Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Chata Socjologa okradziona

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NJ
    Witam,

Przyglądam się tej dyskusji i - gwoli podsumowania i zajęcia własnego stanowiska - mam do napisania 2 rzeczy:
    1) Nad wymową tego, co napisał Ochropus (że Otrytczycy przepijają pieniądze sponsorów) nie można przejść do porządku dziennego. Jest to oskarżenie (nie zmienia tego fakt, że ta uwaga nie była sednem wypowiedzi autora, a tylko została "mimochodem" rzucona - tym większy dla Ochropusa despekt). Jest to oskarżenie krzywdzące i - pisze o tym m. in. Baltazar - również nieuzasadnione. Moja uwaga dla autora tych słów - ludziom kierującym budową chaty należą się w tej sprawie przeprosiny. Chyba, że uwaga Ochropusa nie była tylko lekkomyślną (i co tu dużo gadać - dość nikczemną) opinią, ale wspierała się na jakiejś wiedzy - wówczas karty na stół, na forum albo w prokuraturze.

2) Pytanie o przyszłość chaty (Piotr) jest bardzo dobre i może warto zadać je już teraz, zanim chata zostanie ukończona. Dla kogo będzie to chata? Na jakich zasadach będą mogli tam przebywać turyści? Z jakim powitaniem będą się tam mogli spotkać?

Mam nadzieję, że dyskusja potoczy się dalej w tym kierunku.

Pozdrawiam
    Witaj NJ.
    Poruszyłeś, za innymi Uczestnikami Forum, dwie bardzo ważne kwestie. Jedna dotycząca oskarżeń wyartykułowanych bardzo wyraźnie przez Ochropusa, a druga - przyszłości Chaty. W pierwszej sprawie, uważam, że należy się nam wszystkim informacja, czy zarzut był podstawny (czyli mówiąc krótko, czy zostały faktycznie dokonane nadużycia w gospodarowaniu nie swoimi pieniędzmi) Ja uważam, że w ogóle o czymś takim nie ma mowy. I zostawmy może z boku prokuratora, ale przeprosiny Otrytczykom się należą.
    Natomiast w kwestii przyszłości Chaty, sam jestem ciekaw, jak to ma wyglądać. Bo gdyby rzeczywiście tylko pijaństwu miała służyć, to łatwiej mi trochę byłoby zrozumieć dystans niektórych Biesołazów do idei odbudowy. Ale też trudno mi w taką wersję uwierzyć.
    I masz rację - w tym kierunku powinna iść dyskusja. Tyle tylko, że czytając post bezpośrednio poprzedzający Twoją wypowiedź, niezmiernie trudno mieć taką nadzieję. Nie z bezsilności (bo i niby czyjej) ale z agresji rodzi się agresja.. Może też i czasami z kompleksów?
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efka
    Narażę się okrutnie, wiem, ale nie mogę patrzeć jak padają tak ostre słowa pod adresem osoby, która odważyła się powiedzieć otwarcie co myśli.
    Witaj Ewa.
    Piotr ma absolutną rację. Forum jest po to , żeby pisać o wszystkim i szczerze. I zgodnie z własnymi przekonaniami. Jedno tylko jest - według mnie - ograniczenie: nie wolno tu nikogo obrażać.
    Nie przejmuj się więc, że się możesz komuś narazić. Im więcej postów napiszesz, tym prawdopodobieństwo takiego zdarzenia większe...
    Mnie Twoja obrona Ochropusa wydała się po prostu szlachetna!
    Tylko że Kolega sam nie jest bez winy. Zdecydowana krytyka Jego wypowiedzi nie była jakąś zmową, tylko dokonała się w posób spontaniczny.
    Chciałbym na ten temat (Ochropusa, a nie Chaty) zakończyc dyskusję, podkreślając, że ja - osobiscie - jeden tylko zarzut miałem do Niego. Jeden, ale bardzo istotny - popełnił oszczerstwo.
    Mam odwagę tak to sformułować.
    Ochropusa w żadnym momencie nie obraziłem, a w polemice z Nim posunąłem się jedynie do nazywania rzeczy po imieniu, nigdy do chamstwa i arogancji.
    Pięknie, że Go bronisz. Natomiast wielka szkoda, że nie ma żadnej reakcji z Jego strony.
    Pozdrawiam

NJ
    Guest

Domyślnie

Witam,

Mam propozycję - przesuńmy rozmowę na temat przyszłości Chaty Socjologa do nowego wątku, by niniejszy mógł byc poświęcony bez reszty ważnej kwestii ostatnich kradzieży na Otrycie (a także, jeśli będzie taka potrzeba, dalszym polemikom związanym z zarzutami Ochropusa).

Ponieważ jestem na tym forum zbyt krótko, by inicjować tak ważny temat, prosiłbym Cię, Krissie40, o założenie nowego tematu. Wszystkich natomiast, przede wszystkim Otrytczyków, chciałbym zaprosić do wypowiedzi w nim, o przyszłym kształcie Chaty Socjologa - o ile oczywiście to forum wyda się Wam miejscem odpowiednim (a przecież wcale tak nie musi być).

Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NJ
    Witam,

Mam propozycję - przesuńmy rozmowę na temat przyszłości Chaty Socjologa do nowego wątku, by niniejszy mógł byc poświęcony bez reszty ważnej kwestii ostatnich kradzieży na Otrycie (a także, jeśli będzie taka potrzeba, dalszym polemikom związanym z zarzutami Ochropusa).

Ponieważ jestem na tym forum zbyt krótko, by inicjować tak ważny temat, prosiłbym Cię, Krissie40, o założenie nowego tematu. Wszystkich natomiast, przede wszystkim Otrytczyków, chciałbym zaprosić do wypowiedzi w nim, o przyszłym kształcie Chaty Socjologa - o ile oczywiście to forum wyda się Wam miejscem odpowiednim (a przecież wcale tak nie musi być).

Pozdrawiam
    Spełniam Twoją prośbę z przyjemnością (chociaż sam mógłbyś to zrobić bez najmniejszego problemu )
    Ale też mam do wszystkich wielką prośbę i apel: Kłócimy się tu, a o przyszłości Chaty rozmawiamy w nowym wątku. Proponuje taki temat: "Chata Socjologa - jaka ma być i komu służyć?"
    Pozdrawiam

PS Ponieważ, dopóki Chata nie powstanie, dyskusja może mieć charakter filozoficzno-teoretyczny, jako miejsce debaty proponuję Oftopik.

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Krzysztofie!
    Gwoli wyjaśnienia, swój post pisałam po przeczytaniu wszystkich i to dokładnie wypowiedzi, nie dotyczy on konkretnej osoby, bo nie widzę tu sensu wytykania każdemu tego co napisał. Poza tym chyba już się zorientowałeś, że umiem czytać ze zrozumieniem, więc raczej wychwytuję co autor miał na myśli. Ja też czekam na odzew Ochropusa, bardzo bym się rozczarowała gdyby przemilczał sprawę.
    Serdecznie pozdrawiam
    Ewa
    "Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia"

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Co do przyszlosci Chaty to rzeczywiscie proponuje przeniesc ten temat do innego watku (co Kriss chyba juz uczynil). Co do kontynuowania odbudowy to tak oczywiscie bedziemy jak kontynuowali. Bedzie nam duzo trudniej (straty sa duze zas sprzet, ktory nam ukradziono ma w zasadzie strategiczne znaczenie dla odbudowy). Ale nic to walczymy dalej nie poddajemy sie.

Pozdrawiam wszystkich

Jasiek

ochropus
    Guest

Domyślnie

...

NJ
    Guest

Domyślnie

Witam,

Ochropusie, nam wszystkim wiele różnych myśli przychodzi do głowy, ale to nie powód, by dzielić się tymi myślami (a w szczególności tymi najmniejszymi) na forum publicznym.

Podobnie - długa droga dzieli obserwację, że na Otrycie rezyduje gromada ludzi budujących chatę i lubiących odpocząć i pobawić się wieczorem przy alkoholu od wyrażonej publicznie sugestii, że wraz z alkoholem wyparowują też pieniądze sponsorów.

Zatroskanie o przyszłość Otrytu można wyrazić w inny sposób, nie rzucając bezmyślnych oskarżeń, a zachowując przy tym odrębne, swoje zdanie i krytycyzm.

Mam nadzieję, że w dalszym ciągu dyskusji wyżyjesz się już z pożytkiem, pisząc np. w wątku o tym, jaka i dla kogo ma być Chata Socjologa.

Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Dla niewtajemniczonych lub początkujących forumowiczów podaję link:
    http://forum.bieszczady.info.pl/viewtopic.php?t=1547

My naprawdę jesteśmy zainteresowani Waszymi opiniami. I doceniamy każdy pomysł i każdą krytykę o ile jest konstruktywna.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :P

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Miami Bicz albo Zoliborz, jak komu akurat pasuje

Domyślnie

Jestem tu bardzo nowy i swiezy Stary Bieszczadnik !
    Czytam wszystko jak leci.
    Ale jak doszedlem do wypowiedzi Kandydata na Czlonka ochropus ,
    to mnie h.. (ew. ch.. - zalezy jaka wies) strzelil.

Czy ktos moze tego Kandydata na Czlonka zamienic na Calego Czlonka i wyj.... ???

Wielkie dzieki !

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)