Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Prawdy mity i stereotypy

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Odniesiesz to (lub "muza") do odpowiednich wypowiedzi, czy mam kontynuować? :)
    p.s - to nie złośliwość :)
    Jezeli to byl za ciezki zart to kontynuuj

to nie zlosliwosc :)
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Szaszka
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    znad morza

Domyślnie

Jesli o mnie chodzi, to wolę żeby w miejscach, gdzie przewalają się tabuny ludzi, staly "tojtoje" niż oglądać "zaminowany" las, pelnem triumfalnie powiewających papierów toaletowych, ledwo skrywających wielkie śmierdzące kupska.
    No chyba że w jakiś sposob uda się wyegzekwować, żeby każdy po sobie zakopywal ten skarb...
    Niektore miejsca po pewnym czasie przypominaly by ruchome piaski albo trzęsawiska, kończe, bo mnie wyobraźnia zaczyna ponosić...

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    I jeszcze jedno - dyskusja juz sie tu pewnie nie rozwinie - nihil novi. Przeglądając komentarze na esanok pod kątem autorów wpisów, nietrudno sie domyslić dlaczego, a szkoda. Skoro tak bezpieczniej to trudno - tylko jedna prośba: nie sprowadzajcie tego tematu do problemu smieci (a to juz się stało), bo śmieci są tylko jednym z wielu problemów, a może i patrząc w ankiete mniej waznym w tym wypadku. Tematy smieci przewalają się cały rok na okragło. Jeżeli coś jest wysprzątane i wyczyszone świecąc się jak psu ten-tego, nie znaczy że musi być jednocześnie estetyczne i pozbawione innych wad, chyba że ktoś z założenia woła na g..o: mniam... ;-)
    Tu raczej nie bo glownie my tu (ty i ja) dyskutujemy a na esanok jest szersze grono. Tam mozna moze bardziej anonimowo (ja sie staram podpisywac ale z rozpedu zapominam ale mam stale ip wiec widomo ktore wypowiedzi sa moje).
    Smieci nie - tam jest wiele innych wypowiedzi ale chyba te smieci to jeden z niewielu sensownych zarzutow w ankiecie :(.
    Kiedys potrafiles sie smiac z takich artykulow "niedzwiedzie niebespieczne, wilki atakuja itp. a teraz zaciecie bronisz ankiety ktora nadaje sie moze do super ekspresu czy faktu.
    Osoby bardziej obeznane zorientuja sie ze ta ankieta dotyczy glownie rejonu jeziora solinskiego a odpowiedzi na nia udzielali osoby najmniej kompetetne, ale calosc dla laika kojarzy sie z calymi bieszczadami.
    Zdaje sobie sprawe ze w jakims stopniu jestes powiazany z panem O. autorem ankiety ale myslalem ze masz zdrowe i sensowne podejscie do tego tematu, jezeli uwazasz jednak ze ta ankieta to cos dobrego to
    soorryyy wwiinneettu :(
    Zakonczmy ta dyskusje miedzy nami bo uwazam cie za kolege a takie publiczne przepychanki to nie to - piwo kiedys i mozna dyskutowac cala noc

Co do g...wien to np w miastach psy obsrywaja wsystkie skwery itp leja pod drzewa ktore pozniej usychaja i jest ok. Ale czlowiek jak sie wykupka w lesie to juz afera nawet jak beda staly nad solina toj toje co 10 metrow a nie beda sprzatali w nich i nie bedzie tam czysto to i tak wszyscy beda srail za wychodkiem w krzkach. A te wizje to porywanie sie z motyka na ksiezyc koszty takich toalet i ich utrzymanie sa kolosalne i nikt po tej ankiecie ich nie postawi (walka z wiatrakami). Jezeli ktos jest na jakims polu namiotowym czy kempingu to raczej jest tam wychodek a jak go przypili gdzies w oddali to co ma zrobic Moze te brzegi soliny obsrywaja wedkarze nie turysci ? bo czasami tam biwakuje i co pre metrow slady po ogisku i kupki w krzakach. A co robisz idac np na Carynska i ci sie zachce wracasz do Ustrzyk Gornych?

