Miałem problemy z kompem, więc dopiero teraz lista bieżących spraw:
1.AKCJA ANDIEGO: nie udało się zawieźć okien w weekend świąteczny, bo okna będą po świętach. Ale gdyby każdy klubowicz wykazał tyle inicjatywy od czasu do czasu, toby było pięknie.
2.OKNA: Tomek mówi, że będą zaraz po świętach. Może je przywieźć do W-wy.
3.TRANSPORT OKIEN: Krzych Guzek może pojechać z oknami pożyczonym Transitem (na gaz - tanio) we środę do Łodzi i stamtąd w piątek wieczorem być na Polance. Wtedy dogadamy Tomka tak, żeby przeładować okna z jego auta na Transita. Na górę w sobotę rano.
Lub druga opcja: byc może będę miał Ducato (za darmo) i wtedy we wtorek włożymy okna do magazynu na Bielanach (dogadane) i ja zawiózłbym je w sobotę rano. Jacek wciągnąłby je na górę w sobotę.
4.WSTAWIANIE OKIEN: Muszę być w W-wie w sob. 13-tego po południu. Dlatego planuję pojechać w sobotę (6-tego) o świcie i zostać do 13-tego rano. 3 dni urlopu. Kto kiedy może być - wpisujcie się. Wstawimy wszystkie okna.
5.PIANKA: Robert Karwowski już nie pracuje w Przewodniku budowlanym. Mam namiar do człowieka, który pilotuje piankę montażową od Henkla dla nas. Ścigam go.
6.BLASZKI: do montowania okien/drzwi. Kupię, bo wiem jakie. Wkręty też.
7.INNE ZAKUPY: Jestem umówiony z Igorem. Da mi forsę na blaszki, piłę łańcuchową, 2 tuby uszczelniacza dekarskiego, wycieraczkę.
8.USZCZELNIENIE DACH/KOMINY: Mateusz częściowo to zrobił. Zużył jedną tubę kitu dekarskiego. Obiecał dokończyć. Macio: kiedy?
9.WYCIERACZKA: Chcę wstawić w podet wiatrołapu przed wejściem stalową, ażurową wycieraczkę.
10.KUCHNIA: Brakuje blachy i rusztu. Kto się tym zajmie?
11.CIEPŁA WODA: Kuba obiecał zasponsorować zbiornik do grzania wody. Jest przygotowane miejsce w kuchni pod płytami.
12.WIADRA: Może ktoś zasponsorowałby ze dwa świeże wiadra na wodę?
13.BLATY: Proponuję, żeby nasze Panie wypowiedziały się: jakie blaty mają być w kuchni i w łazienkach - decha, blat laminowany, czy coś innego?
14.UMYWALKI: Proponuję 4 okrągłe, nierdzewne zlewozmywaki (nie musi być Franke). Będą miały odpływ (do rury pod chatą) i będą wpuszczone w blat.
15.DESKI: Igor zamówił 3 kubiki desek do obijania ścian.
16.KLAMKI i ZAMEK: są potrzebne 3 kpl klamek do drzwi i zamek do drzwi wejściowych. Mam klamki plastikowe, mogę dać. Badziewie, ale służą mi na razie w moim domu (brak kasy). Może ktoś ma lepsze? Zamek?
17.KOWAL: Czy ktoś ma kowala? Potrzeba parę drobiazgów.
18.STOŁY i ŁAWKI: Kazimiera załatwił za darmo. Oglądałem - są OK. Zabierzemy w listopadzie. Mam załatwiony magazyn, żeby przechować. Potrzebni będą panowie do pomocy: trzeba je rozebrać + załadunek/rozładunek. Proszę zgłaszać chęć pomocy.
c.d.n.

Odpowiedz z cytatem