Nie zakapiorskie. Dziś na ten temat rozmawiałam z Adamem. Byłam służbowo w Zakapiorze z grupą. Sama oberża wypadała bardzo pomyślnie. Dobry wystrój, ławy zrobione z bieszczadzkiego drewna. Knajpa w połączeniu z galerią okazała się znakomitym pomysłem. Na ścianach prace m.in Łysego. Można posłuchac jego koncertów z Zakapiorze, kupić prace. Adam dobrze go ''sprzedaje". To nie tylko występ w telewizji. Dziennikarzy interesowali ludzie, którzy porzucili cywilizację i przenieśli się w Bieszczady. Moim zdaniem dobór gości był dobry. Gier czyli Giercuszkiewicz to część legendy poslskiej muzyki rozrywkowej (dla niezorientowanych muzyk z legendarnego Dżemu), Łysy to przedstawiciele bieszczadzkiego światka artystycznego. Problemem okazało się tylko zmiejszenie liczby wejść na antenę. Spowodowane to było pogodą. Program miał być kręcony na żywo z wyciągu narciarskiego. Być może uda się doprowadzic do następnej realizacji tego programu w Bieszczadach latem. A najważniejsze coraz więcej osób chce także finansowo włączyć się do promocji Bieszczadów.

Odpowiedz z cytatem