Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Jesien mami kolorami...

Bieszczadnik Awatar Anka
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skuter28
    Martwiłem się ,że tylko ja łażę po różnych górach(nie tylko Bieszczadach).Bałem się przyznać i bałem się fannatyków bieszczadzkich.Teraz śmiało mogę powiedzieć że i ja byłem w G.Swiętokrzyskich. Lazłem z Chęcin na Miedziankę przez Grząby Bolmińskie.
    W Strawczynie urodził się Zeromski a w Ciekotach chodził do szkoły.Kilka kilometrów dalej jest Oblęgorek i dworek Sienkiewicza.
    Ziemia świętokrzyska to jedno wielkie spotkanie z historią i po biesach to moja druga miłość.
    Pozdrawiam wszystkich zapracowanych Skuter
    Kilka? Trochę więcej i zupełnie po przeciwnej stronie Kielc. Ale blisko.
    Trasa Chęciny- Miedzianka mnie osobiście bardzo się podoba, choć wolę kierunek odwrotny i : Wierna Rzeka - Chęciny.
    Miło , że przyjeżdżacie w ' moje' Góry Świętokrzyskie. Góry raczej niskie, choć urokliwe. Czasami gdzieś wyskoczymy rodzinnie, ale nie pamiętam żebyśmy spotkali na szlaku kogokolwiek. Jedynie Łysica, Święty Krzyż, Jaskinia Raj i Chęciny cieszą się większą popularnością.
    Tak więc byłam mile zaskoczona i nawet zdziwiona, gdy podczas ostatniego spacerku z bocznej polnej drogi wyszło dwoje ludzi, których odzienie i wyposażenie (buty, plecak) wskazywały, że na pewno nie są to miejscowi. Nawet pomyślałam sobie -oooo tyryści.
    I to turysta forumowy(!) I jeszcze jedna myśl - po co ten człek targa taki wielki plecak?
    Pewnie wziął (wałówkę na trzy dni, sweter, płaszcz od deszczu) * 2, bo towarzyszka raźno maszerowała bez obciążenia. Nieśmiałe z mej strony 'dzień dobry' i śmiało do przodu. Kiedyś może jeszcze ktoś przyjedzie w świętokrzyskie i razem gdzieś pójdziemy. Zapewniam ,że nic ostrego w powierzu nie lata i zapraszam.
    Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anka
    [...]
    I jeszcze jedna myśl - po co ten człek targa taki wielki plecak?
    [..] Nieśmiałe z mej strony 'dzień dobry' i śmiało do przodu. Kiedyś może jeszcze ktoś przyjedzie w świętokrzyskie i razem gdzieś pójdziemy. Zapewniam ,że nic ostrego w powierzu nie lata i zapraszam.
    Spieszę donieść, że w plecaku była wielka torba na sprzęt foto i statyw do aparatu więc efekt wizualny był porażający :) A luzem wciśnięta kurtka i polar rozdęły wora należycie. Poza tym ja nigdy nie umiałem spakowac plecaka jak należy i zawsze taszczyłem, taszczę i taszczyć będę 100 niepotrzebnych rzeczy :D Ale i tak lubię łażenie po górkach :)
    Tak więc Bieszczadnicy z zaprzyjaźnionych województw nieśmiało 'zadzieńdoberkowali' sobie na świętokrzyskim szlaku.
    I dobrze - może umówimy się któregoś razu i wspólnie pójdziemy na Radostową - co za góra! :P - spalimy jakąś kiełbaskę w ognisku i pomarzymy o wielkiej wyprawie w Biesy? :)
    Pozdrawiam
    Derty

PS: Nadal zachęcam do publikowania fotek na Forum. Dotychczasowe dzieła zachwyciły mnie i wielu innych i o to głównie mi chodziło - cieszmy sie wspólnie miejscami i zjawiskami, które widzieli niektórzy z nas. A nagroda jest ufundowana :P

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Pisałem w tym wątku tematycznym (chociaż nie na temat ), że w najbliższą sobotę 6 bm. odbędzie się zjazd Towarzystwa Przyjaciół KPN.
    Derty (a może i ktoś jeszcze) zapowiedział swoje uczestnictwo w części nieoficjalnej tego spotkania.
    Otóż dziś dostałem pismo od organizatorów zjazdu, informujące (i przepraszające zarazem) o przełożeniu zebrania o 2 tygodnie - na dzień 20 listopada, też na godz. 12:00. Część nieformalna (ognisko + piwo) po zakończeniu obrad, czyli ok. godz. 15-tej.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów