Pokaż wyniki od 1 do 10 z 116

Wątek: Bieszczadzka Kolejka Lesna

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

Kto nie jechał kolejką to niech pojedzie. Może polubi...wolno jedzie (za wolno jak dla mnie) ale to ma swój urok. Rzeczywiście szkoda że nie ma parowozików, to był klimat...a teraz RMFFM wsciekle żółte (chyba że zdjeli juz tą reklamę-dobrze by było) i rozlewajace się kufle piwa w łapach grubych dyrektorów wielkich skorumpowanych firm...cóż , to oni wykładają kase więc rzadzą. Na pocieszenie: nie dojda dalej niż do smażalni pstrąga w Przysłupie, i dobrze, bo stonki i tak za duzo...Sorki za te cirpkie słowa, ale w takim towarzystwie jechałem w zeszłym roku to mi utrwaliło obraz kolejkowiczów zamazując stary, kiedy to jechali ludzie z workami albo plecakami na plecach zagryzając tyrolską z chlebem...a jak wysiedli to ich nie było widać z tydzień póki nie zeszli całych Biesów...dawne czasy...
    pozdr
    PYTON

Bieszczadnik Awatar Gery
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Chrzanów

Domyślnie Odp: kolejka lesna

Nie mogę się mianować starym bieszczadnikiem, choć pamiętam czasy o ktrych pisze pyton. Konduktorzy podczas jazdy mieli prostą zasadę, kto wysiadł w czasie jazdy ten już nie wsiadał z powrotem. Wyskoczyć można było po gałąź orzechów laskowych, zrobić zdjęcie ślicznego mostku ...
    Podczas jazdy do Łukowa mieliśmy awarię lokomotywy, konduktor ręcznym hamował a my=pasażerowie spychaliśmy wagony w dól do stacji, konie luzem na łące, świerszcze ...
    Chcesz jechać szybko kolejką jedź do Paryża albo Tokio!
    Pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)