Napisałem tak, ponieważ całkowicie odbiegłeś od tematu, cały post poświęcając sprawom schronisk PTTK - których w Bieszczadach zresztą mamy zatrzęsienie...Zamieszczone przez Doczu
I rzeczywiście jest to sprawa PTTK, a raczej umowy miedzy nimi a dzierżawcą. IMHO w schroniskach powinien byc każdy rodzaj alkoholu i izba przeznaczona do jego spozywania.
PTTK to nie "my, turyści", a przynajmniej nie ja. PTTK to całkowicie zbędny w dzisiejszych czasach twór, potrzebny tylko jego działaczom i członkom (tym znacznie mniej). Dlatego nie kumam co ma do tego wątku PTTK. Dla PTTK liczy sie kasa. Jak kase daje wódka, to będzie wódka.
Wazne że jest. Jesli komuś nie odpowiada obowiązujące prawo to niech go zmieni, a póki jest ma obowiązek sie do niego stosować. W ogóle nie rozumiem sensu tej wypowiedzi - "nie przemawiają do mnie argumenty że przepisyPn-u". Tzn. że prawo jest dla Ciebie ważne tylko w miejscach w których Ci odpowiada i z którym sie zgadzasz, bo tak samo możesz powiedzieć o KC, KK, KP. Krótko mówiąc: jesli jakiś przepis obowiązuje, to nikt sie Ciebie nie będzie pytał czy Ci sie to podoba czy nie - masz sie do tego stosować, lub w przeciwnym wypadku ponieść konsekwencje. Każdy by chciał to przepisów podchodzić wybiórczo, ja też - to mi sie podoba, a tamto to juz nie, więc wisi mi to.Zamieszczone przez Doczu

Odpowiedz z cytatem