Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Ciąg dalszy relacji

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doczu
    W tym akurat wypadku wydaje mi sie, że dostępność tego miejsca skazała go na taki los.
    Dokładnie tak. Jednak imho sporo zalezy również od gospodarzy. Ponieważ jest to SBN musi byc zaznaczona na mapach, ukrywanie takiego miejsca nie miałoby sensu, bo nie po to powstało.
    Byłem tam końcem sierpnia i generalnie wszystko wyglądało nie tak, jak powinno wyglądać w SBN. Po pierwsze baza - kilka namiocików + rozklekotane kible, rozumiem - taki folklor. Po drugie - na "teren" bazy wjeżdza samochód za samochodem. Obok tych w/w namiocików cała gama: duże namioty, małe namioty, przyczepy campingowe, i inne z szerokiej gamy dostepnych "dachów nad głową" oraz samochody terenowe i "zwykłe". Wjeżdżają bo jest droga, no i słusznie, bo jak jest droga to po żeby nią jeździć. ta droga tam musi/powinna być, bo jest potrzebna - wystarczy że odcinek z Żebraka do W.Michowej jest zamknięty,więc ten jeden być musi. Natomiast ta baza wcale tam być musi! Nikt jej do tego miejsca nie przywiązał na siłę. Wystarczyloby przeniesć ją do miejsca niedostepnego dla przecięnego samochodu i wszystko - a to na pewno jest do załatwienia. Bazą opiekuje się SKP "Czwórka" SGGW (o ile sie nic nie zmieniło). Jesli im to jednak nie przeszkadza, to cóż - wolność Tomku...
    Wystarczy jednak pójść na bazę do Łopienki, aby sie przekonać czym rózni sie SBN od "SBN". Przy okazji pozdrawiam bazowego z Wroclawia który był końcem sierpnia zamiast forumowego Lecha (ktorego miał ode mnie pozdrowić,ale pewnie zapomnial) :)
    Na fotce stan BR końcem sierpnia:
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 25-12-2007 o 18:10
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)