Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Materiały do artykułu

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

A tera już na temat
    wychodząć od: "Niema tego złego co by na dobre nie wyszło"

Zacznę od tego co mi bokiem wylazło. Wylazło i to bardzo. 1.Jako dziennikarz zajmujący się ekologią kiedy rano obudziłem się w Schronisku KREMENAROS w U. G. zobaczyłem taki oto widok. (fot. nr 1)
    Jak później rozmawiałem z osobami ktore tam kwaterowali to śmieci te leżały już od tygodnia.
    2. Druga nieprzyjemna niespodzianka spotkała mnie gdy przyszło do płacenia. Pani już wiedziała z góry że posiadam kartę rabatową PTTK mimio, że o tym nie wspomniałem i podała mi cenę za nocleg. Jak pokazałem kartę rabatową pani oznajmiła mi, że to juz jest cena z rabatem. Kiedy poprosiłem o fakturę otrzymałem taki oto dok. (fot.nr 2)
    Po zapłaceniu za nocleg jak najszybciej z tamtąd poszliśmy.
    Schronisko to mogę polecic tylko Sanepidowi i Urzędowi Skarbowemu. Widziałem juz wiele brudu ale to co tam zastałem przechodzi ludzki pojęcie.
    A co wpadło mi w oko? Tego jest o wiele więćej.
    I. Wspaniały koncert nocny SDM na BA.
    II O dziwo uprzejma jak na Bieszczady obsługa autobusów PKS. Tu byłem mile zaskoczony.
    III. Pogoda była super. Zresztą ja jak jestem w biesach to pogoda jest super.
    IV. Po raz kolejny będąc w siekierazadzie miałem przyjemność spotkać się z panami Ziemianinem i Denisiukiem. To trzeba miec farta.
    V.Moja druga połowa będąc I raz w Biesach dotrzymywała mi tempa w niekrótkich przecież trasach.
    VI. Poznałem znów fajnych i ciekawych ludzi

pozdrawiam
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Biesołazy wszystkich krajów! Łączcie się!
    Pozdrawiam. Viki
    http://www.odkryjbieszczady.pl/

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

Mam jeszcze jedna fotkę
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Pozdrawiam. Viki

Neraya
    Guest

Domyślnie

bokiem to wylazła mi przede wszystkim pogoda bo trafiłam na ten tydzień w który cały czas lało (czas powodzi na podkarpaciu)
    w oko nic mi nie wpadło bo cały czas siedziałam w domku letniskowym no chyba że kominek bo bez niego byśmy zginęli

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

W oko mi wpadło:
    - obsługa PKSu
    - ludzie w studenckich bazach namiotowych
    - zawsze gdy zaczynała się burza przechodzilismy koło miejsca gdzie można się schronić (to się nazywa fart)
    - odludzie (nawet na trasie z Komańczy przez Jeziorka Duszatyńskie do Rabego- spotkaliśmy raptem 1 osobę !!!)
    - przemiła pani z baru w Jabłonkach która sprzedała nam połowę własnego chleba

minusy:
    -ceny na campingu w Wołkowyi

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viki
    VI. Poznałem znów fajnych i ciekawych ludzi
    i ja poznalem kilka nowych twarzy i nie moge sie doczekac aby znow je zobaczyc, starych towarzyszy rowniez :)
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Ja tylko pozwolę sobie ustosunkować się do sytuacji w schronisku Kremenaros.
    To co widzimy na foto nr 1, to jest niestety syfek, który zostawili "turyści", prawdopodobnie zresztą po ognisku. Oczywiście dzierżawca winien dbać o czystość, wokół obiektu jednak nie zawsze tak jest.
    Ja jednak będąc tam dwukrotnie nie spotkałem się z aż taką ilością śmieci, i jakoś trudno mi uwierzyć, że leżały tam tydzień. No ale mnie tam nie było.
    Faktem jednak jest, że jest tam za mało pojemników na śmieci.
    Co do ceny, to nie wiem ile osób z Tobą było, ani ile dni, ale odpłatność za namiot wynosi 5 PLN i za osobe też 5 PLN

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

1. Masz rację , ze turyści zostawiłi smieci, ale złożone w pudełkach pod płotem, po pojemniki były wyładowane do pełna. Noca przyszły psy i zrobiły to co widac na zał. obrazkach.
    2. Turysta płaci za namiot i za siebie czyli 10 zł za nocłeg. Nie istotne jest to czy to jest duzo czy mało ale jeżeli płace a ktoś za usługe bierze to wymagam aby usługa była zrealizowana jak należy.
    3. Taka cena widnieje w cenniku schroniska ale nic nie ma o rabacie.
    Obok cennika widnieje oświadczenie. że schronisko udziela rabatu na karty PTTK. Więc czy to jest cena z rabatem czy nie?
    4. Jak wygląda faktura za wykonanie usługi to chyba wszyscy wiemy. Napewno nie tak jak nazał. obrazku. Innej mi odmówiono.

