Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Trasa

Ralphi
    Guest

Domyślnie

:) Dzięki za pomoc.
    Faktycznie pozostaje mi chyba tylko trochę to rozbić o jeden dzień więcej, czyli z Dwerniczka niebieskim do schroniska "Koliba" przy przeł. Przysłup (ok. 4:30h) a następnego dnia z przełęczy niebieskim do Wołosatego (ok. 6:30) i z Wołosatego do Chatki przez Górne niebieskim i czerwonym przez Caryńską (ok 7 h).
    Nie wiedziałem o dojściu z Chatki na Hylaty... :)
    I jak teraz?

Ralphi
    Guest

Domyślnie

No i ten przed ostatni odcinek też chyba rozbiję: Z Cisnej czerwonym, ale nie do samego Duszatyna, tylko do bazy studenckiej za przeł. Żebrak i dopiero stamtąd następnego dnia do Komańczy.
    długi, odpoczynek planowałem w "Moskałówce" na Jaworcu. W Duszatynie to zdaje się nic ciekawego nie ma... o ile pamiętam to rzeczka, bezpańskie :) pole namiotowe no i już raczej w dolinie....
    Na szczęście urlop mam troszkę dłuższy, także będę mógł przeciągnąć pobyt o te dwa, trzy dni :)

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ralphi
    No i ten przed ostatni odcinek też chyba rozbiję: Z Cisnej czerwonym, ale nie do samego Duszatyna, tylko do bazy studenckiej za przeł. Żebrak i dopiero stamtąd następnego dnia do Komańczy.
    Kwestia gustu. Ja, gdybym dysponował zapasem czasu wolałbym zejśc do Duszatyna i tu troche polazić, przejść sie do Mikowa, Smolnika, posiedzieć nad Osławą - a baza Rabe to raczej koniecznosć niż przyjemnosć - ani nic ciekawego, ani widoków bo zarosniete wszystko dookoła. No ale jak juz wspomniałem - kwestia gustu i ochoty.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Domyślnie

Jak Będziesz już na Kolibie,Zajrzyj na stary cmentarz ,jedną z niewielu pozostałości po ludnej niegdyś wsi Caryńskie.
    A tak wogóle,to jeśli po poprzednim dniu Będziesz "padnięty",to radziłbym darowanie sobie marszruty mało widokowym niebieskim,a polecam podejście na przeł.Przysłup starą drogą prowadzącą z Dwesniczka na Caryńskie.Trasa o wiele bardziej widokowa,a na Magurę i polanki pod Nią,(z niez<łym widokiem na "Carynę" i dolinę Caryńczyka) zawsze możesz podejść już od "Koliby"(bez garba-spacerek).
    Poizdrów Marysię i Michała-sympatyczni gospodarze "Koliby"
    Powodzenia na szlaku.
    "Ile pytań we mnie,a ile pustych miejsc przy słowie odpowiedź...

http://chomikuj.pl/bukowy

Bieszczadnik Awatar manio
    Na forum od
    05.2004

Domyślnie

Sprzysiężony niestety posiadasz nieaktualne informacje Michała już nie ma i twojego "ulubionego" psa Rudego też nie :(

Ralphi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprzysiężony
    Jak Będziesz już na Kolibie,Zajrzyj na stary cmentarz ,jedną z niewielu pozostałości po ludnej niegdyś wsi Caryńskie.
    A tak wogóle,to jeśli po poprzednim dniu Będziesz "padnięty",to radziłbym darowanie sobie marszruty mało widokowym niebieskim,a polecam podejście na przeł.Przysłup starą drogą .....
    Poizdrów Marysię i Michała-sympatyczni gospodarze "Koliby"
    Powodzenia na szlaku.
    Dzięki :) Nie ma jak zapytać obeznanych. Na pewno wybiorę sią na cmentarz, na Kolibie pewnie wskarzą mi drogę (tu mnie jeszcze w Bieszczadach nie było). Stara droga... właściwie, jak tak patrzę na mapę to właściwie z niej mogę trochę zboczyć, żeby dostać się na ten cmentarz....
    Pozdrowię, jeżeli zastanę. Zgodnie z poprzednim postem pewnie tylko Marysię....
    :) Dzięki wszystkim za cenne uwagi. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś, jestem otwarty. Wyjeżdzam w sobotę. Plan, planem, zobaczymy jak będzie w praktyce. :) A może ktoś z Was będzie w okolicy? Pozdrawiam i może do zobaczenia.

Domyślnie

Zapomniałem jeszcze o jednym.Po drodze Zajrzyj na "dyżurne pierogi" do "Piekiełka" :)A w nawiązaniu do starej drogi...idąc nią Zobaczysz po prawej stronie tablicę informacyjną z krótkim opisem losów wsi Caryńskie.Przy tablicy zaczyna się krórtka ścieżka dydaktyczna która zaprowadzi Cię na cmentarzyk położony w zakolu Caryńczyka.
    Trzymaj się.
    "Ile pytań we mnie,a ile pustych miejsc przy słowie odpowiedź...

http://chomikuj.pl/bukowy

Ralphi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprzysiężony
    Zapomniałem jeszcze o jednym.Po drodze Zajrzyj na "dyżurne pierogi" do "Piekiełka" :)........
    Na dyżur pewnie nie będę, bo to niby w soboty i to 14:00-16:00 .... Ale na pierogi pewnie zajrzę. Oczywiście miałeś na myśli "Piekiełko" w Duszatynie? :)

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

hihi to tam też jest "Piekiełko"?
    ale tu chodzi o " Piekiełko" w Dwerniku
    pozdroowka
    marekm

Ralphi
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm
    hihi to tam też jest "Piekiełko"?
    ale tu chodzi o " Piekiełko" w Dwerniku
    Tak, o ile pamiętam, to jest takowe w Duszatynie :)
    Czyli te dyżury, o których gdzieś tu czytałem (swoją drogą: gdzie podział sie ten wątek?) sa w Dwerniku? Jeżeli tak, to może uda mi się być tam na czas :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)