Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Bieszczadzka Kolejka Lesna

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie Odp: Kolejka lesna

to było 4 lata temu..... chyba sie nieco zmienioło od tego czasu (jak mój znajomy został kierownikiem składu )

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    @ Lucyno

Miałaś rezerwację, a oni ją olali, sprzedając bilety "na pniu" przybyłym turystom?
    Tak. Jeszcze gorzej to były dzieci niepełnosprawne ruchowo i umysłowo.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

W takiej sytuacji, to jedyny komentarz

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Nie jedyny.Rezerwacja nie jest bezwzględna,na pewno ma jakieś ramy czasowe,np 15 minut do odjazdu,chyba że jest wcześniej opłacona.Można też uprzedzić np telefonicznie przewoźnika o spóźnieniu.Jakbym był na miejscu przewoźnika,a grupa nie dojechała by na czas,bez dyskusji opchnął bym bilety.
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Widzisz my jesteśmy stałymi klientami. Druga rzecz to ode mnie zależy czy w programie pojawi się kolejka czy nie pojawi. Interesuje mnie tylko jedno. Moi klienci mają otrzymać wysokiej jakości usługi.
    Spór z kolejka dotyczył jakości wykonywanych usług. Czasami dawaliśmy kolejce po kilka grup dziennie. Inaczej traktuje się klienta indywidualnego, a inaczaej stałgo.
    Poza tym Browar przewodnik zawsze informuje o spóźnieniu. Przy oprowadzaniu grup osób niepełnosprawnych dochodzi do nieprzywidywalnych zdarzeń. Wg niepisanego kodeksu etycznego branży turystycznej dzieciaki niepełnosprawne traktowane są inaczej. Zamieniłam wtedy kolejkę na spływ Sanem. Nie dość, że obniżono dzieciakom cenę to jeszcze flisacy wnosili dzieciaki na rękach, brnąc po wodzie, do łodzi. Nie wzięli za to ani grosza.
    To jest tylko i wyłącznie kwestia podejścia do klienta.

Prywatnie dla mnie skrzywdzenie dziecka dla kasy jest świństwem ale skrzywdzenie dzieci niepełnosprawnych jest zwykłym skur....
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 27-04-2007 o 22:15 Powód: zdenarwowałam się i bluznełam i popełniłam błędy

Bieszczadnik Awatar Wizmo
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Kraków

Nie przypominam sobie by te dzieci które wtedy widziałem na stacji w Przysłopie były w jakikolwiek sposób niepełnosprawne (zarówno fizycznie jak i psychicznie). Hmmm... ale być może pamięć po latach mnie zawodzi.

"... to ode mnie zależy czy w programie pojawi się kolejka czy nie pojawi."
    Wydawać by sie mogło, że to raczej zależy od klienta, jego upodobań i wymagań. Ale najprawdopodobniej jestem w błędzie, gdyż obce są mi mechanizmy rynkowe biznesu turystycznego.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Nie za bardzo jest sens rozbierania tego zdarzenia na kawałki,nie było mnie tam,tak tylko zamruczałem.Jak powiadomiłaś o spóźnieniu to przewoźnik złamas.Jak nie powiadomiłaś,to spieprzyłaś sprawę i tyle.
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Firma Bieszczadzka Kolejka Leśna zarobiła milion złotych

Firma „Bieszczadzka Kolejka Leśna” w Majdanie k. Cisnej daje pracę 25 osobom, w zeszłym roku zarobiła na czysto ponad 1 milion złotych. – W tym roku liczymy na to, że zyski będą znacznie wyższe. Pierwszy kurs kolejki odbędzie się 1 maja – mówi Stanisław Warmiński, prezes firmy.

Firma ciągle się rozwija. W tym roku dostała na inwestycje milion złotych z Regionalnego Programu Operacyjnego.

Bieszczadzka kolejka zainauguruje tegoroczny sezon 1 maja. Pierwszy pociąg wyruszy na trasę ze stacyjki Majdan k. Cisnej do Przygłupia w najbliższą sobotę o godz. 10.
    Kasa biletowa na stacji w Majdanie czynna będzie już od godz. 9.00. Bilet na trasie Majdan – Przysłup będzie kosztował 12 złotych w jedną stronę. Zaś w obie strony – 19 złotych.
    W szczycie sezonu turystycznego, czyli w lipcu i sierpniu kolejka będzie kursować również na trasie z Majdanu do Balnicy. Natomiast w soboty i niedziele przewidziano także kursy na najdłuższej trasie z Majdanu do Smolnika.

Organizowane będą też specjalne kursy kolejki na zamówienie.

Od kilku lat kolejka, choć kursuje na znacznie krótszej trasie niż w czasach swej świetności, to jednak ciągle jest jedną z największych atrakcji turystycznych w Bieszczadach.

Stanisław Siwak
    s.siwa@nowiny24.pl
    17 867-22-58
    Fot. Wojciech Zatwarnicki
    http://www.strefabiznesu.nowiny24.pl...ych-34603.html

Bieszczadnik Awatar hormon_so
    Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Solina PL / Nuneaton UK

Milion zlotych zarobionych + milion na inwestycje. A jakos nie moga wyremontowac tego odcinka do Wetliny. Fakt ze na taki remont trzeba o wiele wiecej ale od czego fundusze unijne. Mysle ze kierunek Wetlina to znacznie lepszy wybor niz Smolnik etc. Mozliwosc dojazdu pod same Poloniny takim srodkiem transportu to super frajda. Wiem ze konserwator zabytkow na nich siedzi ale moznaby zmienic te lokomotywe na cos bardziej ekologicznego. Zamiast Diesla np. CNG. :) i troche wyciszyc.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Ruda Śląska

Cytat Zamieszczone przez hormon_so Zobacz posta
    ale moznaby zmienic te lokomotywe na cos bardziej ekologicznego. Zamiast Diesla np. CNG. :) i troche wyciszyc.
    Może od razu szynobus

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)