Ubieglej nocy w Bieszczadach byla piekna, ciepla noc (+12°C w pazdzieniku!).
Zachecony piekna pelnia ksiezyca zaczailem sie nad ranem na calkowite zacmienie Ksiezyca...
Ubieglej nocy w Bieszczadach byla piekna, ciepla noc (+12°C w pazdzieniku!).
Zachecony piekna pelnia ksiezyca zaczailem sie nad ranem na calkowite zacmienie Ksiezyca...
Stachu - wielkie dzieki za wspaniałe fotki.
Kurcze szkoda że u mnie były mgły i nic nie widziałem :/
Statystycznie w roku przypada ok 2 zacmien wiec na pewno juz nie dlugo bedzie nastepne ;-)
Ja czekam na zacmienie slonca w 2006 - juz teraz umawiam sie ze znajomymi na wypad do Turcji, bo zlapalismy bakcyla w 1999 nad Balatonem ;D
No tak, tylko pełne zaćmienie u nas w kraju ma byc ponoć dopiero za 3 lata
Aż takim pasjonatem nie jestem, aby wyjeżdżać gdzieś "w świat" aby "upolować" zjawisko.
Ksiezyca az za 3 lata? Cos mi sie nie chce wierzyc... One sa dosc czesto. Np. w zeszlym roku byly chyba 3 ;-)
Marzec w Turcji jest tani i... cieply ;D Jak sie zrzucimy to nie bedzie drogo.
Opieram się na tym co media piszą/mówią.
A to całkiem możliwe, że w zeszłym roku były 3 zaćmienia, ale chyba żadne u nas w kraju nie było całkowite, jak to dzisiejsze. Jednak nie jestem pewien na 100%.
Zagadam teraz z innej beczki - co się stało z widokiem z kamerki internetowej z OiE Lutowiska na Waszej stronie ???
Czyzby kamerka siadła ???
Szkoda by było
? - wlasnie patrzylem i dziala.Zamieszczone przez Doczu
Niestety czasami pracownicy OIE albo ja wylaczaja przez pomylke, albo nie ma netu itd i kamery wtedy ni ma. Ja nie mam ani pieniedzy, ani juz cierpliwosci zeby non stop tam dzownic i pytac sie co sie dzieje. Sami musza zrozumiec, ze w ten sposob wypracowuja sobie wizerunek i ze trzeba o to dbac...
No rzeczywiście jest, i działa. Ja nie wiem chyba mi już na oczy poszło :-/
Thx za info i sorki za zamieszanie.
Ładne fotki.... też się na to zaćmienie zaczaiłem ale pogoda mi nie dała szans.
Stachu - jak coś jeszcze złapiesz oprócz bakcyla to wal z tym prosto do dermatologa hahaha
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki