SB odpowiem że nie wydaje mi się by tworzeniu stowarzyszenia popadać w hurraoptymizm. Szukałem w internecie danych o Towarzystwie Przyjaciół KPN, niestety na oficjalnej stronie tego Parku niczego nie znalazłem , czyżby to była przyjażń bez wzajemności ?
A wracając w Bieszczady - najlepiej by ewentualne stowarzyszenie zrzeszało miłośników Bieszczadów. Najprościej przepisać z ustawy do statutu to co tylko wolno stowarzszeniu, ale przecież to dalej tylko projekt. Tutaj na forum mamy takie swoiste kółko dyskusyjne. Stowarzyszenie byłoby jego instytucjonalizacją. Nie wydaje mi sie bym znał gorzej niż SB życie, jego propozycje są nierealne, przecież BdPN może tez przyjmować darowizny, dotacje, korzystać z funduszy unijnych, nie słyszałem by w Ustrzykach Górnych ustawiała sie kolejka z chętnymi do pozbycia sie pieniędzy. Ja przecież nie jestem przeciwny by było to ewentualnie stowarzyszenie rejestrowane, nie wydaje mi sie jednak by tak musiało byc od początku. Napewno jednak takie przyszłe stowarzyszenie nie powinno zajmować się działalnościa gospodarczą, bo trzeba by było wymyslić jakąś inną nazwę - bez słowa "miłośników".

Odpowiedz z cytatem
Zakładki