Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Wiadomości o Czarnej

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

A tak na marginesie - kiedy ów artykuł ma się ukazać drukiem?
    Ciekaw jestem go bardzo
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

feliks
    Guest

Domyślnie

trochę mnie tu nie było ale oto jestem i tak:
    artykuł ukarze siędopiero latem z powodu zmiany koncepcji spowodowanej tym czego dowiedziałem się od "mojego człowieka" w UG -oj będzie się działo
    nawiążęjeszcze do wypowiedzi stałego bywalca: myślałem ,że stajesz bezinteresownie w obronie kobiet .po tym co wiem wstydż się tej znajomości

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feliks
    po tym co wiem wstydż się tej znajomości
    Generalnie coś mi tu pachnie nieładnie prowokacją.
    Też dotarły do mnie pewne fakty które biorąc poważnie pod uwagę muszę postąpić w sposób następujący:

1) Na maila admin@bieszczady.info.pl prześlesz swoje dane (Imię Nazwisko, adres itp)
    - dane te oczywiście pozostaną do wiadomości redakcji - co jako człowiekowi prasy jest dla ciebie oczywiste.

2) Staraj się ważyć swoje wypowiedzi tak byś miał świadomość, iż za uzewnętrznione tu opinie ponosisz odpowiedzialność w całej rozciągłości.

Po spełnieniu tych dwóch warunków (a przynajmniej pierwszego) zapraszam do dalszej dyskusji.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feliks
    artykuł ukarze siędopiero latem z powodu zmiany koncepcji spowodowanej tym czego dowiedziałem się od "mojego człowieka" w UG -oj będzie się działo
    nawiążęjeszcze do wypowiedzi stałego bywalca: myślałem ,że stajesz bezinteresownie w obronie kobiet .po tym co wiem wstydż się tej znajomości
    Czyli jak czas jakiś temu już przewidywałem - polskie piekiełko. Dla jasności przypomne , że nie mam żadnych związków z gminą Czarna , wiecej - nie znam tam nikogo. Ale "zabawa" jaką usiłuje nas zainteresować Feliks , nie jest w moim guście. Nie wydaje się mi by to forum było najlepszym miejsce do takich zagrywek. "Dziennikarzu" Feliksie żle się bawisz.
    Pozdrawiam
    naive

Czerniak zlosliwy
    Guest

Domyślnie

Tyle krzyku o tak małą miejscowość, jaką jest Czarna. Panowie dajcie sobie troche luzu .

Bieszczadnik Awatar Karolina
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Bardzo dobrze że chcesz napisać o naszej gminie.Mieszkam tu 7 lat więc nieco z boku na to wszystko patrzę.Błagam napisz coś aby ratować szkołę w Polanie!
    Nasz wójt chce nam ją zamknąć popiera go przewodniczący rady gminy, który chodzi i szpondzi gdzie się da. Ja dowożę dziecko( a od przyszłego roku szkolnego dwoje) najdalej a jak szkoła bedzie w Czarnej to już masakra.Dziś dowożę dziecko 9 km a gmina zwraca mi za to 40 zł miesięcznie! Nie wiem co robić z taką kasą! Nawet ani razu nie zatankuję do pełna za to
    Zadaniem gminy jest obowiązek szkolny.Ciągle tylko kasa,kasa i nie ma kasy!!!!
    Nikt nie patrzy na to że szkoła w Polanie ma doskonałe wyniki jest oniektem historycznym i centrum kulturalnym wsi. A gmina najlepiej dać nasze dzieci do Czarnej i zdać zaliczyć zapomnieć. Obowiązek szkolny to osiąganie jak najlepszych wyników a nie na dostateczny! A w Polanie te wyniki są naprawdę dobre!!!
    Nie ma pieniędzy na szkołę A na inne reczy to są? A zredukować parę etatów w gmine Wywalić panie,które robią zakupy zamiast pracować
    I będą oszczędności na szkołę.
    Dzieci dojeżdżają do gimnazjum w Czarnej nie gimbusem tylko kursowym autobusem, dochodzą kawał i czekają godzinę na lekcje! Bo gmina olała petycję rodziców żeby autobus jechał później! I mamy puścić 6-7 latki tak rano? Mam budzić dziecko przed 5 żeby na 8 dojechało do szkoły? I ma dojeżdżać bez opiekuna autobusem?
    Napisz do mnie na priv a najlepiej mailem wyślę ci rys historyczny szkoły w Polanie(OCZYWIŚCIE JEST TO GMINA CZARNA)
    I błagam nie mówcie że nic się nie dzieje w gminie.
    Działa stowarzyszenie inicjatyw społecznych" Besida", a przy nim klub turystyczno żeglarski"Moklik". Sama z koleżanką go założyłam działamy społecznie na rzecz dzieciaków-napisałam o tym do poprzedniej "Bieszczadzkiej".Szczegóły też mailem.
    Gok organizuje różne zajęcia-lepienie z gliny, warsztaty koralikowe, kucharskie,malarskie i inne. Zajęcia nieodpłatne.
    Co czwartek dzieci w wieku przedszkolnym (BO NIE MA PRZEDSZKOLA OCZYWIŚCIE NIE MA PIENIĘDZY) spotykają się na zajęciach teatralnych-napisałam też do któreś " Bieszczadzkiej".
    Przy GOKu działa też zespół "Babiniec".
    Dysponuję materiałem zdjęciowym dotyczącym inicjatyw w GOKu-chętnie się podzielę.
    "Besida" organizuje 29 stycznia "Zjazd na nie byle czym", klub" Moklik" spotyka się w GOKu w środę o 16.30. Mamy spotkanie noworoczne z niespodzienką dla naszych dzieci. Zapraszam w i imieniu organizatorów.
    Kilka osób jest poważnie zaangażowanych w działalność GOKu i przy GOKu w Czarnej.
    Proszę nie piszcie że nic się u nas nie dzieje bo to nieprawda-dzieje się i to dużo
    Pozdrawiam, mogę ci pomóc w pisaniu artykułu jeśli chcesz
    Karolina

