Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wyposażenie Chaty

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie Wyposażenie Chaty

Wywiązało się sporo dyskusji związanych z tym co powinno, a co nie powinno znaleźć się w Nowej Chacie. Proponuje kontynułować dyskusje tutaj, wtedy będziemy mieć te wypowiedzi zebrane w jednym miejscu.

Przypomnę, że pojawił się pomysł wanny w łazience. Mi się ten pomysł nie podoba, ze względu na zużycie wody i na trudność w utrzymaniu czystości.

Kolejnym pomysłem było zawiezienie odkurzacza by użyć go kilka razy razy do roku. Na codzien byłaby szczotka i szufelka, ale w momentach gdy Gospodarz zostawałby sam, mógłby odpalic agregat i odkurzyć wszystkie kąty. Na przeszkodzie tego pomysłu stoi ideologia: brak prądu...

Czekam na opinie i pomysły!
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Odkurzacz tak ale tylko Gospodarz z niego korzysta, rzeczywiscie po duzym spedzie robi generalne porzadki. Latwiej zadbac o czystosc jak sie "powyciaga" wszystkie kurze.
    Ale ogolnie ani my ani turysci z niego nie korzystaja. Sprzatanie Chaty to wazny element bycia w niej i nie ma co robic hotelu (ten dzwiek odkurzacy nad ranem brrrr....).

Myslac o udoskonalaniu Chaty nie rezygnujmy z rzeczy, ktore nas laczyly w niej. Czyli wlasnie wspolne zakupy, porzadki. Roznie to z tym bylo ale jest szansa "podniesc morale" i na nowo nasz uczyc wspolnego bycia.

Laciaty
    Guest

Domyślnie

Co mam powiedziec; Nic dodac nic ujac ... jw.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Wyposażenie chaty

Temat stary jak historia mieszczuchów w Bieszczadach.
    W latach 70-tych duża fala uciekinierów od cywilizacji podzieliła się wkrótce na dwa obozy. Jeden mówił: "nie po to uciekłem od cywilizacji, żeby ją teraz instalować w Bieszczadach.". Drugi odpowiadał: "ale życie jest życiem, chcemy się wykąpać, obejrzeć wiadomości w TV i mieć zimne piwo z lodówki".
    Według mnie żaden fanatyzm nie jest dobry.
    Niech gosdpodarz ma sobie radio, czy nawet TV. Niech odkurzy porządnie, żeby nie smierdziało za jakiś czas brudem (byliście kiedyś w mieszkaniu starych ludzi?).
    Tylko niech to trzyma w służbówce i niech tego nie używa przy ludziach.
    Przy mnie może, bo umiem się od tego odizolować.
    Również mentalnie.
    Co do wanny: ja umiem się wykąpać w misce, a pod prysznicem to już bez wysiłku. Jak ktoś nie umie, to znaczy, że jest niepełnosprawny.
    Wanna to już przesada.
    Za to piła motorowa (warczy) tak, bo piłowanie wszystkiego piłą "moja-twoja" to przesada w drugą stronę.
    Julo
    Klub Otrycki

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Prośba Marasa

Maras prosi o małą, przenośną baterię słoneczną do ładowania telefonu. Ma różne wyjścia, więc może też służyć do ładowania aparatu fot., albo laptopa, albo do małego radia. Jest wielkości książki i ponoć w Podróżniku kosztuje ok. 200 zł. Może ktoś fundnie chacie taki gadżet, żeby gospodarz mógł posłuchać czegoś innego, niż "dźwięki"?
    Klub Otrycki

kondor
    Guest

Domyślnie do zabrania na gore

mam do dolaczenia do najblizszego transportu (jesli bedzie taka mozliwosc) nastepujace przedmioty:
    1) balia cynkowana duza: sztuk 1
    2) zestaw garnkow uzywanych w dobrym stanie
    3) hamak sznurkowy
    4) swieczniki stalowe: sztuk 2
    Jesli bedzie miejsce w aucie to gdzie moge te przedmioty podrzucic?

pzdr.
    KONDOR

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Fanty na Otryt

Kondor, Ducato z oknami startuje z Powiśla w sob. o 5.00. Albo mi podrzuc do roboty (Bielany), albo zgarnę od Ciebie z Powisla w sob. o swicie. Alhambra nic nie weźmie, bo pojedzie najpr. 6 osób.
    Kuba: to samo z Twoją wersalką. Albo mi ją podrzuć na Bielany, albo jakoś ją zgarne po drodze w sob. o świcie. Ursynów?
    Klub Otrycki

kondor
    Guest

Domyślnie

ok Julo zatem zdzwonimy sie i dogadamy szczegoly, nam prawdopodobnie nie uda sie dotrzec dzis na spotkanie narciarskie
    pzdr.
    Kondor

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Graty na Otryt

Kondor, balia, garnki etc aktualne?
    Jeśli tak, to podrzuć mi, albo ja od Ciebie odbiorę z Powiśla, żeby nie w ostratniej chwili przed następnym wyjazdem.
    Klub Otrycki

kondor
    Guest

Domyślnie Re: Graty na Otryt

Jak najbardziej aktualne mam to wszystko na powislu tylko musimy sie jakos umowic to zgarniesz klamoty,
    pzdr
    Kondor

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)