Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Kursy przewodnickie.

Bieszczadnik Awatar Karolina
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

wszystko pieknie ale dlaczego podajesz kartofla jako zawód? bo chyba jesteś przewodnikem? czy się mylę? czy zdawałeś egzamin o którym piszesz w październiku? jeśli tak to będę wdzięczna za szczegóły wszelkie A może uśmiechnę :D się do Ciebie o jakieś testy i materiały do egzaminu

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

wszystko pieknie ale dlaczego podajesz kartofla jako zawód?
    ponieważ studiuje coś co jest zwiazane z kulturą tego regionu, niekoniecznie agralną...

bo chyba jesteś przewodnikem?
    blachy mi jeszcze nie przysłali ale praktycznie to jestem... z tym że po każdym państwowym egzaminie przewodnickim (a byłem tylko na dwóch :) )szanowna komisja wymawia taką sentencje:
    "To że zdaliście dzisiaj egzamin wcale nie czyni was przewodnikami... Musicie jeszcze wiele pracować i wiele zębów zgryźć..." itd...
    Życze Ci abyś usłyszała tą sentencje.

będę wdzięczna za szczegóły wszelkie
    no więc ten ostatni egzamin październikowy był egzaminem poprawkowym... Ja miałem już tylko (albo aż) do zaliczenia egzamin praktyczny.
    Wyjazd z Rzeszowa przez Domaradz, Blizne (kosciół), Brzozów, Sanok, Lesko (synagoga) - mała pętla wyjazd w Czarnej (cerkiew), Lutowiska (panoramka), przeł. Wyżna - Chatka puchatka (panoramka) - zejscie do Berechów, Wola Michowa (koniec 1 dnia) - spanie u Kija.
    Dzien 2:
    Komańcza (cerkiew), Jaśliska (rynek + sanktuarium), Tylawa, Mszana, Polana, Krempna (cmentarz wojskowy), Kąty (Grzywacka - panoramka), Żmigród, Dukla (Amalia i miasto), Miejsce Piastowe, Rzeszów.

Na egzaminie pojawiło się sześć osób... Zdało pięć...
    Jeżeli chodzi o materiały to wasz sanocki kurs będzie miał takie same materiały jak nasz leski kurs. Do tego załatwcie sobie tzw czerwoną książeczke i rewasze... Nie ma co za dużo czytać bo się wszystko wymiesza... jak dokładnie zapoznasz się z rewaszami to egzamin masz zdany.

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Dzięki! Czemu zdawałeś poprawkę? Nie zdałeś za 1wszym razem? czy kierownikiem twojego kursu był Staszek Orłowski? Dalej się :D o jakieś testy które kiedyś tam zdałeś i inne materiały...Może masz coś w kompie i chciałbyś mi wysłać Rozumiem ze ten praktyczny rozkładał się na 6 osób? jaki odcinek trasy ty prowadziłeś?a pamiętasz swoje pytania na teoretycznym?Trochę Cię męczę co? ale może wytrzymasz. Czy niejaki Zdzisiu z Polańczyka rbił z toba kurs?

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Czemu zdawałeś poprawkę?
    moją ulubioną wersją odpowiedzi na to pytanie jest:
    Rozwaliłem sie na krośnieńskim kościele franciszkańskim...

czy kierownikiem twojego kursu był Staszek Orłowski?
    tak

jaki odcinek trasy ty prowadziłeś?
    Babica-Domaradz, Polańczyk-Chrewt, kawałek panoramki na wetlińskiej, Komańcza (cerkiew) -Moszczaniec, panoramka nad Mszaną...

a pamiętasz swoje pytania na teoretycznym?
    style w architekturze sakralnej
    rezerwaty w beskidzie niskim
    i chyba 1 pomoc

Czy niejaki Zdzisiu z Polańczyka rbił z toba kurs?
    całkiem możliwe na początku było ponad 50 osób... na egzaminie było 18, ale w tej 18 żadnego Zdzicha nie było.
    Kurs leski miał swoją "specyfike"... Uczcie się na naszych błędach...

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

No to napisz o tych waszych błędach.
    Wciąż nie piszesz o pomocach naukowych czy masz jakies takie które chciałbyś mi przesłać :)

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

No więc mam całą teczke kserówek... Jak chcesz to możesz po nie przyjechać (na privie dam ci adres). Pliki mi się gdzieś zapodziały... Wiekszość tych plików możesz znaleźć na stronach internetowych... Ich autorem jest nie rzadko wcześniej wspomniany S. Orłowski...
    www.bieszczady24.pl
    www.bieszczady-s.fr.pl - szczególnie polecam... czyta sie lepiej niż przewodnik, sporo aktualnych informacji...
    http://bieszczady.prv.pl/ często umieszczane aktualności....
    Czytaj co tydzień Gazetę Bieszczadzką...
    Sporo ciekawych rzeczy spotkasz tu:
    http://www.region.halicz.pl/index.htm
    www.bieszczady.net.pl/
    Jeżeli chodzi o pogórza to mam przewodnik po pogórzu przemyskim rewasza (obecnie chyba już nigdzie nie dostępny) i skserowany przewodnik po pogórzu dynowskim...

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Dzięki serdeczne, znam mniej więcej te strony może poza region halicz aw bieszczady.prv.pl nawet czasem coś piszę.
    Pogórze przemyskie mam, gorzej z dynowskim nie wspomnę juz o ciężkowickim i strzyżowskim, nawet nie widziałam przewodników o nich

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

z kserówek to mam:
    - wszystkie testy (te co krążą po kursantach)
    - "Żołnierze, ziemianie, przemysłowcy"
    -"Przemyskie biskupstwo obrządku wschodniego"
    -"Ostatni najazd tatarski" S. Orłowski
    -"Tektonika geomorfologia i hydrografia" - materiały od Wojtka Krukara
    -"Bieszczady w Rymotwórstwie"
    -"Bieszczady i Beskid Niski w latach II W. Ś."
    -"Tunel w Stępinie"
    -"Harcerze w walce o niepodległość 1918-1920"
    - materiały promocyjne do sanktuariów, rezerwatów i parków i kilka innych bonusów

myśle że to wszystko też dostaniecie...

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

gdybyśmy jednak nie dostali to jest szansa żeby je od ciebie wyciągnąć? testy to już bym chciała...masz to w kompie czy na papierze?dzięki za info

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

o kurcze! napisałeś mi przecież że na papierze bo pliki się zapodziały a szkoda bo byłoby łatwiej, czy można cię złapać tylko w zagórzu czy gdzieś jeszcze?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)