dzięki Basiu !! ..przyda się ...
dzięki Basiu !! ..przyda się ...
Jadąc z Barwinka na Węgry płacić trzeba jedynie za autostradę między Preszowem a Koszycami, ale chyba nie ma sensu bo ten krótki 20 km płatny odcinek można ominąć równoległą drogą 68. Obecnie Słowacy budują ekspresową drogę z Koszyc do Milhostu na granicy z Węgrami. Gdy ten odcinek zostanie oddany do ruchu, to już bardziej sensowny będzie zakup winiety i korzystanie z obydwu dróg.
Hallo,
Basiu...ja również dziękuję...w tym roku czeka mnie podróż na wschód...ale pierw na południe.
![]()
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Mam do was kilka pytań odnośnie Słowacji
Czy długo się idzie z Rabiej Skały do miejscowości Nova Sedlica?? na Słowacje? jednym dniem wydaje mi się że można zdarzyć?
Co możecie powiedzieć o tym szlaku??jaki jest widokowo i czy ładnym miejscem jest Nova Sedlica? jakieś dobre piwko można wypić tam w barze?
to zależy którędy,można prosto żółtym a można przez Czerteż, W Novej Sedlicy jest fajna knajpka gdzie można nie tylko smacznie zjeść ale i przenocować.
żółtym wychodzi ok 2 godz 40 min a przez Czerteż niecałe 4
Ostatnio edytowane przez bogdan64 ; 07-07-2012 o 12:54
o wreszcie życzliwy człowiek :) hej Bogdan dzięki za radę,mogę Cie trochę powypytywać?
Czyli z Wetliny przez Rabią do Novej Sedlicy ile by wyniosło całość?
a do miejcowości Runino?? tez warta zwiedzenia?
Mam też pytanie do znawców fauny,jak wygląda sytuacja z Niedzwiedziai po stronie Słowackiej? jest więcej niż po Polskiej?łatwiej sie natknać??
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki