ok. zwracam honor... mimo to obstaję przy swoim zdaniu :)
ok. zwracam honor... mimo to obstaję przy swoim zdaniu :)
Witam wsyztskich serdecznie i zwracam sie z OGROMNA PROSBA!!!!Czy ktos z was ma moze piosenke "Ataman" oraz "Nie musisz mnie kochac" Jesli tak czy mozecie mi ja przeslac na maila bo szukam i szukam i nic....buuu :(((.Pozdrawiam
acha zapomnialam podac mailzefireczka@o2.pl
Любо братцы любо
Любо братцы жить
С нашим атаманом
Не приходится тужит
Tę pieśń kozacką z czasów gdy kozacy zawowjowywali dla Rosji Czeczenię
przekraczając rzekę Terek śpiewa przejmująco Żanna Biczewska. Płytę przywiozłem i zostawiłem do słuchania w pensjonacie Łuka w Wetlinie. Rezydujący tam ataman rejestrowy kurinny Dobrowolski sam jest w stanie zaśpiewać tę pieśń w oryginale
towarzysząc sobie na mandolinie ale tylko jak mu żonka pozwoli wpaść w nastrój kozacki a to wymaga szklaneczki horiłki. Ale юбо братцы любо popłynie hen w dolinę
Wetliny....
Ataman Koszowy_Pulpit
Stachura rzeczywiście niewiele ma wspólnego z "Atamanem", chyba jedynie fakt, że jest ulubionym poetą Janka Kondraka. Miłośnikom kozacczyzny i Janka Kondraka palecam piosenkę "Stepem, stepem..." w jego wykonaniu. Słowa Kazimierz Grześkowiak, muzyka Vidas Švagždys (oryginalny Litwin). Dla dociekliwych proponuję adres: lfb.lublin.pl
Witam Serdecznie !
Na początku chciałem się ze wszystkimi przywitać, jestem nowy na forum. I od razu mam prośbę :) Proszę osoby posiadające jeśli jest taka możliwość o przesłanie mi na maila kraviec@wp.pl utworu LFB Ataman. Szukam tego utworu od dłuższego czasu, a potrzebuję go dla mojej przyszłej teściowej :) więc rozumiecie, sprawa jest poważna. Wszystkim którzy pomogą z góry dziekuję i pozdrawiam
prześlę.... widze, że sprawa poważna![]()
...... proszę tylko o potwierdzenie dotarcia poczty .....
pozdrav
kobita...
ps. chyba, że juz ktoś był pierwszy?![]()
Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
Zwłaszcza słowa: "Z naszym Atamanem nie ma co się martwić nic" jakoś dziwnie mi do naszego Henka pasują . Nieprawdaż ;-))?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)