Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Stoi konstrukcja chaty

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Zanosi sie ze bede w tym czasie w biesach wiec moze sie uda :) Jest cos jeszcze do wniesienia na gore jak tak to gdzie trzeba sie zglosic by na pusto nie wchodzic :)
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Do wniesienia są własne rzeczy i żarcie na te dni - to wystarczy Jeśli będą znane jakieś szczegóły to na pewno będą zamieszczone na stronie www.otryt.bieszczady.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Warszawa/Zamość

Domyślnie Pracowity weekend

Pracowity weekend zacznie się już w czwartek, 15 lipca, późnym wieczorem / wczesną nocą
    Ja również gorąco zachęcam do odwiedzenia Otrytu w tych dniach. Dla każdego znajdzie się odrobina (większa lub mniejsza) pracy.
    Raz jeszcze serdecznie zapraszam i do zobaczenia na Górze!

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie

Szkoda Piotr, że Cię nie było. kiedy musiałem wybierać/odrzucać belki. Miałem co do niektórych wątpliwości, a nie mogłem sobie pozwolić na swobodne odrzucanie każdej, która mi się wydała podejrzana, bo ich było na styk. Odrzuciłem dwie ewidentne "marchwie", ale chyba wsadziłem ze dwa "suszki". W jodle czasem trudno być pewnym. prawda? Proszę - umówmy się na Otrycie - pokażę Ci je.
    Co do tej OSB falującej: my naprawdę nie mieliśmy czasu na poziomowanie. Musieliśmy jak najszybciej pokryć ten dach. Wierz mi, wyrównamy łatami - tak jest łatwiej, niż walczyć na 10-ciu metrach z ciężką OSB.
    Co do przybijania OSB: robiliśmy to specjalnymi skrętnymi gwoździami, które dostaliśmy od firmy Gunnebo (też producenta anchorów do złaczy). To jest OK.
    Co do rozsychania się drewna: ja wiem, że ono będzie pracować jak cholera. I znowu muszę użyć słowa "ale", chociaż, słowo, nie jestem "zacietrzewionym" obrońcą/Rejtanem naszej roboty - ona broni się sama. Dyskutuję, bo mnie obchodzi ten temat i liczę na to, że czegoś się od Ciebie dowiem. Więc będzie to sie ruszać, ale blachy to utrzymają i nie dadzą sie belkom skręcić; belki popękają jak diabli, bo gdzieś te siły muszą znaleźć ujście. Na to nie ma rady jak sie buduje z mokrego (a to ciekło). Anchory nie obluzują się, bo są karbowane (robiłem to już). A poprawiać nie będziemy, no bo jak? Jak sie coś jednak skrzywi, to tak już będzie. Będziemy równac poszycie i od wewnątrz deskowaniem, żeby wyglądało OK.
    Potrzebujemy teraz najpilniej dwóch rzeczy: okien i kominów (najlepszy byłby Schiedel, ale nas nie stać), żeby człowiek mógł przezimować. Martwię się, że mało czasu do zimy
    Julo
    Klub Otrycki

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Re: Trudno w to uwierzyć...

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Cytat Zamieszczone przez Zombie
    Tak sobie czytam tą dyskusję od początku i aż oczom nie wierze, że są tacy malkontenci na tym świecie.[cut]Darujmy więc sobie tą jałową polemikę!
    No i nadciągnęły kolejne posiłki, niedługo cały Klub Otrycki się zejdzie walczyć z malkontentem... Masz racje - darujmy sobie tą jałową polemikę, ktora ciągle nie może się zakończyć, mimo nieustających prób i starań
    p.s - Admin, zmień mi range na Bieszczadnik malkontent, będzie bardziej do rzeczy
    Klub Otrycki

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie

Piotr napisał: "niedługo cały Klub Otrycki się zejdzie walczyć z malkontentem..."
    Sam widzisz Piotrze jak się trzymamy - jak rodzina.
    Mówię Ci: po prostu zapisz się do nas - warto!
    Julo
    Klub Otrycki

Baltazar
    Guest

Domyślnie

Deski wyschną, szarlotka będzie - OBIECUJE. Trzymam kciuki i myślę ciepło o wszystkich, którzy budują... (szczególnie serdecznie pozdrawiam zduna :)

hm, zapewne wyschna, jeno co dalej

A Tym, którym przeszkadzają pęknięcia w deskach polecam szkło i aluminium. Panie T.B. troche optymizmu...

kamila, podobno prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. poziwjam uwidim. chata to nie wszystko, chate mozna zbudowac i 100 razy, ale CHATE tworza LUDZIE

Baltazar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ajgor
    Iwan z Bułgarii, Ralph z Holandii oraz Richey, który specjalnie na budowę przyleciał do nas z Texasu.
    pozdrowcie ode mnie ricziego, iwana i ralfa tez. a tak na marginesie, to i iwan i ralf to juz prawie polaki. w koncu zyja w polsce dobrych kilka lub nascie lat :)

Baltazar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Julo
    Sam widzisz Piotrze jak się trzymamy - jak rodzina.
    Mówię Ci: po prostu zapisz się do nas - warto!
    Julo
    Julo, bez przesady

Baltazar
    Guest

Domyślnie powodzenia

pomimo tego, ze nie zgadzam sie z wieloma sprawami zwiazanymi z odbudowa chaty, zycze wszystkim aby chata stanela.

jednak najwazniejsze jest nie to, jaka bedzie tylko kto ja stworzy, stworzy a nie odbuduje.

kiedys CHATA byla moim drugim domem, ale to bylo jakis czas temu

moze kiedys sie jeszcze tam pojawie, moze jutro a moze za kilka lat.

niemniej jednak powodzenia w TWORZENIU CHATY

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)