Pozwole na koniec sie zankietowac -
    Co mi sie podoba - wszystko

Co mi sie nie podoba
    brak kontenerow na smieci
    i kurde mysle i mysle i nic mi do glowy nie przychodzi.....
    no jest jeszcze pare drobiazgow ale to nie problem na skale swiatowa
    no co jeszcze
    kupilem kiedys maslanke w cisnej wypilem sobie a potem zauwzylemze termin jej sie skonczyl miesiac wczesniej ale spoko nie zatrulem sie nie musialem kupkac gdzies w krzakach i pomyslalem sobie to sa bieszczady :)
    Dojazd nie jest tak tragiczy no moze odcinek od rzeszowa do skretu na barwinek ale od skretu na sanok jest ok
    ooo jesze jeden plus bedac w listopadzie w qultowym sklepie w kalnicy chcialem zakupic kefir ale qultowa pani expeietaka powiedziala ze mi nie sprzeda bo on od wakacji stoi :)

I taka jest zeczywistosc sezon sie skonczy i stoi sobie kefirek w lodowce a potem pisza ze w biesach drogo a co ta pani musi zarobic w lato by na chlebie, winie i kiwlbasie utrzrymac sklep do natepnego sezonu:(

kurcze ale sie rozkleilm ale to koloryt tego miejsca i jak stanie sie wzorem to nie bedzie juz atrakcyjne:(

Zrezta Bieszcady tak sie dostosowaly do roznego klienta jak zaden inny region znajda tu cos dla siebie i ci z zasobnym portfelem jak i ci co dreptaja z plecakiem pojadajac paprykarz szczecinski

a ankieta to jeden wielki kicz komedia i kabaret i szukanie dziury w calym
    takie jest moje zdanie

sorry za jakies bledy przecinki itp ale jest 1 w nocy i nie bede tego sprawdzal
    heja
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Kazdy powinien zadbac o porzadek po sobie a pozniej wypowiadac sie w ankietach. Nie wierze, ze jakies damulki z autokarow co lataja po poloninach w obcasch na 20cm. nosza ze soba smieci. A pozniej narzekaja ze ich wszedzie pelno i do obsasa papierek jej sie przykleil.
    Krzysztof Bross chcialby posprzatac brzegi jeziora, ale ZEW musi sie dopiero "zastanowic" czy to sie oplaca.

"kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien" -chyba niewiele osob o tym pamietalo wypelniajac ten formularz.

Amen jak to Asiczka wczesniej zapodala
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Domyślnie APEL

Apel do wszystkich tych, którzy są po "stronie" Biesów. Nie nakręcajmy się na spory między sobą. Przeciez i tak jesteśmy po TEJ SAMEJ stronie!

Amen
    asiczka:mrgreen:
    okaz pod ochroną

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

...
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Szaszka
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    znad morza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek
    Co do g...wien to np w miastach psy obsrywaja wsystkie skwery itp leja pod drzewa ktore pozniej usychaja i jest ok. Ale czlowiek jak sie wykupka w lesie to juz afera nawet jak beda staly nad solina toj toje co 10 metrow a nie beda sprzatali w nich i nie bedzie tam czysto to i tak wszyscy beda srail za wychodkiem w krzkach. A te wizje to porywanie sie z motyka na ksiezyc koszty takich toalet i ich utrzymanie sa kolosalne i nikt po tej ankiecie ich nie postawi (walka z wiatrakami).
    Mam na mysli wlaśnie okolice Soliny, ani mi sie śni stawiać tojtoja na Carynskiej. :P
    Ale Solina i tak skażona jest cywlilizacją, więc nie można udawać, że problemu nie ma...
    I trudno, jeśli gmina chce zarabiać na turystach, to musi zainwestować w takie kible i je sprzątać (bo rzeczywiście, do brudnego nikt nie wejdzie, i pewnie 50 gr też bedzie szkoda zaplacic). Np. w Gdansku juz to zrozumieli, i w sezonie stawiają takie kibelki, żeby nie mieć zasikanych bram i zasranych podwórek.

ooo jesze jeden plus bedac w listopadzie w qultowym sklepie w kalnicy chcialem zakupic kefir ale qultowa pani expeietaka powiedziala ze mi nie sprzeda bo on od wakacji stoi :)
    Przynajmniej stalo na polkach cos poza alkoholem, chlebem i kielbasą.
    Oooo, jescze jeden plus Bieszczadów mi sie nasunąl - można sie tam napić alkoholu w sklepie, i nie dość, że cie nie wyrzucą, to jeszcze szklaneczkę podadzą, i krzeselko podstawią...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów