Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Kursy przewodnickie.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konar
    [Dobra a jak załóżmy zrobię kurs na Beskid środkowy czy jak to się ładnie nazywa część wschodnia Beskidów Zachodnich :D to czy jest jakoś łatwiej zrobić kurs na Bieszczady czy generalnie nie będzie różnicy czy mam te uprawnienia na Beskid środkowy czy nie
    Na to pytanie odpowiedzial już Skuter - patrz jego dzisiejszy post. Pod wieloma względami na pewno łatwiej. Zastanawialbym się raczej nad sensem robienia kursu na tak rozległy teren. Nawet bardzo doświadczeni przewodnicy trzymają się "swojego" terenu i na nim czują sie najlepiej,a wiedzę ciągle trzeba poszerzać, na kursie wszystkiego sie człowiek nie dowie. Pije do tego, że pamiętaj, iż po takim kursie masz uprawnienia przewodnika I I I klasy. Wg ustawy (ta sama ustawa mówi iż uprawnienia dostaje się na określony obszar górski - a propos poprzedniich postów), jako przewodnik trzeciej klasy możesz prowadzić piesze wycieczki górskie w warunkach letnich ( TYLKO W SEZONIE) szlakami oznakowanymi oraz wycieczek autokarowych.
    Niewiele? Niewiele. Zatem czy nie lepiej iść w "górę" zamiast w "poprzek"? Podwyższać uprawnienia na drugą klase lub wyżej.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Cytat Zamieszczone przez Konar
    [Dobra a jak załóżmy zrobię kurs na Beskid środkowy czy jak to się ładnie nazywa część wschodnia Beskidów Zachodnich :D to czy jest jakoś łatwiej zrobić kurs na Bieszczady czy generalnie nie będzie różnicy czy mam te uprawnienia na Beskid środkowy czy nie
    Na to pytanie odpowiedzial już Skuter - patrz jego dzisiejszy post. Pod wieloma względami na pewno łatwiej. Zastanawialbym się raczej nad sensem robienia kursu na tak rozległy teren. Nawet bardzo doświadczeni przewodnicy trzymają się "swojego" terenu i na nim czują sie najlepiej,a wiedzę ciągle trzeba poszerzać, na kursie wszystkiego sie człowiek nie dowie. Pije do tego, że pamiętaj, iż po takim kursie masz uprawnienia przewodnika I I I klasy. Wg ustawy (ta sama ustawa mówi iż uprawnienia dostaje się na określony obszar górski - a propos poprzedniich postów), jako przewodnik trzeciej klasy możesz prowadzić piesze wycieczki górskie w warunkach letnich ( TYLKO W SEZONIE) szlakami oznakowanymi oraz wycieczek autokarowych.
    Niewiele? Niewiele. Zatem czy nie lepiej iść w "górę" zamiast w "poprzek"? Podwyższać uprawnienia na drugą klase lub wyżej.
    Jestem w kropce:/

teraz nie jestem pewien czy chce iść na ten kurs, bo nie przepadam za Pieninami ani za Gorcami a najbliższe kursy bieszczadzkie w Warszawie :(

Lipa że hej, tak czy siak wielkie podziękowania za pomoc

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Studenckie Koło Przewodników Beskidzkich w Rzeszowie (przy Politechnice Rzeszowskiej) zaprasza wszystkich zainteresowanych na kurs przewodników beskidzkich na obszar Beskidy Wschodnie. Zapisywać się można jeszcze do 4 listopada 2004 (czwartek), podczas spotkania klubowego o godz. 19.00 w budynku "P" Politechniki Rzeszowskiej (sala P-6).
    Przewidywane zakończenie kursu: listopad 2005 r. /kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, który uprawnia do przystąpienia do egzaminu państwowego przed komisją wojewódzką/. Koszt kursu to 50 zł.
    W sprawach organizacyjnych można się kontaktować z kol. Bogdanem 509799602, (017) 856 43 96

wiecej na http://www.prz.rzeszow.pl/szczeg/skpb/
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Czegoś tu nie rozumiem. Czemu mój kurs trwa rok dłużej ???
    tzn w Łodzi są dwa kursy:
    SKPB ŁÓDŹ- który trwa rok
    KPB ŁÓDŹ- który trwa dwa lata

Czy jest możliwość żeby kurs tych drugich dawał większe uprawnienia ?? (według mnie nie bo wszyscy dostają - jeśli zdadzą- przewodnika III klasy) Nic już z tego nie rozumiem

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Jura Krak-Częst.

Domyślnie

Jaro- a dlaczego taki tani ten kurs? Może to koszt inałguracyjnego piwka ahahahah

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Jura Krak-Częst.

Domyślnie

Ostatnio dowiedziałem się że mmój kurs, który mam nadzieję zakończy się w połowie grudnia, będzie droższy. Egzamin państwowy miał kosztować 150,00 zł a najnowsza informacja mówi że 240,00 zł.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skuter28
    Jaro- a dlaczego taki tani ten kurs? Może to koszt inałguracyjnego piwka ahahahah
    to jest koszt kursu, do tego dochodza koszty wyjazdow w teren raz miesiacu, nie iwme jak z examinem wewnetrznym, ale za ewentualny panstwowy tez sie placi. w kazdym badz razie ten kurs wyjdzie i tak pewnie o polowe taniej niz np. w pttk
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

W Opocznie Starostwo powiatowe organinuje kurs przewodnika terenowego z uprawnieniami na woj łódzkie bez miasta Łodzi. Koszt kursu 750 zł. Kosztu egzaminu państwowego jeszcze nie podano.
    pozdrawiam
    Biesołazy wszystkich krajów! Łączcie się!
    Pozdrawiam. Viki
    http://www.odkryjbieszczady.pl/

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viki
    W Opocznie Starostwo powiatowe organinuje kurs przewodnika terenowego z uprawnieniami na woj łódzkie bez miasta Łodzi. Koszt kursu 750 zł. Kosztu egzaminu państwowego jeszcze nie podano.
    pozdrawiam
    W Łodzi startuje 8 listopada koszt na Łódź 300 ogólne + 350 zł część tematyczna
    na teren 300 ogólna + 350 zł tematyczna
    Jeśli razem (Łódź i teren) to koszt wynosi 900 zł

niunka
    Guest

Domyślnie

Jaro serdeczne dzieki!!! Może się i uda?
    Pozdraiwam, pa

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)