Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem "puszki telefonicznej"?

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak to dobry pomysł

9 45.00%
  • nie wiem, trzeba to najpierw przedyskutować

3 15.00%
  • to nie najlepszy pomysł

2 10.00%
  • to zdecydowanie zły pomysł

6 30.00%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Puszka "antytelefoniczna"

meping
    Guest

Domyślnie A widzisz...

napisales:
    ALE:
    Moge włączyć wibrator, moge wychodzić pod drewutnię, żeby gadać, mogę trzymać komórę przy dupie, żeby nie dzwoniła innyn przez 15 mni. zanim ją raczę znaleźć.
    Z tym liczeniem na dyscyplinę i wyczucie innych... hm... wolę się nie wypowiadać publicznie. W pracy szefuję i wiem, że z ludźmi jak z dziećmi.
    Jeśli wszyscy deklarują dyscyplinę, to w czym problem? Przecież do puszki nie wpadnie ani złotówka.
    Ja chętnie zapłacę, gdy mi się zdarzy zapomnieć.
    A jeśli to chodzi o puszkę itself, możemy ją zamienić na karnego dupniaka - po klapie w dupę od każdego.

*** A widzisz.... Czyli jakis liberalizm dopuszczasz. W gruncie rzeczy sprowadza sie to do tego co sam zaproponowalem czyli jak ktos musi byc pod telefonem, to nosi go przy dupie z wlaczona wibra. Dla mnie nie do pomyslenia jest polozenie telefonu na kominku z dzwonkiem na full i udanie sie gdzie indziej. Jak mam wlaczony telefon, to mam go w kieszeni. Problem jednak polega na tym, ze chce uniknac chorych sytuacji typu: zabrzeczala mi wibra w kieszeni, odbieram pzedstawiajac sie i mowiac tylko "prosze poczekac, musze wyjsc z pomieszczenia w ktorym sie aktualnie znajduje", zas jakis nadgorliwiec karze mi wrzucac danine do puszki. Taka sytuacja bylaby dla mnie po prostu chora i takiego czegos chce uniknac. Nie wiem, czy wyrazilem sie dostatecznie jasno?

pzdr
    meping

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie puszka czy dupniak

Jasne Meping. Już czując, ze brzęczy, wychodzę z kominkowej, w sieni odbieram, mówiąc "chwileczkę", wkładam buty słuchając kto dzwoni, na ganku mówię "proszę powtórzyć", w drodze pod drewutnię odpowiadam, że mnie to nie interesuje i spokojnie wracam do chaty.
    To jest jasne, że jeśli ktoś swoją postawą pokazuje, że nie chce mi robić przykrości swoimi telefonami, to nie będę mu dokuczał.
    Tylko problem w małej grupie społecznej, zwłaszcza polskiej, polega na tym, że ludziom się mówi rób to, nie rób tego, ludzie się z Tobą zgadzają, a Ty potem znajdujesz podpaski pod świerkiem, albo puszki i flaszki dookoła chaty.
    Dlatego jestem za dupniakiem. Przynajmniej będzie wesoło.
    Klub Otrycki

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Eh dupniaczek. Trzeba bedzie dzwonic do pan roznych i liczyc na to, ze maja wlaczone telefony Piekny przepis nie da sie ukryc:))

Pozdro

meping
    Guest

Domyślnie Re: puszka czy dupniak

Cytat Zamieszczone przez Julo
    Jasne Meping. Już czując, ze brzęczy, wychodzę z kominkowej, w sieni odbieram, mówiąc "chwileczkę", wkładam buty słuchając kto dzwoni, na ganku mówię "proszę powtórzyć", w drodze pod drewutnię odpowiadam, że mnie to nie interesuje i spokojnie wracam do chaty.
    To jest jasne, że jeśli ktoś swoją postawą pokazuje, że nie chce mi robić przykrości swoimi telefonami, to nie będę mu dokuczał.
    Tylko problem w małej grupie społecznej, zwłaszcza polskiej, polega na tym, że ludziom się mówi rób to, nie rób tego, ludzie się z Tobą zgadzają, a Ty potem znajdujesz podpaski pod świerkiem, albo puszki i flaszki dookoła chaty.
    Dlatego jestem za dupniakiem. Przynajmniej będzie wesoło.
    Czyli mniej wiecej dochodzimy do porozumienia. O ile towarzystwo bedzie na tyle wyrozumiale, aby nie rzucac sie na kazdego komu cos zabrzeczy w kieszeni nim dobiegnie do drzwi (i mam na mysli wibre), to tez bede za. Pozostaje w zasadzie jak na razie zwisajacy mi problem laptopow. Chetnie bym zobaczyl, co mysla o tamtym fragmencie mojej wczesniejszej wypowiedzi inni.

meping
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez *beata
    A może w takim razie hasło znane wszystkim "bo nawazniejsze, żeby być razem zastąpić nowym: "bo najwazniejsze, żeby nie dzwoniła komóra"?
    pozdrawiam
    Jak Ci to powiedziec Beatko... Nie znam Cie, albo nie kojarze, nie wiem ile masz lat, ale wydaje sie, ze jestes z mlodszego rzutu ortytczykow niz ja. Nie gniewaj sie, ze Ci tak napisze, ale kiedys sam potrafilem bardzo stanowczo stawiac pewne kwestie, powoli z tego wyroslem, no moze lepiej bedzie powiedziec wyrastam. Otoz zycie to nie je bajka, latwo sie mowi o szczytnych celach i idealach, kiedy nie ma sie do utrzymania domu, ciezko chorej zony (aktualnie znowu w szpitalu), dziecka. Ma sie za to przeterminowane platnosci i za oknem kurczacy sie stos drewna do ogrzewania domu, ktory starczy przy najbardziej optymistycznych zalozeniach do stycznia i brak pieniedzy na nastepny, a grzac czyms trzeba. W dodatku w takiej sytuacji badzo wskazana jest odskocznia p.t. wyjazd na Otryt czy do Bartnego. Tym niemniej osoby ktore wtedy mnie zastepuja moga miec problemy z niektorymi sprawami i to tymi wiekszymi. Dlatego tez mimo iz staram sie ma wakacjach odciac od spraw codziennych nie moge zagwarantowac, ze jak uda nam sie wyrwac z Warsiafki i wdrapac na Otryt (nie wiem z czym jest wiekszy problem) to nagle nie bede musial wykonac serii telefonow, bo cos sie zaczie walic... Taki life.

--
    pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie nie gniewasz
    meping

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Meping, apeluję o odrobinę dobrej woli w interpretacji czyjejś wypowiedzi.

Kurcze, nie odzywalem sie bo cie znam i wiem jak trudno zmienic twoje zdanie. Tak sie sklada ze Beata ma jednak duzo wieksze doswiadczenie niz ty i twoja wypowiedz powinna ci uswiadomic ze jesli o czyms nie masz pojecia to sie nie wypowiadaj. Tym bardziej ze swoimi wypowiedziami traktujesz nas jak stado wyglodnialych wilkow czekajacych tylko okazji by rzucic sie na biednego turyste ktoremu zabrzeczy komora. Sorry, ale wykaz odrobine dobrej woli i przestan traktowac rozmowcow jak debili. A jesli naprawde musisz miec zdefiniowane wszystko od a do zet to specjalnie dla ciebie zrobimy regulamin chaty skonstruowany na wzor amerykanskich instrukcji obslugi: nie wolno wkladac kota do mikrofalówki bo można mu zrobić krzywde.

Jest cos takiego jak wyczucie i dystans. I niestety moja wypowiedz całkowicie tych rzeczy pozbawiona podyktowana jest swiadomoscia ze to co zawarte jest w domysle - dla Ciebie najwyraźniej jest nieczytelne.

A jeśli chodzi o twoją sytuację rodzinną to bardzo Ci współczujemy i chętnie w razie czego i w miarę możliwości pomożemy, ale nie wykorzystuj tej swojej sytuacji jako uzasadnienie do mądrzenia się i pouczania bardziej doświadczonych od siebie osób.
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Domyślnie

Oj oj - widzę, że muszę wyłożyć jasno podtekst mojej złośliwej wypowiedzi - miała stanowić ironiczny komentarz do niezwykłej popularności tematu komórek na otryckim forum. I tyle. A przecież wiadomo, że na Otrycie : "najwazniejsze jest......etc" patrz motto prezesa naszego.
    Pozdrawiam wszystkich :)

Bieszczadnik Awatar Kamila777
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    obecnie Drawsko Pom :(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janio
    Eh dupniaczek. Trzeba bedzie dzwonic do pan roznych i liczyc na to, ze maja wlaczone telefony Piekny przepis nie da sie ukryc:))
    Nie podpalaj się Janio, dziewczyny nie będą zainteresowane. Dziewczyny będą miały włączone wibratory :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)