Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: Pseudoturyści

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

[quote="Szaszka"]Proponuje po prostu zejsc z Geronimo, bo go nie znacie i ta dyskusja jest zupelnie bez sensu.[/quote
    Ale ja tu złego słowa na Geronimo nie powiedziałem. Fakt, Jego nick nie kojarzy mi się najlepiej, ale to z powodów zupełnie innych niz rasizm... ale nawet na temat nicku nic złego nie powiedziałem. I mam taką propzycję - bardziej ogólną - choć Ciebie też dotyczy: zanim zacznie sie stukać kolejne posty i odpowiadać na posty innych, warto chyba te posty najpierw zrozumieć..Bez urazy
    Pozdrawiam Kriss40
    PS Mój nick też nie jest najmądrzejszy.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kriss40
    Jeżeli na połoninach zaczną tańczyc Indianie, to ja już do takiego rezerwatu nie pojadę...
    ale ja tylko pytam czy jest taki taniec, nie nakazuje tanczyc na poloninkach, koniec tematu, nie bede sie narazal :)
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Witam!

A propos parasolek :)

Któryś z kolegów wspomniał że szedł w tym samym dniu z Wołosatego przez Bukowe Berdo, a ja właśnie wtedy spotkałem na przełęczy 3 lub 4 panów w wieku 20 - 25 lat właśnie z parasolką :) (zaczęło akurat padać - a jeden z nich snuł wywód na temat chmur burzowych) i co ciekawsze poszli na Bukowe :)))
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Sam widzisz Adminie, że mój pomysł, co do straganu z parasolkami, nie był pozbawiony sensu...Może inaczej - sensu to w tym nie ma, ale zarobek byłby gwarantowany.
    A tych kilka pióropuszy też nie zaszkodzi... na pewno znajdą się i na to chętni... Biedne tylko te Biesy...
    Pozdrawiam Cię, Adminie, i przypominam o zmianie czasu...hihi
    Kriss40

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

No to ja proponuję oryginalny, bynajmniej nie mój, pomysł na ograniczenie populacji stonki w Bieszczadach.
    Czyńmy to, co czynią co pewien czas władze KPN-u, chyba mniej zdeptanego w miniony majowy weekend, niż Bieszczady (sądząc z Waszych relacji). 1-go i 3-go maja urządziliśmy sobie dwie całodniowe wycieczki po Puszczy Kampinoskiej i żadnych tłumów nie napotkaliśmy (ledwie parę osób, pomijając parking w Granicy).

Otóż co pewien czas, z reguły na wiosnę lub latem, w wiadomościach regionalnych TVP pojawia się (stale ten sam) pan w zielonym mundurze strażnika KPN-u i opowiada o kleszczach, komarach i żmijach. Bynajmniej nie zniechęca (werbalnie). Wręcz przeciwnie - opisuje piękno leśnych wędrówek, jednocześnie jednak ostrzegając przed tym paskudztwem i doradzając (szczegółowo), co należy robić w razie ukąszenia.
    Efekt jest taki, że stonka albo sobie w ogóle "odpuszcza" sobotnio - niedzielne wyjazdy do PK, albo po przyjeździe siedzi na parkingach w Roztoce lub Granicy, opala się tam, pije różne trunki, gra w piłkę, badmintona, etc., słucha sobie wrzaskliwej muzyki. W rezultacie śmiecie pozostają tylko na polu biwakowym.

My czasami też parkujemy tam samochód. Szykując się do całodziennej wędrówki (zmiana butów, itp.) spotykamy się ze zdziwieniem:
    - Nie boją się państwo komarów ? Bo tu, to palimy ognisko (i papierosy), zresztą na parkingu jest ich mniej.
    - A jak zacznie padać ? Albo, nie daj Boże, żmija ugryzie ?
    - A szczepili się Państwo "na kleszcze" ?
    Itd., itp.

Zatem warto by trochę postraszyć też i stonkę bieszczadzką.

Irek, zamiast wygłupiać się z tą Tarnicą na Jaśle, trzeba było drzeć się, że Ci właśnie przed chwilą niedźwiedzica (ta od T.B. - JSD) zrobiła loda. I że jeszcze tam buszuje w zaroślach (niedźwiedzica, nie T.B.).
    A plecak to Ci ryś albo wilk porwał.
    A wczoraj to były dwa ukąszenia żmij. Ofiary zostały zabrane śmigłowcem GOPR.
    A w czasie burzy w Bieszczadach często zdarzają się pioruny kuliste. Latają w koło i porażają turystów nawet w schroniskach.
    A nad granicą to albo kontrole SG, albo napady Ukraińców.
    I wszędzie pełno biesów i czadów. Żadne egzorcyzmy na nich nie skutkują.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Witajcie,
    Parasolki w górach to temat-rzeka. Ja poznałem w Tatrach wspaniałych LUDZI GÓR, goprowców i wspinaczy, którzy używali w górach parasolek, bo tak im PASOWAŁO.
    I poznałem wspaniałych LUDZI GÓR, którzy wyciągali na piku flachę litworówki, by sobie grzdylnąć jednego. Ja zazwyczaj odmawiałem...wolę piwo :)
    Jaro, gdybym miał decydować, czy jesteś CZŁOWIEKIEM GÓR, to musiałbym zupełnie zapomnieć, że: „..no cóż, sa ludzie i parapety, niektorzy sa niereformowalni i tak zostanie, takim sie wciska kit i bajeruje, ze dobrze ida, oby juz wiecej tam nie wrocili, szkoda ze nie wyslaliscie ich na slowacka strone jakby ich SG zatrzymala to nie byloby im do smiechu..”.
    Angelo, gdybym miał Ciebie rekomendować do GOPR-u, to zrobiłbym to bez wahania :).
    Nosisz parasolkę, starasz się pomóc ludziom w górach, no i jesteś kobietą, a tych nigdy w górach dość :)
    Kriss40 – nie krzycz mi tu na Szaszkę – lepiej szykuj się na KIMB... :D

Podsumowanie: Iras przyznał się do grzechów :P Znam wielu, którzy mają podobne na swym koncie i nigdy nie wyrzekłbym się znajomości z tymi ludźmi :)

Ten facet na zdjęciu na Jaśle, w drugim rzędzie, w koszulce szarej, tyłem do kamery, to ja :) (cryptoreklama :P )

Parasolki w górach są przydatne, bowiem możemy czasem wrócić dzięki nim na ulubiony szczyt :)

Coda: ostatni problem z postu Długiego polecam głębszej refleksji. Jest rzeczywiście ważny.

Pozdrawiam Biesolubnych Biesołazów,
    Derty
    PS: SB - gdy wróciłem po przerowadzce Offfcy do swojego domku, przywitał mnie pierwszy tegorczny rój komarzyc. Nie do wiary, jak się za mną stęskniły...Moje malutkie slicznotki.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Sam widzisz Adminie, że mój pomysł, co do straganu z parasolkami, nie był pozbawiony sensu...Może inaczej - sensu to w tym nie ma, ale zarobek byłby gwarantowany.
    Szczerze powiem że gdy pędziłem to pobliskiego krzaka który to znajduje się w pewnej odległości od "skrzyżowania" szlaków o którym pisałem, uderzany w głowę grudkami lodu zazdrościłem chłopakom dużej wyobraźni i daru przewidywania.

A gdyby tam był sklep z parasolkami to chyba byłbym skłonny wydać sporą sumkę na zakup :) jednej z nich.

Pozdrawiam Cię, Adminie, i przypominam o zmianie czasu...hihi
    Serdecznie dziękuję za pozdrowienia - pozdrawiam również i Ciebie, a co do wskazań zegara to od długiego czasu miałem się zabrać do zainstalowania małej poprawki w forum (czas serwera był jak najbardziej prawidłowy) i dziś proszę :) Motywacja to klucz sukcesu :)
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Re: Pseudoturyści

Cytat Zamieszczone przez AngelaB
    Jeden to nawet zasnął z butelką w ręceI co Wy na to czy stonka a której tyle pisaliście naprawdę nie istnieje? Czy ludzie mogą się tak lekkomyślnie zachowywać? To skandal żeby tacy ludzie chodzili po górach.
    Niech zgadne kto kimnął z butelką w ręce - na pewno był to... ;-)
    Powiem tak: uśmiałem sie do łez. Co tam usmiałem - po przeczytaniu postu Irka lałem dwie godziny, taki rotfl z przebieraniem nogami. A co :)
    Mam nadzieję że powyższy wątek nie zniechęci Cie do udziału w forum i sie jeszcze odezwiesz. Morał z tej historii jest wyświchtany i stary jak świat: pozory mylą.
    W górach poczucie humoru (jak wszedzie) jest wskazane, bo czemu by nie. Żart był niegroźny, więc tym bardziej pośmiać się można. Gdyby wysłali np. Was, tam gdzie sugerował jeden z przedmówców, byliby smarkaczami - ale tego nie zrobili, bo znają dobrze zarówno te góry jak i granice przyzwoitości. Tez mam podobne "psikusy" na koncie, przynajmniej weselej jest. Życzę, abyś tylko takich żartownisiów w górach spotykała - wtedy nie zginiesz nawet bez mapy ;-)
    p.s - w temacie sprzedaży piwa na Jaśle polecam "Biznes po bieszczadzku" - jedno z opowiadań R.Szocińskiego ze zbiorku "Bieszczadzkie przypadki". Też można sie nieźle usmiać :)
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar T.B.
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    wiadomo - z Pyrlandii !

Domyślnie

Morał z tej historii jest wyświechtany i stary jak świat:
    stonka stonce stonką.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Po wielu dniach i nocach namysłu popieram T.B. :D
    Derty

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów