Cytat Zamieszczone przez Peter P
Mam pytanko. Jak dziś ludziska z samochodami reagują na taką trójkę.
Różnie z tym bywa - takie czasy niestety i trzeba kierowców tez zrozumieć, a nie da się ukryć, że coraz mniej chętnie zabierają autostopowiczów. Jako kierowca powiem Ci że duzo zalezy od wyglądu - niestety - liczy sie pierwsze wrażenie. Jeżeli na stopie stoi jakiś umorusany "dredol" to szanse ma marne (bez urazy dla właścicieli dredów).
Byc moze w Bieszczadach szanse są większe, jak i w innych regionach tuystycznych - osobiście jak tam jestem to zawsze zabieram autostopowiczów jak mam miejsce. I tylko tam. Kierowca zawsze chętniej weźmie pare niż 2-3 facetów, ze względów bezpieczestwa. Wasz piesek niestety na pewno mocno ograniczy ilość zatrzymujących się samochódów. Wyaje mi się też, że dobrze jest aby kierowca widział co ma zabrać - bagaże, pies, itp - powinny stac na widocznym miejscu. Nie ma nic bardziej irytującego, jak np. jedna osoba zatrzymuje stopa, auto sie zatrzyma, a wtedy z krzaków wylatuje jeszcze 2-3 osoby z plecakami 80L każdy :)
W każdym razie jak na mnie traficie, to możecie liczyć na miejsce :) Podaj jeszcze jaki to piesek Będe w Bieszczadach od soboty do końca sierpnia - a nóż/widelec?