19.SZKŁO: Również Kazimiera załatwił. 500 sztuk talerzy, szklanek itd. Kto to bierze na siebie? Trzeba odebrać, zapakować i zawieźć na górę.
20.KASA: Kazimiera walczy w ...Rozwoju Regionalnego (Rzeszów). Mam namiar na faceta z BGK (Bank Gospod. Krajowego). Chwalił się, że mają dotacje dla gmin i instytucji regionalnych. Przekażę Kazimierze, może coś się uda. Paru Otrytczyków wpłaciło. Różne sumy. Pytajcie Andrzeja i Kazimierę. Trzeba cisnąć innych. Zwłaszcza tych, którzy deklarowali (np. Grzesiek Kostrzewski). Mam nadzieję, że nie robili z gęby cholewy. Zgłaszajcie pomysły na kasę.
21.NIESPODZIANKA: dogadana jest rzecz kosztowna, a bardzo potrzebna chacie. Na razie tajemnica, ale będzie!
22.ALTAXIN: Radny próbuje wydobyć z firmy Altax bezbarwny impregnat do drewna. Byłoby świetnie, bo ropa bardzo przyciemnia drewno. Altaxin nadaje się na zewnątrz i do wewnątrz. Do okien proponuję Williamssa (UK). Drogi, ale ma filtr UV, a potrzeba tylko ok. 2 litrów. Mam dużo wosku pszczego. Możnaby go rozrobić z terpentyną i "zapastować" ściany wewnątrz. Kto by się podjął załatwić/zrobić?
Tyle pamiętam bieżących spraw. Dopisujcie inne do listy, żebyśmy wszyscy wiedzieli co, kto i kiedy.

Odpowiedz z cytatem