Witam!

Na wstępie - dziękujemy za życzenia [mówię w imieniu swoim i tych którzy nie podzekują] sam skladam też najlepsze życzenia - wszystkiego najlepszego.

Teraz w kwestii rang.
Temat był już wałkowany ze 20 razy.
Czy wyście powariowali? [do Zosi_samosi i Doczu)

Jeśli dyskusja będzie się rozwijać na zasadzie że za 100 postów jest coś a za 6000 coś innego nie dojdziemy nigdy do ładu.
Istnieje maszyna na forum która nic nie robi tylko liczy posty - na tej podstawie przyznaje
rangę [wiem złe słowo - może status byłby lepszy - też źle] - NIE JEST TO OCENA WASZEGO DZIAŁANIA NA FORUM - jeśli brać pod uwagę merytorykę wypowiedzi.
Skoro jest to forum bieszczadzkie to jaki ma być opis przynależności do grupy userów którzy napisali określoną liczbę postów?
Leniwy jestem i nie chce mi się wymyślać.
Szkoda się rozdrabniać - jest jeden status i cześć - bez podziału na starszych i młodszych.
"Nie jestem godzien / godna" - naczytali się Bieszczadzkich Zakapiorów i wydaje się że aby być bieszczadnikiem trzeba jeść bociany i pić herbatę z kory!!!
A u nas wystarczy napisać 20 postów i już...
Jest się bieszczadnikiem - bez zbędnych formalności i certyfikatów.

Zajmijmy się konstruktywną dyskusją na tematy poruszane na forum, a nie bijmy piany wokół statusu, opisu, rangi - czy jak to zwał.

Wydaje mi się że to dobre przesłanie na nowy rok :)