Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Pieniądze w Bieszczadach - banki, bankomaty, karty, cash back

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie

oj, chyba Kolega nie wie gdzie sie wybiera :) bankomatu nie ma w zadnych bieszczadzkich miejscowosciach, poza tymi troche oddalonymi od gor jak Lesko. w Ustrzykach Gornych niecale 2 lata temu pojawil sie zasieg telefonow komorkowych. jest na ten temat troche w poprzednich postach.
    stefankmiot

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

w podkarpackiem jest tak (jesli chodzi o bankomaty pko bp):

http://www.pkobp.pl/index.php/id=mul...1/section=ogol

a w Cisnej mieści się ekspozytura banku PKO BP o/Sanok.
    Bank czynny jest od poniedziałku do piątku w godzinach 8 - 1530.
    Telefon: 013 468 45 20
    Niestety na terenie gminy nie ma bankomatu. Najbliższe bankomaty mieszczą się w następujących miejscowościach:
    * Lesko
    * Polańczyk
    * Solina
    W banku w Cisnej można natomiast wypłacać pieniądze używając kart kredytowych (z wypukłym nadrukiem)

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Warszawa, Ustrzyki Górne, Wetlina

Domyślnie

Byłem nieprecyzyjny.
    Bankomat jest "ręczny", tzn kasjerka wypłaca na kartę bankomatową - sam brałem z karty PEKAO SA.
    Oczywiście w godzinach pracy oddziału.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie

o! w Solinie? to pewnie w tym roku go postawili. jezeli to potwierdzona informacja, to bardzo sie ciesze. lepsze pko, niz nic. :)
    stefankmiot

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Bankomat NA PEWNO jest w Ustrzykach Dolnych. Wiem bo korzystałem z niego. Znajduje się w odległości ok 500 m od dworca PKP/PKS. Wychodząc z dworca, idziemy prosto, następnie w lewo. Bankomat znajduje sie po lewej stronie ulicy w budynku jakiegoś sklepu bodaj z AGD.
    Acha - jest to bankomat sieci PeKaO S.A. (ten z żubrem). Dane z maja b.r.
    http://www.doczu.pl

lucyna
    Guest

Domyślnie Bankomat

Bankomaty są w polańczyku pko sa i banku spółdzielczego, w ustrzykach dol, lesku i w sanoku.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie

Za dzisiejszymi NOWINAMI:

Turysto, przybywaj z gotówką

BIESZCZADY Są eleganckie hotele i pensjonaty, nie ma bankomatów i czytników kart płatniczych

Spędzasz urlop w Ustrzykach Górnych, zabrakło ci pieniędzy i chcesz wybrać je z bankomatu? Nie masz szans. Chyba że pojedziesz po gotówkę do Ustrzyk Dolnych. 45 km w jedną stronę.
    – Żyjemy w XXI wieku, a nie można załatwić prostej sprawy – skarżą się Ewelina i Janusz ze Śląska. – Dzisiaj strach nosić przy sobie więcej niż 200 złotych, więc bankomaty powinny być powszechnie dostępne, zwłaszcza w miejscowościach turystycznych. Ale nie są.
    Przez Ustrzyki Górne przewija się latem kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Na miejscu nie ma nie tylko bankomatu, ale też elektronicznych czytników kart płatniczych w sklepach. Podobnie jest w Chrewcie nad Jeziorem Solińskim, gdzie wypoczywa niewiele mniej osób.
    Marcin Rogacki, wójt gminy Czarna: - Instalacja bankomatu jest koniecznością. Mogę za darmo udostępnić dowolnemu bankowi pomieszczenie w Czarnej.
    Zdaniem Marietty Piątek, kierownika oddziału PKO Banku Polskiego SA w Ustrzykach Dolnych, koszty utrzymania bankomatu w małych miejscowościach są nie do udźwignięcia. – Żeby opłacało się instalować bankomat, musielibyśmy mieć gwarancję 2,5 tysiąca operacji miesięcznie, a tylu nie będzie nawet przy największym ruchu turystycznym.
    - Ja liczę, że takich operacji musiałoby być ok. 4 tysięcy – twierdzi Zygmunt Andruch, dyrektor Banku PEKAO SA w Ustrzykach Dolnych. – A trzeba jeszcze mieć na uwadze m.in. drogi transport gotówki, z ochroną i co najmniej dwoma pracownikami obsługi.
    Bankomatów nie ma także w tłumnie odwiedzanej przez turystów Cisnej (do Leska prawie 40 km) oraz w Wetlinie.

Wiec moi drodzy nie ma szans na bankomaty - mam nadzieje, ze coraz wiecej wlascicieli sklepow czy pensjonatow bedzie instalowalo czytniki kart kredytowych - bez tego ani rusz....
    Pozdrawiam
    S.

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYRO
    mam nadzieje, ze coraz wiecej wlascicieli sklepow czy pensjonatow bedzie instalowalo czytniki kart kredytowych - bez tego ani rusz....
    Obawiam sie że nie, ponieważ zbójeckie prowizje dla PolCardu są skuteczną przeszkodą ku temu
    Co do bankomatów - banki najzwyczajniej boją się instalować bankomaty w miejscowościach odległych ponieważ obawiają się o bezpieczeństwo zarówno gotówki, jak i samych urządzeń. W skrócie chodzi o to, że jeśli bank otrzyma sygnał alarmowy od bankomatu, że np. ktoś przy nim majstruje to ochrona musi doń dojechać w powiedzmy w określonym czasie. Niestety na warunki bieszczadzkie ten czas jest zbyt długi.
    Podsumowując - nieprędko zobaczymy bankomat w UG... ale może to i lepiej.
    http://www.doczu.pl

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

To jeszcze dodajmy, że aby taki bankomat stanął muszą być odpowiednie warunki teleinformatyczne.

A przypomnę, że dopiero jakieś 5 lat temu TPSA wyłączyła korbki w regionie - wstawiając stare centrale wycofywane z innych regionów.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Kraków (Prądnik Czerwony, na Nową (C)huć zamieniony...)

Domyślnie

Oj, lude!
    Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w ... ekhem, bo mnie zaraz admin ochrzani, się Wam poprzewracało! Gdyby ktoś nie wierzył, że się da żyć bez bankomatu, to uprzejmie informuję - tak, da się, da się nawet bez bankomatu w Biesach przeżyć. Powiem więcej - da się żyć bez bankomatu i konta bankowego w Krakowie. Dla "niewiernych" mogę służyć jako niedźwiadek doświadczalny :D
    Pozdrawiam
    mj

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)