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Czy Kamila to jest ta Kamila o której myślę? Czy twoje dziecko ma na imię Jaś a mama jest lekarzem? napisz koniecznie coś do mnie bo cuś nam się kontakt urwał, Napisz na priv albo maila. Chyba kojarzysz? pozdrawiam
    Karolina
    serednie@megapolis.pl

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina
    I błagam nie mówcie że nic się nie dzieje w gminie.
    Ano racja, tyle, że to są "imprezy" dla społeczności lokalnej. Z punktu widzenia turysty, to jednak tam nic się nie dzieje, bo "masowego" turysty tym się nie przyciągnie.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    Serednie Małe

Domyślnie

Ano nie masz racji Piotrze-wszystkie zajęcia wakacyjne koraliki, ceramidła itp są dostępne dla turystów i wiele dzieciaków będących na obozach w okolicy z nich korzysta. Gdzie indziej też się mało dzieje a atutem są szlaki turystyczne i dogodne położenie. Zauważ że w Czarnej są dwa szlaki spacerowe wokół kopalni i " Perły Południa".
    Brakuje informacji turystycznej to fakt.
    Ale w Polanie i Serednim w gminie Czarna masz dwie stadniny hucułów-mało?
    Sporo turystów korzysta z jazd.
    Klub Moklik i Besida zamierzają w maju zrobić rajd rowerowy w czasie długiego weekendu dla miejscowych i turystów. Tyle możemy my jako mieszkańcy, rozwój infrastruktury i turystyka to już gestia gminy i innych

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

wszystkie zajęcia wakacyjne koraliki, ceramidła itp są dostępne dla turystów i wiele dzieciaków będących na obozach w okolicy z nich korzysta.
    Tak, ale mialem na myśli coś czym mozna zainteresować takiego naprawdę "masowego" turystę - ściągnać ludzi,którzy przywozą ze soba kasę i o to chodzi. Koraliki i lepienie garów tego nie załatwi, bo to jst oferta dla wąskiej grupy. Tzn. - oferta moze byc dla wszystkich, wazne jednak ile osób realnie tym się zainteresuje i skorzysta.
    Ale w Polanie i Serednim w gminie Czarna masz dwie stadniny hucułów-mało?
    Dla mnie malo. Durnowato na hucule wyglądam, bo one siakieś karłowate są i merdam nogami po trawie Żartuję oczywiście.
    Tyle możemy my jako mieszkańcy, rozwój infrastruktury i turystyka to już gestia gminy i innych
    To pogonić ich (Gmine) do dzialania. Więcej turystów = więcej kasy także dla Gminy.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)