Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Wypalanie śmieci przy schronisku-zwróćcie na to uwagę!!!

szymon okrutnik
    Guest

Domyślnie Wypalanie śmieci przy schronisku-zwróćcie na to uwagę!!!

zobaczyłem to w sierpniu przy Chatce Puchatka na Połoninie Wetlińskiej.
    Właściciel tej chatki nie zwozi śmieci do miasteczka lecz wypala . Jest to dość duża ilośc szkodliwych plastików, opakowań, papierów (te są też szkodliwe). :(

Zachowanie bulwersujące. Nie wiem czy już ktoś ten temat tu poruszył. Może już ten precedens nie ma miejsca. Mam nadzieję.

Jesli jest inaczej zróbmy z tym coś. Komu miłe biszczadzkie góry i przyroda.

szymon okrutnik
    Guest

Domyślnie o Chatce Puchatka cd. - podejscie do turysty

poza tym nigdy nie spotkalem w bieszczadach tak nie milych gospodarzy. traktują turystów jakby mieli monopol na wszystko (nocleg, wrzątek, zupki)...ceny zabojcze i ta obsługa... Lepiej się też nie pytać którędy do żródełka....

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie Re: o Chatce Puchatka cd. - podejscie do turysty

Cytat Zamieszczone przez szymon okrutnik
    poza tym nigdy nie spotkalem w bieszczadach tak nie milych gospodarzy. traktują turystów jakby mieli monopol na wszystko (nocleg, wrzątek, zupki)...ceny zabojcze i ta obsługa... Lepiej się też nie pytać którędy do żródełka....
    Temat Chatki Puchatka powraca na nasze forum jak bumerang.
    Kolego Szymonie! Zanim teraz napiszesz cokolwiek na ten temat, radze Ci poczytać co inni mieli do powiedzenia w tym temacie http://forum.bieszczady.info.pl/viewtopic.php?t=1542 a przy okazji poznasz jak to jest że to schronisko jeszcze tam istnieje i może przyjmować zabłąkanych turystów.
    I jeszcze jedno! Na forum tym nie tylko można pisać. Ale uważam że najpierw trzeba je troszke poczytać.
    Biesołazy wszystkich krajów! Łączcie się!
    Pozdrawiam. Viki
    http://www.odkryjbieszczady.pl/

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Śląsk

Domyślnie schroniso na Wetlińskiej

co do schroniska to każdy ma swoje zdanie i może je wypowiadać a jeżeli Lutek palił śmieci to nieładnie, co do schroniska to je bardzo lubię ale pózną jesienią lub wczesną wiosną, wtedy jest spokój. a co do osoby właściciela to Lutek zanim przeniósł się na połoninę dosyć długo prowadził cemping w UG. Zawsze był w miarę uprzejmy.
    pozdrowieniazbyszekj

szymon okrutnik
    Guest

Domyślnie

radze Ci poczytać co inni mieli do powiedzenia w tym temacie http://forum.bieszczady.info.pl/viewtopic.php?t=1542 a przy okazji poznasz jak to jest że to schronisko jeszcze tam istnieje i może przyjmować zabłąkanych turystów.
    Czytalem juz wczesniej forum ale sie nie natknąłem jeszcze na texty o CH.P. Jednak i tak moje reflexje byly inne niz wiekszosci co pisali o tym na forum.

Dzieki Viki za ten link!
    [/quote]

Bieszczadnik Awatar Kamila777
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    obecnie Drawsko Pom :(

Domyślnie

Po pierwsze: Szymonie, jeżeli masz słownik ortograficzny - to zapraszam do lektóry :) Jeżeli piszesz z błędami celowo (bywali i tacy) to zalecam konsekwencję.

Po drugie: temat śmieci osobiscie poruszałam na forum. Odzewu nie było (a szkoda :( ) Śmieci to wszechobecny problem (nie tylko w Bieszczadach i nie tylko na Wetlinskiej). Turyści zostawiają wszystko wszędzie - nie można oczekiwać od Lutka, że będzie to wszystko znosił na plecach... Kto z Was kochani kiedykolwiek zaproponował mu pomoc, albo choć zabrał swoje śmieci na dół?

Pozdrawiam - Kamila

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Gdyby właścicielom Chatki Puchatka przyszło znosić wszystkie śmieci na przeł. Wyżną to pewnie nie starczyłoby czasu na prowadzenie schroniska. W zależności od pogody kosze na Połoninie są opróżniane od 1 do 4-5 razy dziennie (w sezonie)... Drodzy ekolodzy, nim śmieci ulegną spaleniu są najpierw segregowane... Tak więc puszki po piwie zjeżdżają na dół, jedynie plastik, papier i szkło są palone. Z odpadków powstaje przepiękny taras widokowy, z którego możemy podziwiać piękno gór naszych. No cóż... tam gdzie rąbią drzewo muszą lecieć wióry.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Domyślnie

Spalanie śmieci jest w tym kraju zabronine, w Bieszczadach również. Prowadzenie schroniska jest działalnością gospodarczą a nie charytatywną i obowiązują tu pewne zasady, bez względu na osobę która to robi. A propo, z tego co wiem szkło nie jest materiałem łatwopalnym. Pozdrawiam.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

..

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Spalanie śmieci jest w tym kraju zabronine
    w takim razie zadzwoń na policje.

Prowadzenie schroniska jest działalnością gospodarczą a nie charytatywną i obowiązują tu pewne zasady
    czemu porównałeś schronisko do działalności charytatywnej? Czyżby "charytatywni" mogą spalać śmieci?
    Jakby Ci to wytłumaczyć...? Są takie regiony w Polsce gdzie "pewne zasady" są mniej lub bardziej przestrzegane.

A propo, z tego co wiem szkło nie jest materiałem łatwopalnym
    ale sie za to ładnie topi w kohlerze.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)