Ja się wypowiem do tego tekstu z retortami nie wyobrażam sobie jak u nas miało by zabraknoć takich retortów.
Michał pisze że przy retortach pracuje 100 osób zgodze się ale gdyby nie te 100 osób przy retortach co zrobili by zrywkarze pilarze leśnicy i inni wszystko jest powiązane i jedno bez drugiego nie mogło by dalej egzystować.
Nie wim jak to sie ma do tego:
Test polegał na umieszczeniu retorty pod koroną sosny w ten sposób, że dolne żywe gałęzie znajdowały się ok.1,5 m nad wylotem kominków. Eksperyment trwał 2 lata. Drzewo znajdujące się bezpośrednio w strefie oddziaływania retorty odznaczało się większymi przyrostami na wysokość niż pozostałe drzewa, a jego igły były grubsze i ciemniejsze.
może wtedy bardziej układ obrony włancza się i dlatego tak to następuje, ja nie wiem jak to jest i napewno jedno takie badanie nie rozwiązuje sprawy.
Inną sprawą jest tez to za jakie pieniądze jest ta praca nie wiem czy sobie zdajecie z tego sprawę ale za ta pracę pieniądze jakie ci ludzie biorą sa smieszne przy tym jak wiele tracą przy tym zdrowia.
Dobra wiem że za to co pisze może mi się oberwać na forum ale takie jet moje zdanie.
A co do tego na jakiej stronie znajduje się ten tekst to prosił bym cię piotrze jak byś mógł mi przesłać link do tej strony z góry dziękuje i pozdrawiam wsystkich.
:D
Zakładki