Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: Prawdy mity i stereotypy

Domyślnie tak nie dajmy sie zwariować

Ja chciałem powiedzieć: nie daj się zwariować [/quote]

Właśnie T. B. - nie dajmy! Nie dajmy, żeby nie wiem co. Jestynka wygląda na madrą, wartościową turystkę z której każdy region się ucieszy. I w Bieszczady też niech jedzie. Ale jak słyszę, że od razu ciągnie do Soliny w sezonie i chce ciszy i spokoju, nie chce chodzic po górach, a jedynie pobyć - to ja sie martwię czy się nie rozczaruje...

Tylko o to chodziło - a stonką nie jestes ani Ty, ani J!
    asiczka:mrgreen:
    okaz pod ochroną

jestynka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T.B.
    Jestynka!

Ty ich wcale nie słuchaj!

Ja chciałem powiedzieć: nie daj się zwariować
    To byl tylko taki moment zwatpienia, ale nie dalam sie zwariowac, raczej na pewno pojade w Bieszczady i sama sprawdze jak tam jest

co do Cisnej, to pamietam, ze czytalam niedawno na tym forum o jakims gospodarstwie, gdzie serwuja wegetarianska kuchnie. Ja co prawda nie jestem wegetarianka, ale tyle osob chwalilo to miejsce i gospodarzy, ze chyba warto tam zajrzec.

a tak wogole doszlam do wniosku, ze chyba nie ma takiego miejsca w naszym kraju, gdzie jest pieknie i czysto, a ludzie wylacznie mili :)

pozdrawiam
    je stonka

jestynka
    Guest

Domyślnie Re: tak nie dajmy sie zwariować

Cytat Zamieszczone przez asiczka

od razu ciągnie do Soliny w sezonie i chce ciszy i spokoju, nie chce chodzic po górach, a jedynie pobyć - to ja sie martwię czy się nie rozczaruje...

Tylko o to chodziło - a stonką nie jestes ani Ty, ani J!
    Nie martw sie, jakos sobie poradzimy Przynajmniej juz wiem, czego moge sie spodziewac po Solinie. A dzieci mam dwojeczke, syn ma 12 lat i "lubi tlok" niestety. To ze wzgledu na niego co roku ladowalismy w zakopcu, bo gubalowka, bo krupowki itd Rok temu bylismy juz z mala, ale te tlumy nad morskim okiem byly przerazajace, ja nie wiem naprawde czy w Solinie az takie rzeczy sie dzieja. Dlatego teraz chcialam ustawic wakacje pod coreczke, jej potrzeba tylko swierzego powietrza i zdrowego jedzonka, a i nam tez sie przyda :). Ale moze byc i tak, ze syn tez bedzie zadowolony, jesli jest sie tam czym "zabawic"...

wiec nie bedzie zle, na pewno pojade, na pewno napisze jak bylo

pozdrawiam

Domyślnie co do ludzi

a tak wogole doszlam do wniosku, ze chyba nie ma takiego miejsca w naszym kraju, gdzie jest pieknie i czysto, a ludzie wylacznie mili :)

Akurat co do ludzi to tu AKURAT masz fart, chodzą słuchy, że są tu gościnni, mili ludzie. Jest to wręcz atutem regionu.
    Polecane gospodarstwo Przystanek Cisna - noclegi trzeba rezerwowac z dużym wyprzedzeniem.
    http://www.przystanek.bieszczady.info.pl/
    asiczka:mrgreen:
    okaz pod ochroną

jestynka
    Guest

Domyślnie Re: co do ludzi

Cytat Zamieszczone przez asiczka
    http://www.przystanek.bieszczady.info.pl/
    aaa to o tym wlasnie tu juz kiedys czytalam, wyglada ze jest super, szczegolnie to "jadlo" robi wrazenie :)

ale jeszcze Cie wykorzystam, ze tak powiem a co myslisz o Bóbrce? znalazlam oferte agro Bazyl, tez wyglada niezle... Moze wiesz czy tam jest przynajmniej "tak jak na zdjeciach"?

pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

pozwole sobie jeszcze wrzucic to
    zrodlo tvp rzeszow:
    "Ankieta o Bieszczadach
    Brzydkie zapachy, tłok, hałas i zakłócający spokój chuligani. Oprócz tego problemy z porozumieniem się w obcych językach i dobrą informacją turystyczną. - To już nie Medyka. - Tak wyglądają Bieszczady w oczach osób, które wypełniły ankietę, przygotowaną przez Stowarzyszenie Przewodników Turystycznych Karpaty. Co prawda wyniki takiego sondażu nie odbierają miłości do gór, ale nie pozwalają też patrzeć na nie wyłącznie przez różowe okulary.
    Niektóre bieszczadzkie drogi wyglądają tak... Można przy nich spotkać na przykład takie miejsca... lub takie zabytki... A wbrew temu co się powszechnie sądzi po Jeziorze Solińskim, pływają nie tylko żaglówki. I mimo, że Bieszczady to turystyczny region część osób, także tych, które spędziły tu świąteczny weekend,wyjeżdża stąd z lekkim niesmakiem. To jednak nie wszystko. Turyści skarżą się również na Centra Informacji Turystycznej. Narzekają, na brak komputerowej bazy danych o wolnych miejscach noclegowych oraz na to, że punkty te, w weekendy, kiedy ruch turystyczny jest największy są zamknięte. Pracownicy iformacji turystycznej bronią się - Oczywiście, że jest to zasadne. Z tym tylko, że wszyscy zazwyczaj jesteśmy pracownikami urzędów gmin i jest to kwestia tylko i wyłącznie uregulowania sposobu pracy, według jakiegoś systemu, który by zapewnił pracę, w weekendy w centrach we wszystkich punktach rozrzuconych po terenie Bieszczadów. W ankietach wypełnionych przez turystów na szczęście jest też dużo plusów. Najwięcej za czyste powietrze, piękne widoki, ciekawych ludzi... i ciągły rozwój. W Bieszczadach sezon letni rozpoczyna się pierwszego maja i kończy w październiku. W tym czasie przez ten region przewija się kilkadziesiąt tysięcy turystów. Przyjeżdżają tu głównie z Polski, ale także z Ukrainy, Słowacji i Niemiec."
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

zrodlo tvp rzeszow:
    "Ankieta o Bieszczadach
    ... to jest typowy przykład naginania ankiety do "potrzeb politycznych"

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Szaszka
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    znad morza

Domyślnie

Piotr, proszę, podaj tu kilka największych "smaczków", bo aż sie skręcam z ciekawości. :D
    I jeszcze jedno Mowiles, że Bieszczady nie powinny oferować tego co inne góry, i ja się z tym zgadzam. Ale... Czy masz jakiś pomysl, wizję? W jakim kierunku, Twoim zdaniem, powinny iść Bieszczady?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów