Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Stoi konstrukcja chaty

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Witaj Baltazarze na naszym Forum.
    Piszesz - nie bez racji - że Chatę można odbudować i sto razy. To prawda, ale nie umniejszajmy zasług tych, którzy odbudowują ją po raz pierwszy. Natomiast klimat i hiostorię tworzą ludzie, to fakt.
    A ja życzę wszystkim Biesołazom, żeby ta obecna odbudowa była ostatnia. I, może się powtarzam, ale jestem pełen podziwu i wielkiego szacunku dla tych wszystkich, którzy poswięcili swój czas, siły, a pewnie i niemały grosz, żeby rozpocząć i kontynuować rekonstrukcję Chatki.
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

[quote="Kamila777"]Nie bylo mnie na Otrycie ładnych kilka lat, nie widzialam desek ociekających wodą... nie upieklam tez dzielnym budowlańcom obiecanej szarlotki... ale co sie odwlecze to nie uciecze. Deski wyschną, szarlotka będzie - OBIECUJE. Trzymam kciuki i myślę ciepło o wszystkich, którzy budują... (szczególnie serdecznie pozdrawiam zduna :)

Porzuć poczucie winy, bo, jak sama napisałaś, co sie odwlecze, to nie uciecze...
    Rozumiem ten szczególny stosunek do Zduna - jak nie będzie dobrego "cugu", to nici z szarlotki...
    Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Kamila777
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    obecnie Drawsko Pom :(

Domyślnie Re: powodzenia

Cytat Zamieszczone przez Baltazar
    jednak najwazniejsze jest nie to, jaka bedzie tylko kto ja stworzy, stworzy a nie odbuduje.
    Absolutna racja Baltazar...
    Pozdrawiam i do zobaczenia (mam nadzieje) na górze.

Bieszczadnik Awatar Kamila777
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    obecnie Drawsko Pom :(

kiedys CHATA byla moim drugim domem, ale to bylo jakis czas temu
    moze kiedys sie jeszcze tam pojawie, moze jutro a moze za kilka lat.

Swoją drogą, ciekawe dlaczego pewni ludzie omijaja chate - tak jak ja lub Ty... Może trzeba zorganizowac jakis meeting... zapoznawczo-pojednawczy??? Może znowu będzie przepięknie?

Baltazar
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kamila777
    Swoją drogą, ciekawe dlaczego pewni ludzie omijaja chate - tak jak ja lub Ty... Może trzeba zorganizowac jakis meeting... zapoznawczo-pojednawczy??? Może znowu będzie przepięknie?
    Kamila, dobrze wiemy dlaczego.
    Moze sie to kiedys zmieni, ale jak dobrze wiesz, chata to tylko gora desek. a CHATA to ludzie. a tych tam od jakiegos czasu brakuje. moze sie to zmieni, mam przynajmniej taka nadzieje. Daj znac, jak sie w wawie pojawisz. moze jakies piwko wypijemy :)

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Kamila, dobrze wiemy dlaczego.
    Moze sie to kiedys zmieni, ale jak dobrze wiesz, chata to tylko gora desek. a CHATA to ludzie. a tych tam od jakiegos czasu brakuje. moze sie to zmieni, mam przynajmniej taka nadzieje.
    Nie zauważyłem, by ludzi brakowało. Wręcz przeciwnie - odbudowa przyciągnęła i zmobilizowała tych, którym NAPRAWDE zależy. I atmosfera zarówno przy pracy, jak i po pracy była naprawdę dobra. Od pewnego momentu...

Dobrze, że ci, którzy tą atmosferę psują, wybierają fizyczne oddalenie (nawet jeśli nie rezygnują ze zdalnego psucia atmosfery). Inaczej rzeczywiście morale osób zaangażowanych w TWORZENIE CHATY mogłoby diametralnie opaść i CHATA nawet gdyby powstała - byłaby naprawdę zamknięta na jakąkolwiek krytykę, odmienność i życzliwość.

Piotrze, cietrzew dostrzeżesz zawsze gdy rozmawiasz z kimś zaangażowanym. Na prawdziwy zimny dystans mogą się zdobyć tylko ci, którym nie zależy. A nam zależy jak cholera Także wybacz cietrzewia i niech wszyscy postarają się o odrobinę więcej dystansu do siebie

Pozdrawiam!!!

Baltazar
    Guest

powtarzajac twoje, igorze przyslowie:
    uderz w stol, a nozyce cie obetna,
    pisze:

Cytat Zamieszczone przez Ajgor
    Nie zauważyłem, by ludzi brakowało. Wręcz przeciwnie - odbudowa przyciągnęła i zmobilizowała tych, którym NAPRAWDE zależy. I atmosfera zarówno przy pracy, jak i po pracy była naprawdę dobra. Od pewnego momentu...
    i dobrze, pracujcie pracujcie. moze chata bedzie lepsza

Dobrze, że ci, którzy tą atmosferę psują, wybierają fizyczne oddalenie (nawet jeśli nie rezygnują ze zdalnego psucia atmosfery). Inaczej rzeczywiście morale osób zaangażowanych w TWORZENIE CHATY mogłoby diametralnie opaść i CHATA nawet gdyby powstała - byłaby naprawdę zamknięta na jakąkolwiek krytykę, odmienność i życzliwość.
    jakos nie chce mi sie polemizowac z toba na ten temat, mimo, ze wiemm ze mansz mnie na mysli.
    zycze ci drogi perezesie klubu otryckiego, abys swa praca, zaangazowaniem , organizacja pracy i wydawaniem beztrosko pieniedzy przeszedl do historii otrytu, jako ten, ktory wzniosl chate po raz drugi..
    mi brakuje CHATY, ale wiem, ze nie pojawie sie tam jeszcze przez dlugi czas,. a przynajmniej dopoki, dopoty ty i pare innych osob bedzie tam maczac swoje paluchy.

Także wybacz cietrzewia i niech wszyscy postarają się o odrobinę więcej dystansu do siebie :-)
    zacznij zatem od siebie drogi prezesie klubu otryckiego

skonczylem zatem dyskusje nad chata I CHATA,
    zyczac jednoczesnie wzniesienia chaty, a zawlaszcza CHATY.
    zycze pomyslow na CHATE, bo integrator to za malo.

ps. a ciekawe, czy puszeczki, ktore meping rozwozil po schroniskach w bieszczadach, uz zostay po 1,5 rocznej karencji odebrane?

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

mi brakuje CHATY, ale wiem, ze nie pojawie sie tam jeszcze przez dlugi czas,. a przynajmniej dopoki, dopoty ty i pare innych osob bedzie tam maczac swoje paluchy.
    Bardzo łatwo jest komuś zarzucać różne rzeczy, szczególnie gdy jest się oddzielonym od adwersarza szkłem monitora. Trudniej przychodzi powstrzymanie się od wystraszania turystek i turystów przechodzących obok Chaty, prawda Baltazar? Masz rację, integrator to nie wszystko. Ja powiem więcej: krytyka to nie wszystko, trzeba jeszcze umieć zaproponować coś konstruktywnego. Trzeba jeszcze umieć zdobyć się na zrobienie czegoś konstruktywnego. Ale do tego potrzeba odrobiny odpowiedzialności i konsekwencji w działaniu...

Ja skończyłem. EOT

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Drogi Baltazarze
    Trochę nieładnie... Nie znam całej historii tego zatargu i niechęci, ale chyba i nie ma takiej potrzeby.... żebym poznał. I nie tylko ja. Witam w dalszym ciągu ciepło na forum, ale polecam opcje prywatnych wiadomości dla takiej korespondencji, jak powyzej...
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Balti napisal: "mi brakuje CHATY, ale wiem, ze nie pojawie sie tam jeszcze przez dlugi czas,. a przynajmniej dopoki, dopoty ty i pare innych osob bedzie tam maczac swoje paluchy."

Najwazniejsze Balti to dotrzymywac slowa. To sie liczy. Skoro sie deklarujesz w ten sposob na forum publicznym to sie do tych slow zastosuj.

Pozdrawiam Cie jak zwykle serdecznie.

Cos ogolnie rzeczb biorac cytowanie nawala:(

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)