Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
Dodam jeszcze ,że przygotowywana jest 3 część słownika tym razem o Czarnej , rozmawiając jakiś czas temu ze "Stasinkiem" ,wiem ,że materiały ma już prawie gotowe ...od dawna.Myślę ,że w tym roku powinna się ukazać bo zlecenie jest od Gminy Czarna a jak wiadomo w tym roku wybory;-)
Cytat Zamieszczone przez batmanek Zobacz posta
Nie wiecie może czy wydawnictwo myśli o wznowieniu ??? I co z 3 tomem "Czarna" ?
Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
Podobno się pisze;-)

Cytat Zamieszczone przez Jaro Zobacz posta
na wiosne wydawnictwo Ruthenus zamierza wznowic .
najpierw tom lutowiska, a pozniej co 4 miesiace kolejno: nowy tom czarna, pozniej wznowienie cisnej i na koncu nowy tom baligrod
Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
Hej!
Odgrzewam temat, gdyż jak napisał Jaro słowniki miały być wydawane od wiosny 2005 roku, a minęły już dwa lata....i nic? Może ktoś z Was wie gdzie i na jak długo utknęła sprawa ich wydania? Po moich widać już upływ czasu więc chętnie zakupiłbym wznowienia a przede wszystkim niepublikowne dotąd 2 tomy. Żal, że czyjaś praca, w którą włożono z pewnością wiele wysiłku i poświęcono sporo czasu zalega gdzieś w szufladach wydawnictwa miast zagościć pod strzechy zabieszczadzonych. A co do wydawnictwa, to gdyby zajęło się tym to wspomniane powyżej, to i jakość wydania słowników pewnie byłaby niezgorsza.
Pozdrówka - Bazyl
No i co? Obiecanki-cacanki!
Już w wydanej w 1996 roku części drugiej (Gmina Cisna), była taka karteczka z informacją:
słownik.jpg
Minęło już PIĘTNAŚCIE LAT! Ja wiem, że w dziejach ludzkości to tylko mgnienie, ale ja nie mam tyle czasu, że o cierpliwości nie wspomnę!
Barszczu, czy wiesz coś na ten temat (gdzie utknęło, kiedy się w końcu doczekamy, dlaczego to tyle trwa itd.?)
Krzysztofie, czy możesz pociągnąć "Stasinka" za język i wydusić z niego jakieś informacje? Jak będziesz Go dusił jednocześnie ciągnąc za język, to na pewno prawdę powie
Jaro, ty bajkopisarzu jeden