Cytat Zamieszczone przez T.B
Tak, tak Piotrze! Od koni trzymaj się z daleka. Taki głodny koń to człowieka połyka na raz.
No cóż, mam niestety złe doswiadzczenia i już. Psy tez są głupie, a jakże. Koń jednak widzi mi się musi być znacznie głupszy - tak ogólnie/obiektywnie rzecz biorąc.
Właściciele psów, którzy puszczają te psy luzem i bez kagańca, to banda egoistów. Ja też się boję psów. Ale to jest nic wobec tego, co przeżywają koty i ich właściciele przy spotkaniu z taką parą bęcwałów (psy też są głupie i ja mam na to dowody).
Nie wiem czy chciałeś mi dokopać ;-) czy tez nie, ale ja się z Toba zgadzam. Zamierzam się zresztą do nowego przepisu stosować, skoro taki jest to trudno. Właściciele którzy puszczają psy luzem bez kagańca w miejscach publicznych sa po prostu nieodpowiedzialni. Jest tak jak napisała Żaba - większość ludzi nie panuje nad swoimi psami, taki puszczony luzem psiak poleci za kotem, kaczką czy czym tam chcesz i jego "pan" nie jest w stanie go odwołać, bo kochany pupilek ma go po prostu w d..
Natomiast psów przybywa i co gorzej jest moda na psy agresywne (amstaf, pitbul, kaukaz). Wyjrzyj za okno, albo jak bedziesz na spacerze, popatrz sobie ile jest psów, które wyprowadzają swojego pana na spacer - całe mnóstwo. Zawsze z tego zlewam - ciągnie taki piesek przodem, a Pan leci na smyczy za nim mało sie nie zabije o drzewka i znaki drogowe...
Leśnicy, to banda sobiepanków (jestem sobie pan leśnicy, nikt mi drzewek nie policy).
Obiektywnie to trzeba przyznać, że teraz to już nieco lepiej liczą. Trzeba sie bardzo napracować, co by ci nie policyli