Kilka? Trochę więcej i zupełnie po przeciwnej stronie Kielc. Ale blisko.Zamieszczone przez skuter28
Trasa Chęciny- Miedzianka mnie osobiście bardzo się podoba, choć wolę kierunek odwrotny i : Wierna Rzeka - Chęciny.
Miło , że przyjeżdżacie w ' moje' Góry Świętokrzyskie. Góry raczej niskie, choć urokliwe. Czasami gdzieś wyskoczymy rodzinnie, ale nie pamiętam żebyśmy spotkali na szlaku kogokolwiek. Jedynie Łysica, Święty Krzyż, Jaskinia Raj i Chęciny cieszą się większą popularnością.
Tak więc byłam mile zaskoczona i nawet zdziwiona, gdy podczas ostatniego spacerku z bocznej polnej drogi wyszło dwoje ludzi, których odzienie i wyposażenie (buty, plecak) wskazywały, że na pewno nie są to miejscowi. Nawet pomyślałam sobie -oooo tyryści.
I to turysta forumowy(!) I jeszcze jedna myśl - po co ten człek targa taki wielki plecak?
Pewnie wziął (wałówkę na trzy dni, sweter, płaszcz od deszczu) * 2, bo towarzyszka raźno maszerowała bez obciążenia. Nieśmiałe z mej strony 'dzień dobry' i śmiało do przodu. Kiedyś może jeszcze ktoś przyjedzie w świętokrzyskie i razem gdzieś pójdziemy. Zapewniam ,że nic ostrego w powierzu nie lata i zapraszam.
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie.
Zakładki