Pokaż wyniki od 1 do 10 z 261

Wątek: SPRZEDAM / KUPIĘ nieruchomość w Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie Odp: Informacje o sprzedaży nieruchomości

najlepsze niestety już 3-4 lata temu poszły w świat....
    a poza tym mam złe doświadczenia z GAH: 3 lata temu pojechaliśmy z kolegą na przetarg na działkę w Smolniku: na miejscu Pan nam powiedział że tej dzialki juz nie ma. Jak to nie ma, przecież przetarg jest dopiero jutro? NIE MA I KONIEC - Pan krótko uciął i już.....

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez pyton Zobacz posta
    najlepsze niestety już 3-4 lata temu poszły w świat....
    To prawda. Czasem jednak, powtarzam, czasem można znależc coś odpowiedniego i niedrogo w porównaniu z cenami wolnorynkowymi. Ja swoje miejsce w Bieszczadach znalazłem w ten sposób, śledząc oferty GAH Szczawne. Pozdrawiam!
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Ja długo szukałem aż w końcu zupełnym przypadkiem zapytałem sąsiada gospodarza. I miejsce jest 40% poniżej ceny rynkowej

Bieszczadnik Awatar Jarek L
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Bardzo daleko od Bieszczadow...

Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    To prawda. Czasem jednak, powtarzam, czasem można znależc coś odpowiedniego i niedrogo w porównaniu z cenami wolnorynkowymi. Ja swoje miejsce w Bieszczadach znalazłem w ten sposób, śledząc oferty GAH Szczawne. Pozdrawiam!
    Zgadzam sie z Pastorem (swoja droga tez tak znalazlem swoja dzialke - przez GAH).

Z drugiej strony dzialki sa w ciaglej rotacji, i te "najlepsze" czesto pojawiaja sie na rynku nieruchomosci na nowo (po innej cenie oczywiscie).

Poza tym Bieszczady sa naprawde duze, i wciaz mozna tu znalezc wiele atrakcyjnych miejsc oferowanych do sprzedazy.

Mnie bardzo zniechecil widok dzialek w Smereku, takich "najlepszych", ktore wygladaly jak podwarszawskie osiedle domkow jednorodzinnych. Zaczalem wowczas szukac czegos w tradycyjnych wsiach bieszczadzkich, z ktorych moze nie widac polonin, ale za to atmosfera jest zupelnie inna.

Kazdy musi sam zdefiniowac swoje pojecie "najlepszej" dzialki i nie kierowac sie opiniami innych - chyba ze kupuje dzialke pod inwestycje, ale to juz inna sprawa.

pzdr

J

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

[QUOTE=pyton;38150]najlepsze niestety już 3-4 lata temu poszły w świat....

To naprawdę "najlepsze" poszło między ludzi już na początku lat 90-ych i szło nieco wcześniej już też... Metoda "zapytaj na miejscu" jest skuteczna nad wyraz, jak słyszę od znajomych... Często nawet nie wiemy, po jakich hektarach stąpamy, nawet nie podejrzewamy, że stanowią od dawna już czyjąś własność, dopóki nie odwiedzimy wydziału geodezji i kartografii w gminie...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów