Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 92

Wątek: Wrażenia nowicjusza.

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Ustawa o lasach z 28.09.1991r mówi w Art 3:
    Lasem w rozumieniu ustawy jest grunt:
    1) o zwartej powierzchni co najmniej 0.10 ha, pokryty roślinnością leśną (uprawami leśnymi) - drzewami i krzewami oraz runem leśnym - lub przejściowo jej pozbawiony:
    a) przeznaczony do produkcji leśnej lub
    b) stanowiący rezerwat przyrody lub wchodzący w skład parku narodowego albo
    c) wpisany do rejestru zabytków [...] To tyle ustawa.
    Znaczy się, w lesie wcale nie musi być drzew i w ogóle nic nie musi być (oczywiście zgodnie z Ustawą - przejściowo), żeby uznać "to" za las .
    Pozdrawiam wszystkich Was, Łazęgi Bieszczadzkie.
    Umierający z tęsknoty za Bieszczadami WueM.

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

We wtorek tj przedwczoraj byłem szukać jesieni. Oczywiście znalazłem. Zaplanowałem spacer na Wielką Rawkę i dalej na Krzemieniec. Na Małej Rawce okazało się że widoczność jest żadna, na dodatek zimny i bardzo mocny wiatr. Więc spaceru nie kontynuowałem a skupiłem się na podziwianiu lasu pod Rawką / poniżej 1100 m widocznośc była doskonała/. W drodze powrotnej do domu pojechałem drogą na Dwernik. Tam dopiero widać jaki piękny jest las jesienią. Niżej link pod którym jest kilka zdjęć z jesiennymi widokami.
    http://foto.onet.pl/albumy/album.htm...Bieszczady&k=5
    Pozdrawiam
    naive

Monika
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naive
    We wtorek tj przedwczoraj byłem szukać jesieni. Oczywiście znalazłem. Zaplanowałem spacer na Wielką Rawkę i dalej na Krzemieniec. (...) W drodze powrotnej do domu pojechałem drogą na Dwernik. Tam dopiero widać jaki piękny jest las jesienią. Niżej link pod którym jest kilka zdjęć z jesiennymi widokami.
    http://foto.onet.pl/albumy/album.htm...Bieszczady&k=5
    Piekne zdjecia :D

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Dziś znowu sie wybrałem w Bieszczady. Pierwotnie planowałem spacer do Sianek, ale ponieważ uwierzyłem prognozom postanowiłem pójść przez Bukowe Berdo na Krzemień by "zobaczyc się " z najwyższymi szczytami . Przez 120 km jazdy samochodem pogoda była idealna. Dopiero w Lutowiskach dało sie zauważyć na południu chmury, których miało nie być. W Mucznem słonecznie, w górze widać kłębiace się chmury. Miałem nadzieję że to stan przejściowy. Niestety na wydokości około 850 m widoczność zaczęła sie pogarszać. W górze wiatr powodował huk jakby to był odrzutowiec. Po wyjściu z lasu widać bylo tylko błoto na szlaku. A na grzbiecie Bukowego Berda tylko mgłę. Przekonałem się też że moje 97 kg też może sie przydać - wiatr był "za słaby" by mnie zrzucic w dół. Jak ktoś lubi Bieszczady to zawsze, także we mgle. A ja lubię. Więc stwierdzam że wycieczka była udana. Niżej link do zdjęć z dzisiejszej wycieczki.
    http://foto.onet.pl/albumy/album.htm...q=biesolub&k=2
    Pozdrawiam
    naive

Monika
    Guest

Domyślnie

Ach jooo
    A ja siedze w pracy niestety :(
    Mowilam juz, ze piekne zdjecia :D

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monika
    Ach jooo
    A ja siedze w pracy niestety :(
    Mowilam juz, ze piekne zdjecia :D
    Tym razem prawie wyłącznie las , bo wyżej nic nie było widać. Ciekawie muszą wyglądać połoniny - borówczyska znowu stały się zielone - opadły kolorowe listki i zostały zielone łodygi. Mimo póżnej pory - koniec pażdziernika - wędrowało dość dużo ludzi. Z tym że wszyscy zdecydowanie póżniej niż ja zaczynają - dopiero chyba o 11.30 spotkałem dwójkę młodych turystów z Rzeszowa.
    Pozdrawiam
    naive

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

naive napisał: Pierwotnie planowałem spacer do Sianek, ale ponieważ uwierzyłem prognozom postanowiłem pójść przez Bukowe Berdo na Krzemień by "zobaczyc się " z najwyższymi szczytami . Przez 120 km jazdy samochodem pogoda była idealna. Dopiero w Lutowiskach dało sie zauważyć na południu chmury, których miało nie być. W Mucznem słonecznie, w górze widać kłębiace się chmury. Miałem nadzieję że to stan przejściowy. Niestety na wydokości około 850 m widoczność zaczęła sie pogarszać. W górze wiatr powodował huk jakby to był odrzutowiec. Po wyjściu z lasu widać bylo tylko błoto na szlaku. A na grzbiecie Bukowego Berda tylko mgłę. ..Jak ktoś lubi Bieszczady to zawsze, także we mgle. A ja lubię. Więc stwierdzam że wycieczka była udana.
    Hej,
    w takim razie mogę z Tobą wybierać się na Bukowe Berdo :D ja mam takie szczęście, że zawsze jak jestem na Bukowym Berdzie to jest taka aura, może czasem jest mniejszy wiatr, ale często też pada. Mgła na Bukowym nie opuszcza mnie nigdy...
    Znajomi odmówili zabierania mnie z sobą, jak chcą tam iść. Jedna kumpela uparła się, że trzeba złamać ten mój "fart", ale nawet ona poddała się dwa lata temu. Widoki z Bukowego Berda podziwiam tylko ze zdjęć innych.

pozdrawiam
    Aleksandra

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aleksandra
    w takim razie mogę z Tobą wybierać się na Bukowe Berdo :D ja mam takie szczęście, że zawsze jak jestem na Bukowym Berdzie to jest taka aura, może czasem jest mniejszy wiatr, ale często też pada. Mgła na Bukowym nie opuszcza mnie nigdy...
    ja mam takei szczescie do poloninki wetlinskie. ile razy tam wychodze to zawsze mgla, deszcz lub mrzawka ;/
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

jeszcze fotke dorzuce, niesamowite widoki na 20 metrow :), to na przeleczy orlowicza
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    • Typ pliku: jpg po.jpg (25.1 KB, 56 odsłon)
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Ola napisała:
    Cytat Zamieszczone przez Aleksandra
    (...) w takim razie mogę z Tobą wybierać się na Bukowe Berdo :D ja mam takie szczęście, że zawsze jak jestem na Bukowym Berdzie to jest taka aura, może czasem jest mniejszy wiatr, ale często też pada. Mgła na Bukowym nie opuszcza mnie nigdy...
    Znajomi odmówili zabierania mnie z sobą, jak chcą tam iść. Jedna kumpela uparła się, że trzeba złamać ten mój "fart", ale nawet ona poddała się dwa lata temu. Widoki z Bukowego Berda podziwiam tylko ze zdjęć innych.
    pozdrawiam
    Aleksandra
    To już nieaktualne ! Od chwili pogłaskania mojej kotki zostałaś "odczarowana".
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)