Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Komunkacja prywatna w Bieszczadach

Mieszany widok

lisisko
    Guest

Domyślnie Komunkacja prywatna w Bieszczadach

Witam, niedługo wybieram się do Cisnej. Czy we wrześniu oprócz autobusów PKS jeżdżą jakieś prywatne busy? Konkretnie chodzi mi o przemieszczanie się między Cisną a Wetliną, albo Ustrzykami Grn.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

Jeżdżą ... i drą kase jak...Nie miałbym nic przeciwko jakby byli to miejscowy - 3/4 wozów na innych tablicach i w ogóle. Niech mi tylko nikt nie mówi że wozy są w leasingu albo pożyczone przrz mieszkańców.Rozmawiałem z jednym z kierowców-ze środka Polski, przyjeżdza na sezon (czerwiec-wrzesień) i jak sam stwierdził kasa jest taka, że pół roku za nią żyje bez roboty...Nic tylko kupić busa i wozić po biesach
    Aha, PKS też jeździ - do Wetliny. Jesli nie zmienili porannego kierowcy to co wrazliwsi zawału mogą sie nabawić jak prowadzi - wygląda jakby jeszcze spał :) jazda nieprzeciętna :D POLECAM!!!

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyton
    Jeżdżą ... i drą kase jak...Nie miałbym nic przeciwko jakby byli to miejscowy - 3/4 wozów na innych tablicach i w ogóle. Niech mi tylko nikt nie mówi że wozy są w leasingu albo pożyczone przrz mieszkańców.Rozmawiałem z jednym z kierowców-ze środka Polski, przyjeżdza na sezon (czerwiec-wrzesień) i jak sam stwierdził kasa jest taka, że pół roku za nią żyje bez roboty...Nic tylko kupić busa i wozić po biesach
    Aha, PKS też jeździ - do Wetliny. Jesli nie zmienili porannego kierowcy to co wrazliwsi zawału mogą sie nabawić jak prowadzi - wygląda jakby jeszcze spał :) jazda nieprzeciętna :D POLECAM!!!
    ostatnio mieleckim wracalem, tez rano i myslalem, ze bagaze powylatuja z bagaznika bo cos sie nie domykal, a hamulce to mial zepsute, albo nie umial ich uzyc i takich gosci jest wiecej. jesli czyta to kierowca pks, ktory jechal z UG dokads tam 14 sierpnia o 15,15 to pozdrawiam, to ostre hamowanie na zakrecie serpentyny bylo cudowne :), jakby bylo bardziej mokro to bylibysmy na drzewie. tez polecam :)
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

bozia505
    Guest

Domyślnie

Busów jest bardzo dużo na tej trasie...nie masz sie czym martwić. Polecam je, bo sa dużo szybsze, czystsze i przede wszystkim tansze średnio o 2 zł od PKS.
    Tez mieszkalismy z chłopakiem w Cisnej i dojeżdżalismy w górki busikami i bylismy zadowoleni. Nie maja rozkładów, ale za to same sie zatrzymują i zapraszają. Bardzo miła była pani jeżdżąca czerwonym busem na trasie Cisna - Ustrzyki Górne.

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyton
    A dlaczeogo miałbys miec coś naprzeciw takim praktykom ?
    Skoro miejscowi nie chcą, nie mogą, nie mają możliwości, wolą pic wino (niepotrzebne skreślić) to dlaczego nie miałby zarobić ktoś inny ?
    Dzięki temu ja moge dojechac gdzie chcę, a ktoś na tym zarabia. Mnie to nie przeszkadza. A skoro miejscowi nie jeżdżą, to rad jestem że jeździ tam ktoś komu się chce.
    Na jakiej to podstawie miejscowi mieliby miec monopol na przewozy ?

Snurf
    Guest

Domyślnie

W sumei to chyba nieważne kto...ważne żeby było tanio i na miejsce :)

lisisko
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Snurf
    W sumei to chyba nieważne kto...ważne żeby było tanio i na miejsce :)
    W 100 % popieram, przedewszystkim tanio. Czy ktoś się orientuje ile kosztuje przejazd np. z Cisnej do Ustrzyk Grn. ?? (myślę że nie więcej jak 2 zł.)

Dana
    Guest

Domyślnie

poza tym pozostaje jeszcze jazda na stopa... zwłaszcza teraz po sezonie busy czasami jeżdżą tak nie regularnie ze mozna to taktowac jako równo prawna forme transportu... i bywa ze łatwiej o takiego stopa niz o busa...

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

lisisko - mam nadzieję że z tymi 2 PLN to był żart.
    Jeśli pytasz powaznie, to chyba jednak bedzie bliżej 5 PLN, choć nie wiem jak jest poza sezonem.
    W sierpniu z Wołosatego do UG 3 PLN/osobę bus nas kosztował

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

wetlina - gorna wetlinka 2zety
    wetlina przelecz wyznianaska 3,50 (uragowalismy na 3)
    do ustrzyk busem niejechalem ale pewnie kolo 5
    z cisnej tak na oko do ustrzyk wyjdzie ok 7.
    sa to ceny w sezonie oczywisciei i na pewno nie sa tansze niz pksy
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)