Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Komunikacja W biesy

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    wroclaw

Domyślnie Komunikacja W biesy

postanowilem przerwe listopadowa wykorzystac dalece bieszczadzko i wyskoczyc sobie na poloniny. troche martwi mnie pogoda, ale co tam, moze uda sie akurat wstrzelic w taka naprawde ladna.
    no i tu okazalo sie ze zaplanowanie wyjazdu nie jest wcale takei proste.
    mieszkam we wroclawiu. kiedys jezdzil pociag bezposredni - teraz jezdzi tylko w wakacje - a z przesiadkami przez rzeszow i jaslo jechac sie nie oplaca czasowo.
    moze wiecie cos wiecej na ten tema.
    prosze o pomoc.
    a_o_s

ps.
    wiecie moze czy istnieje mozliwosc wynajecia busa prywatnego [jade ze znajomymi, wiec koszty by sie rozlozyly] z rzeszowa do wetliny lub ustrzyk?

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

Zanim wynajmiesz busa (a napewno znajdą się chetni), sprawdź PKs-y. Może bezpośrednich z Wrocławia nie ma, ale.... może warto przesiąść się w Krakowie na Sanok lub Krosno (ok. 4 godz. do Krosna, do Sanoka dłużej) z Sanoka jest kilka autobusów do Wetliny, nawet późnym popołudniem. Z Krosna też coś się znajdzie, choć mniej... Z Mielca jest PKS... więc trzeba troche posprawdzać, zawsze coś można wymyśleć... a zapewniam Cię ,że bedzie szybciej niż pociągiem.

pozdrawiam
    Aleksandra

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie

http://www.stopem.pl/advertise_detai...=oferts&id=138 zajrzyj tu może coś znajdziesz
    pozdrawiam
    Biesołazy wszystkich krajów! Łączcie się!
    Pozdrawiam. Viki
    http://www.odkryjbieszczady.pl/

krajanka
    Guest

Domyślnie

musisz się pomęczyć i posprawdzać w necie rozkłady jazdy pks i pkp, czasami na mapę spojrzeć, by stwierdzić , gdzie opłaca się przesiąść. Mi pasuje np. połączenie przez Rzeszów, gdzie rano o 5.00 jest autobus do Ustrzyk Górnych i na miejscu jestem ok.9.30-10.00 . Dobrze sprawdzaj oznaczenia pks w uwagach , większość z nich nie chodzi poza sezonem. A co chodzi o busik to łatwiej znależć w Sanoku po stronie pkp
    niz pks. Przyjemnego szukania i podórżowania
    pozdrawiam

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    wroclaw

Domyślnie cd komunikacji, a wlasciwie jej braku

troche pomarudze.
    wypad w biesy z wroclawia na dlugi weekend - taki jaki bedzie teraz w listopadzie - jest wlasciwie niemozliwy, o ile nei posiada sie wlasneg transportu. niemozliwy, bo nieoplacalny z powodu malej ilosci czasu.
    bezposredni pociag w biesy z wroclawia jechal jakies 8 godzin. i w zagorzu ladowalo sie o godzinie 7-8. potem poltorej jakims busem i juz bylo sie na poczatku jakiegobadz szlaku.
    teraz, kiedy pociag bezposredni jest zlikwidowany [jezdzi chyba tylko w wakacje] a altobus jedzie dluzej i wyjezdza w godzinach popoludniowych [jakos kolo 14] dobrej komunikacji nie ma. probowalem roznych konstelacji:
    ZALOZENIE ZE STARTUJE Z WROCLAWIA PO GODZ. 21 10 LISTOPADA
    - kilka przesiadek - i tak zajmuje dojazd caly prawie dzien, bo sporo pociagow lokalnych nie kursuje 10 lub 11 listopada.
    - autobusy - to samo co wyzej, lub nie sa skorelowane z pociagami
    - busy - drogo, lub nie jezdza.

EFEKT
    dojadz trwa w najlepszym wypadku o kilka godzin dluzej a na miejscu [na poczatku szlaku] jestem po poludniu. czyli trace jeden dzien... :( ktos moze pomysli ze niezly malkontent ze mnie, ale co mi tam, musze widac zbierac kasiorke na samochod :)

pozdrawiam wszystkich
    b.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)