To tylko część zarzutów pod adresem tego miejsca. Ale o tym w stosownym czasie.
    pozdrawiam
    Pozdrawiam. Viki

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Wiesz - nie próbuje tutaj bronic, tego schroniska, ale tez nie mam specjalnie nic do zarzucenia.
    ad.1 - Masz rację. Przepełnione (nieliczne) pojemniki na śmieci, to zmora tego schroniska (ale chyba nie tylko tego)
    ad.2 - Przyznam że nie rozumiem ossochossi. Czyżby nie pozwolono Ci rozbić namiotu ? A może źle spałeś ? Jeśli zaś chodzi Ci o bałagan na terenie pola namiotowego, to czy zwróciłes właścicielowi uwagę na ten fakt ?
    ad.3 - na to pytanie sam miusisz sobie odpowiedzieć, bo to Ty wiesz ilu Was było, ile namiotów i ile nocy. Nigdzie o tym nie wzmiankujesz, skąd mam więc wiedzieć, czy kwota, która widnieje na rachunku jest z rabatem.
    ad.4 - mogłeś poprosić o wydruk z kasy fiskalnej (ZTCP mają). Nie jestem za pan brat z księgowością ale ten rachunek, który otrzymałeś wydaje się być ok. Brakuje mu czegoś ?? Jest pieczatka, podpis "sprzedawcy" itp. Pytam poważnie - jest tu coś nie tak ???

Jak napisałem na początku - daleki jestem od "stania murem" za tym schroniskiem, ale jaka jest sytuacja schronisk PTTK każdy widzi (zwłaszcza w Biesach jest ciężko), obiekty sa stare, mocno wysłużone, a i dierżawcy tez są różni. Jedni gospodarują lepiej inni gorzej, ale IMO w miarę wszyscy się starają, aby jakoś to wygladało.
    Niejednokrotnie turyści sami są winni temu w jakim stanie znajduje się część schronisk.
    Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

[quote="Doczu"]ad.2 -
    Przyznam że nie rozumiem ossochossi. Czyżby nie pozwolono Ci rozbić namiotu ? A może źle spałeś ? Jeśli zaś chodzi Ci o bałagan na terenie pola namiotowego, to czy zwróciłes właścicielowi uwagę na ten fakt ?
    ad.3 - na to pytanie sam miusisz sobie odpowiedzieć, bo to Ty wiesz ilu Was było, ile namiotów i ile nocy. Nigdzie o tym nie wzmiankujesz, skąd mam więc wiedzieć, czy kwota, która widnieje na rachunku jest z rabatem.
    ad.4 - mogłeś poprosić o wydruk z kasy fiskalnej (ZTCP mają). Nie jestem za pan brat z księgowością ale ten rachunek, który otrzymałeś wydaje się być ok. Brakuje mu czegoś ?? Jest pieczatka, podpis "sprzedawcy" itp. Pytam poważnie - jest tu coś nie tak ???
    No pewnie, że chodzi mi o bałagan. Czy spałeś kiedyś w śmietniku?
    Było nas troje Ja + 1 + namiot i dwie noce
    Uwaga była zwracana przez grupę turystów w schronisku ale bez skutku. dopiero po moim telefonie do dzierżawcy na drugi dzien wieczorem ktoś to posprzątał.
    Obrazek przedstawiający niby fakture to nic innego jak tylko rachunek jaki daje kelner klientowi w knajpie.
    Faktura to powinna zawierac dane usługodawcy, dane usługobiorcy z adresami w obu przypadkach, numery NIP cene netto, podatek Vat i cene brutto i ew, rabat udzielany usługobiorcy.
    pozdrawiam
    Pozdrawiam. Viki

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

No wreszcie trochę konkretów :)
    Wobec powyższego polecam zgłosić tę sprawę tu: http://akademik.ktg.pttk.pl/roznosci_uwagi.html
    Oburzający jest zwłaszcza incydent ze zniżką.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)