Żadnego oszczerstwa nie ma w tym, co napisałem. Wyraziłem tylko swój subiektywny pogląd.
Nie jest to zresztą tylko moja opinia. Np. w przewodniku Rewaszu wyd. X (najnowsze, z 2004 r.) można przeczytać na str. 34 (dolna połowa strony):
" (...) Jeszcze w tej chwili obserwujemy tu zaburzoną strukturę wieku - wyjątkowo niski odsetek ludzi starych, co jest oznaką braku rodzin wielopokoleniowych. (...) Dominujący po wojnie typ osadnictwa prowadził także do znacznej nadwyżki liczby mężczyzn nad kobietami. Na całym omawianym obszarze na 100 mężczyzn przypada zaledwie 96 kobiet, ale w gminie Cisna jest tylko 78, a w gminie Lutowiska 69 kobiet na 100 mężczyzn. Taka struktura wieku i płci niesie ze sobą negatywne konsekwencje społeczne, m.in. alkoholizm. Dzisiejsze Bieszczady nie są uważane za atrakcyjne miejsce zamieszkania." (pogrubienie tekstu moje).
Jest to po prostu spostrzeżenie socjologiczne. I Ty, Feliks, o tym dobrze wiesz (skoro jesteś dziennikarzem). A czepiasz się, bo pałasz żądzą rewanżu.

Odpowiedz z cytatem