Cześć. Całe Zakopane (poza naprawdę wypasionymi kwaterami w centrum) plus okoliczne miejscowości oferuje całe mnóstwo miejsc noclegowych z wyżywieniem (śniadanie + obiado-kolacja) w cenie 45-50zł. Polecam miejsca, w których przebywałem w ubiegłym sezonie: pensjonat "Stasiakówka" na Pardałówce oraz penjonat Państwa Dzieżęgów w Białym Dunajcu. Pokoje z własną łazienką, TV, wysoki standard, przemiła obsługa (zaznaczam - są to interesy rodzinne). W poprzednim sezonie łaziliśmy po Beskidzie Żywieckim, a kwaterę mieliśmy w Korbielowie. Nie pamiętam w tej chwil nazwiska właściciela pensjonatu (odszukam, jeśli ktoś będzie zainteresowany), ale był to najbardziej wypasiony pobyt górski w mojej karierze: olbrzymi pokój, łazienka z osobnym WC, TV sat, ogród, zadaszony grill oraz przewspaniałe wyżywienie - np. na śniadanie 3 rodzaje gorących potraw do wyboru i to samo na obiado-kolację! Cena - 50zł od osoby. Za naszą najmłodszą córeczkę (5lat) nie zapłaciliśmy ani grosza! A w Cisnej odnosłem wrażenie, że turyści przeszkadzają miejscowym. Tam komuna żyje do dzisiaj.

Odpowiedz z cytatem