Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Kursy przewodnickie.

Bieszczadnik Awatar Karolina
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie kursy przewodnickie

Witam!
    Jestem w trakcie kursu przewodnickiego w Sanoku. Staramy się o uzyskanie uprawnień na Bieszczady, Beskid Niski i pogórza. To nie żaden kurs pilotów jak tu ktoś sugerował tylko normalny kurs przewodnicki zakończony egzaminem państwowym. Niestety jest już za późno żebyś dołączyła do naszej grupy bo zaczęliśmy w styczniu i gdzieś w grudniu skończymy. Nie można zdawać eksternistycznie chyba że chce się podnieść kwalifikacje np ktoś ma już przewodnika terenowego. Te przepisy weszły w tym roku. Nie możesz uczyć się przewodnictwa w systemie zaocznym nie ma takiej możliwośći. Kurs w Sanoku jest bardzo dobry ale możesz pomyśleć o nim gdzieś za dwa trzy lata kiedy sanocki PTTK będzie organizował kolejny kurs.
    Pozdrawiam
    Marcelka

niunka
    Guest

Domyślnie

Karolino własnie wiem o tym że to dopiero za kolejne trzy lata moze dam rade w rzeszowie?
    Zobaczymy musze to przemyslec.
    pozdrawiam

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

W każdym razie polecam. Może uda sie w Rzeszowie. To wspaniała sprawa bardzo wciąga, ja teraz tym żyję Zawsze lubiłam chodzić po górach a teraz to po prostu kocham! Żal mi że kurs niebawem się skończy bo chodzą wspaniali ludzie, mam więc nadzieję że będziemy w kontakcie i po jego zakonczeniu. Takiego wspaniałego kursu życzę i Tobie

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

W każdym razie polecam. Może uda sie w Rzeszowie. To wspaniała sprawa bardzo wciąga, ja teraz tym żyję Zawsze lubiłam chodzić po górach a teraz to po prostu kocham! Żal mi że kurs niebawem się skończy bo chodzą wspaniali ludzie, mam więc nadzieję że będziemy w kontakcie i po jego zakonczeniu. Takiego wspaniałego kursu życzę i Tobie

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Domyślnie Re: kursy przewodnickie

Cytat Zamieszczone przez Karolina
    Witam!
    witamy ponownie na forum bo bardzo dlugiej przerwie :), a o kursie w sanoku wkrotce bedzie mozna poczytac w serwisie
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

No skoro już to napisałeś na łamach forum to nie mam wyjścia i muszę zacząć pisać o naszym kursie w naszym serwisie.Jak zwykle jesteś szybki! a ja muszę się porządnie zmobilizować! nie ma to tamto!

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Taka informacja dla przyszłych przewodników beskidzkich. Czy wiecie że według ostatniej nowalizacji (kilka tygodni temu) teren uprawnień poszeżył sie o pasmo Radziejowej w Beskidzie Sądeckim? Nie ma "letko" :)

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Liczę że nam się upiecze a prawo nie działa wstecz bo kończymy niedługo kurs i jak go zaczęliśmy robić to Beskid Sądecki nie wchodził w grę. Możesz mnie oświecic co znaczy kartofel galicyjski w twoim profilu

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Liczę że nam się upiecze a prawo nie działa wstecz bo kończymy niedługo kurs i jak go zaczęliśmy robić to Beskid Sądecki nie wchodził w grę. Możesz mnie oświecic co znaczy kartofel galicyjski w twoim profilu

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Liczę że nam się upiecze a prawo nie działa wstecz bo kończymy niedługo kurs i jak go zaczęliśmy robić to Beskid Sądecki nie wchodził w grę.
    No niestety w tym przypadku prawo to już działa i na egzaminie państwowym, który odbył się 15-17. 10.2004. egzaminatorzy mieli prawo zapytać się o tą część uprawnień... chociaż nie skorzystali z tego prawa

Możesz mnie oświecic co znaczy kartofel galicyjski w twoim profilu
    ... otóż swego czasu Marian Pankowski - wybitny pisarz (rodem z Galicji) nazwał swoich ziomków czyli tych którzy mieszkali na galicyjskiej prowincji: ziemniakami galicyjskimi... a że czuje pewną wspólnote z ludźmi zamieszkującymi te tereny więc zostałem ziemniakiem samozwańcem... Pankowski poprzez to określenie chciał podkreślić oczywiście negatywny aspekt prowincjonalnej kultury ( no cóż pewno dzieciaki nie lubiły go w szkole i ten chcąc się odgryźć, na emigracji wymyślił takie określenie), ale on podsunął mi całkiem ciekawy pomysł, aby nie wstydzić się swojej ziemniaczanej przeszłości... W końcu ziemniak uratował od głodu całą galicję w XIX i XX w. A tak poza tym lubie ziemniaki we wszelkiej konfiguracji
    Marian Kruczek (artysta) chciał nawet wybudować ziemniakowi pomnik w Sanoku.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)