[quote="Piotr"]zapytam autora foty i dam znacZamieszczone przez Jaro
[quote="Piotr"]zapytam autora foty i dam znacZamieszczone przez Jaro
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Cześć,
Trudna zagadka...ale to raczej jest jodła...I nie kora najbardziej tu pomocna, a raczej sposób ułożenia gałęzi oraz ich rozgałęziania się. Po powiększeniu jasności obrazu widać, że kora jest na focie nieostra i nic o niej nie można powiedzieć specjalnego. Poprosimy ostrzejsze foto :)
Pzdr
derty
z tego co ustalilem to drzewko znajduje sie na szlaku miedzy Wetlina a Rabia Skala
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
tu byl link do duzej foty ale juz nie ma
Pozdrawiam
Jaro
Jodła, na bank:) widać profil rozgałęziających się konarów po prawej stronie - świerk nigdy nie rozgałęzia się w jednej płaszczyźnie i pod takim kątem:) chyba że jakiś gatunek z Azji albo genetyczna podróbka:) Gałęzie od pnia odchodzą poziomo lub są wzniesione lekko - u świerka zawsze odchodzą przynajmniej lekko w dół. Dobrze się to zapamiętuje, gdy włazi się na różne drzewa w celu zbierania szyszek :) Włażenie na świery jest niebywale niemiłym zajęciem właśnie z powodu tej cechy gałęzi:)
Z leśnickym pozdrowieniem dla Ewy, która czat poranny zaniedbuje :)
I z życzeniem rychłej wyprawy w Biesy dla wszystkich Biesolubów,
Derty
Dzieki, wkrotce nowa zagadka, o wiele latwiejsza (przynajmniej takei mam wrazenie :))Zamieszczone przez Derty
Ewa ma problemy z netem, a wlasnie rano najwieksze :(Z leśnickym pozdrowieniem dla Ewy, która czat poranny zaniedbuje :)
I z życzeniem rychłej wyprawy w Biesy dla wszystkich Biesolubów,
Pozdrawiam
Jaro
I wszystko stało sie jasne :)- Jd
Może w końcu net przestanie sie buntować to nadrobie zaległości w porannym czacie:)) Darzbór Derty .
i kolejna zagadka, razem z moim konsultantem w osobie Ewy uznalismy ze zagadka nie powinna byc trudna, gdyby kogos interesowalo to ponizszy okaz rosnie przy szlaku pomiedzy Rabia Skala a Kremenaresem
Pozdrawiam
Jaro
uu zmyliłes mnie myślalam że zamiescisz inne drzewko, a tu.. hehe zgadujcie:)
Jednak nie bede podpowiadać
pozdrawiam Ewa
czym Cie zmylilem ?Zamieszczone przez Ewa_natta
Pozdrawiam
Jaro
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki