Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Chata Socjologa - jaka ma być i komu służyć?

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kriss40
    O wiele ciekawsze byłyby ( a to ma sens, bo najlepiej oddawałoby klimat Chaty) relacje ludzi - naocznych świadków jej historii...
    Przeczytaj jeszcze raz tytuł tematu ktory sam zresztą załozyłeś. Potem przeczytaj to co piszesz dalej i zastanów się - jaki to ma sens? MarekM wypowiedział się na temat, może wreszcie wypowie się ktoś z KO, natomiast na historię Chaty to załóż osobny wątek. Tylko nie wiem po co - wszystko znajdziesz na stronie otrytczyków. Pogooglaj - też pare artykułów sie trafi. Natomiast czego nie dowiesz sie z internetu, tu też się nie dowiesz.
    MSPANC - to miał być wątek o PRZYSZŁOŚCI, a nie o tym co było.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Tak, masz rację i już zdanie - zanim wskoczyła Twoja uwaga - o tym, ze przyszłośc Chaty tu najważniejsza, wstawiłem.
    Tylko dlaczego znów Cię tak cała ta sprawa irytuje?
    Naprawdę możemy tu - i do tego namawiam - spokojnie porozmawiać, bez prób pouczania, kto ma co pisać i nad czym się zastanawiać.
    Pozdrawiam

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Chodzi mi o książkę (ukazuje się jako pozycja 11-ta).
    Tadeusz A. Olszański "Trzydzieści lat Chaty Socjologa".
    Przecież to jest spis treści Płaja...
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Pawełku nie.
    Chodzi mi o książkę (ukazuje się jako pozycja 11-ta).
    Tadeusz A. Olszański "Trzydzieści lat Chaty Socjologa"
    otoz nie, to jest jeden z artykulow, ktore ukaza sie w najnowyszm plaju, a nie ksiazka
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Irytuje mnie to, że jak tak dalej pójdzie to nikt sie tu na ten temat nie wypowie. Im szybciej my obaj się zamkniemy - tym lepiej dla tego wątku.
    I nie sugeruj mojej niechęci do tematu Chaty, czy też KO - bo nic takiego nie ma miejsca.
    Piotr

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

A w tym ze Plaju (ktory sie chyba juz ukazal) jest text Tadeusza dotyczacy "Starej Chaty" i jej "skrocona historia" oraz kilka relfeksji dotyczacych nowo powstajacej "Nowej Chaty".

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

:( No tak.... Macie rację (Jaro i Piotr).
    Ale chyba takie wzajemne wyłapywanie potknięć nie zdominuje tematu.
    Naprawdę odnoszę wrażenie (ciekaw bardzo jestem, czy tylko ja?), że poruszanie problematyki zwiazanej z Chatą Socjologa nie wszystkim się tu podoba...
    I nie musi. Tylko dlaczego utrudnia się rozmowę innym. Tym, którzy o PRZYSZŁOŚĆI Chaty chcą rozmawiać. Rozmawiać spokojnie, bez maniery strofowania i pouczania niekoniecznie głupszych od siebie.
    Wierzę, że uda nam się jeszcze ten wątek uratować. :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Da sie da sie. Dajcie nam tylko czas na "zebranie mysli" i ich "uczesanie". Na pewno pogadamy sobie o przyszlosci Chaty. Na pewno.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Irytuje mnie to, że jak tak dalej pójdzie to nikt sie tu na ten temat nie wypowie. Im szybciej my obaj się zamkniemy - tym lepiej dla tego wątku.
    Zgadzam się tym razem całkowicie, drogi Piotrze.
    Pozdrawiam i już naprawdę - dobranoc

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Na razie kilka słów z braku czasu. Na dłuższe wypowiedzi przyjdzie pewnie poczekac do konca tygodnia...

1. Jeśli ktoś ma jakieś linki lub informacje albo teksty historyczno-martyrologiczne w szufladzie bardzo proszę o maila do mnie na igor@otryt.bieszczady.pl Postaram sie wrzucić wszystko na stronke otrycką

2. Chata nigdy nie była i nie będzie "obiektem użyteczności publicznej". To jest Dom Pracy Twórczej, to jest schron studencki, to jest Chata gdzie Goście są Gospodarzami (dlatego oprócz noclegu można przynieść wiadro wody i parę gałęzi do pieca). W "Obiekcie użytecznosci publicznej" nie mogłoby nie być bieżącej wody i prądu. A ich brak jest uzasadniony także ideologicznie. Podobnie jak brak "Ciszy Nocnej". To jak funkcjonują Goście zależy od nich samych.

3. W Starej Chacie jak i w Nowej panowała i panować będzie szeroko rozumiana tolerancja. Piętnowane będą zarówno przejawy chamstwa jak i politycznej poprawności. Nie możemy jednak wykluczyć nagannych przypadków nadużyć: jak zapobiec pojawieniu się w Chacie złodzieja? Jak zapobiec pojawieniu się w Chacie kogoś dla kogo wypicie piwa to meliniarstwo? Nie oznacza to jednak, że panuje w Chacie przyzwolenie na bezprawie. Przeciwnie. Chata ma być rezerwatem wartości, które pozwolą człowiekowi poczuć się bezpiecznie i swobodnie.

4. Nie ma dobrych recept. Środki do osiągnięcia celu mogą być różne

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)