Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Kijki teleskopowe i nie tylko

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Kijki teleskopowe i nie tylko

Cytat Zamieszczone przez dorota z krakowa Zobacz posta
    A ja codziennie wracając z pracy, obserwuję pod Wawelem, na wiślanych bulwarach, wielu turystów z kijkami; spacerują, dokarmiają łabędzie i kaczki, fotografują. I cieszą się tym spacerem, i nikt się nie dziwi i nie gorszy. A różnica terenu - waha się tu w granicach 10. metrów (w porywach).
    i chwała im za to że łażą z tymi kijami, a nie siedzą z pilotem tv w ręce.

Mnie to razi inna sprawa, nie to co kto nosi w górach- bo to kwestia indywidualna, i nic mi do tego że ktoś ma kijek z włókna węglowego, nic innym do tego że mi żubry sie dwa w plecaku stukają...każdy nosi co lubi....

Razi mnie natomiast to, jak ludzie ignorują góry, chodzenie na caryńską czy rawki przypomina co raz bardziej ten cały lans znany z krupówek. Że mają sprzęt, ale broń boże uzywać. Że mają sprzęt, a często nie wiedzą jak wykorzystać. Że wolą kupić niż myśleć.... Że do gotowania jest kocher a nie ognisko, bo kto to widział żeby z czarnej menażki jeść (kogo obchodzi że w środku pyszny żur, który się nawet nie śnił większości mieszczurów) bodzie to moje oczy niemiłosiernie.

Taka Buba z czarnym garnkiem chodzi, niczym chełm wielkiego radzieckiego soldata- i robi z niego nie lada porzytek, i chwała jej za to, ze ma taki garnek a nie aluminiową miseczkę- bo bym do koryta sie nie dopchał

A kijki... jak kto może alu mieć- niech ma, zazdroszczę. Ja jak już bedę musiał, to z grubej leszczyny.... bo ciupasy od Pastora już niedoczekam chyba sie.
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 06-03-2009 o 00:57
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)