!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów