Biały walc, biały sen.... Siostro! Tlen!Zamieszczone przez T.B.
Pozdrawiam
Biały walc, biały sen.... Siostro! Tlen!Zamieszczone przez T.B.
Pozdrawiam
A ja na to:Zamieszczone przez T.B.
http://www.oftm.com/chupamex.jpg
Chupcia, bierz Go !!!
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
No to zazdroszczę. Ja niestety nie byłam w klasie humanistycznej, a moja polonistka skutecznie obrzydziła mi poezję. Na szczęście nie całą literaturę. Efekt jest taki, że jak czytam Wasze posty to aż czerwienię się ze wstydu, że tak koszmarnym laikiem jestemZamieszczone przez Stały Bywalec
.
Ale mam nadzieję, że miłość do poezji jest chorobą zakaźną i jeszcze ją złapię.
Tak więc proszę wszystkich o cd., nie udzielając się, jednak jestem z Wami.
Witajcie! Ale tu ladnie - dawno sie nie udzielalam, ale teraz napisze tak:
"Nasza milosc w malym domku w brzozach
Juz tyle lat tak samo mloda i biala
Nasza lawka na ktorej zostaniemy oparci o gory
Nasza milość biała w brzozowym zagajniku
Bedzie zbierac poziomki do konca swiata...."
To tez Jerzy H, ale najwazniejsze, ze ten oto fragmencik zostal umieszczony na naszym ( tj. moim i Konrada) zaproszeniu slubnym - a slub juz 28 sierpnia!
I ta wlasnie wiesc chcialam obwiescic na forumie, bo w biesach bedzie jak co roku cykac, pachniec, szumiec, beda morza zoltych kwiatkow - na drodze z Terki do Sinych Wirow cale tabuny ( moze ktos mi je przywiezie do bukietu???) a my - pierwszy raz chyba od 15 lat opuscimy sierpniowe Biesy zeby do nich wrocic juz naprawde RAZEM.
Chyba z tej szczesliwosci zaraz sie rozplyne, a wiec podrawiam wszystkich Forumowiczow serdecznie, piszcie dalej tak ladnie
kasiek
p.s. a z kwiatkami wcale nie zartuje, tylko nie wiem czy one by wytrzymaly w bukiecie![]()
Kasia:
Znam taką fajną przyśpiewkę weselną:ale najwazniejsze, ze ten oto fragmencik zostal umieszczony na naszym ( tj. moim i Konrada) zaproszeniu slubnym - a slub juz 28 sierpnia !
"A kiedy była panną, panieneczką
Siusiała cienką, cieniutką strużeczką,
A kiedy za mąż została wydana
Bul, bul, bul - jak ze dzbana !"
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
hi hi hi :D
No moje ciotki takiej chyba nie znaja![]()
Swietna, piszcie dalej !
Kasieczku, mówię teraz powaznie, zaproś Cioteczki na nasze Forum. Zobaczysz, po kilku miesiącach, cała Polska Ci Cioteczek pozazdrości....
Taaa....cioteczki sa juz w ferworze tworczym,. ale zapytam czy by nie chcialy poforumowac![]()
a moja ulubiona cioteczka co to niestety sie jej biedaczce wzielo i umarlo to nawet po lasowiacku rymowala![]()
pozdrowienia
zapomnialam napisac jak rymowala![]()
oto probka:
"Fora fora z mego dwora
Zebys se to wieeedziol
Stolki lawki powyrzucom na ktorych zes sieeedziol
I podloge kaze umyc zeby nie smierdziaaala
Zeby ludzie nie gadali zem durnia kochaaala"
To wszystko z lasowiackim zaspiewem
Piekne, no nie??![]()
No to może jeszcze jedna zaśpiewka na Twoje wesele. Ale tę to musi śpiewać jedna kobieta (solo):
"Ja się bede łopierała
Wy mnie chłopy ciungta
Zabierzta mnie do stodoły
I mnie tam wyrumbta !
U - ha !!! "
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki