Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Co to za roslinka

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaro
    dokladnie tak, to jest sniezyczka
    Właśnie że dokładnie nie
    Zdrobnienia nie zawsze wychodza na dobre. Jest tak jak napisał Michal: śnieżyca wiosenna (Leucojum vernum). Natomiast śnieżyczka (przebiśnieg) galanthus nivalis, to juz nie to samo, choć przyznaje bardzo podobne.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Zdrobnienia nie zawsze wychodza na dobre. Jest tak jak napisał Michal: śnieżyca wiosenna (Leucojum vernum). Natomiast śnieżyczka (przebiśnieg) galanthus nivalis, to juz nie to samo, choć przyznaje bardzo podobne.
    moj blad, chcialem ladnie napisac :) to jest sniezyca, wkrotce kolejna zagadka
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

no to jedziemy dalej, moze nie za wyrazne ale mysle ze sobie poradzicie
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

no co jest ?? nikt nie wie ??
    Pozdrawiam
    Jaro

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Wierzbówka kiprzyca, dość pospolity chwast. Może na zagadki wybieraj roślinki bardziej charakterystyczne dla regionu?
    Długi

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez długi
    Wierzbówka kiprzyca, dość pospolity chwast. Może na zagadki wybieraj roślinki bardziej charakterystyczne dla regionu?
    Długi
    zgadza sie, wierzbówka kiprzyca /Epilobium angustifolium/, a roslinki bardziej charakterystyczne, hmm ciezko bedzie cos znalezc ale moze cos wygrzebie
    Pozdrawiam
    Jaro

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Przesadziłem
    Przekopałem w pamięci co ciekawsze zielska, jakie udało mi się znaleźć i sfotografować, i po sprawdzeniu zawsze okazało sie , że toto występuje prawie wszędzie, czasem tylko jest chronione. Więc dalej zamieszczaj swoje zdjęcia badylków ku uciesze i nauce, nie patrząc czy są charakterystyczne dla regionu czy pospolite. Bo przecież w Bieszczadach zwykła pokrzywa jest niezwykła. Nigdzie indziej nie spotkałem pokrzyw wyższych od mojej skromnej osoby.
    Pozdrawiam
    Długi

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez długi
    Przekopałem w pamięci co ciekawsze zielska, jakie udało mi się znaleźć i sfotografować, i po sprawdzeniu zawsze okazało sie , że toto występuje prawie wszędzie, czasem tylko jest chronione. Więc dalej zamieszczaj swoje zdjęcia badylków ku uciesze i nauce, nie patrząc czy są charakterystyczne dla regionu czy pospolite. Bo przecież w Bieszczadach zwykła pokrzywa jest niezwykła.
    w biesy zmykam wiec jak wroce to cos wrzuce :)
    Pozdrawiam
    Jaro

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

Podsumowanie dotychczasowych zagadek (ilosc poprawnych odpowiedzi):
    Michal -2
    Derty -1
    Dlugi -1
    Piotr -1
    Pozdrawiam
    Jaro

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z

Domyślnie

nowa zagadka.
    co to za badylek? :)
    Pozdrawiam
    Jaro

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów