Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Dlaczego Tam wracamy !?

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Domyślnie

Doskonała odpowiedź Jabol !
    Dlaczego wracamy? - można by pisać godzinami, a i tak ten kto nie był w Bieszczadach i nie "zaraził" się nimi - nie zrozumie.

Pozdrawiam.
    Polej.

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

Domyślnie

ja nie wracam...... ja tam zostałam .............
    Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004

Domyślnie

Zapewne . Powodów przyjazdu w Bieszczady jest mniej więcej tyle ile przyjeżdżających . „ Lubię tu być , dobrze się tutaj czuję , to magiczne miejsce …..”.
    Magnesem , który mnie tam …… to spotkania : ze znajomymi , przyjaciółmi , z ulubionym „kawałkiem” lasu , góry , rzeki …. .Będąc tu gdzie „przyszło” mi być , w chwilach niejakiej „chandry” tęskni mi się : do tego tam „klimatu”, do tych…… .Dla mnie tylko tam są rzeki „dla których warto….( parafrazując wyp. Dańca ) . Tylko tam są te późne wieczory na przełomie września i października z niesamowitymi odgłosami (niejednokrotnie siedziałem do późnej nocy marznąc i wsłuchując się w rykowisko ) . I te kolory , i jesienne rzeki , i jesienne lipienie i …( a sprawdzałem w różnych częściach kraju ) .
    Ma rację … twierdząc , że nie zrozumiem ( ale jestem bliski ) . Jestem postrzegany przez znajomych jako lekko nawiedzony (delikatnie mówiąc ) z moimi „uporczywymi” wyjazdami w Bieszczady . Wielokrotnie namawiano na inne rejony , ale szkoda mi tego urlopu na …( może kiedyś na „emeryturce” ) .
    Cóż począć . Naszło mnie znów . Tęskni mi się . Planowałem teraz Tam jechać ( ferie ) ,trudno jeszcze nie teraz .

Pozdrawiam
    PF

PS
    Piszę to pod wrażeniem chwili ( potem pewnie będę żałował ) . O wyrozumiałość …… .

Awatar ELUSIA
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Żyrardów

Domyślnie

Wracamy bo czujemy,ze to jest miejsce dla nas przez wiele wiele lat jeżdziliśmy na Mazury ale niegdy nie człam ,że wracam . ,BIESZCZADY TO MOJE MIEJSCE NA ZIEMI :lol:

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekF
    Zapewne . Powodów przyjazdu w Bieszczady jest mniej więcej tyle ile przyjeżdżających . „ Lubię tu być , dobrze się tutaj czuję , to magiczne miejsce …..”.
    Magnesem , który mnie tam …… to spotkania : ze znajomymi , przyjaciółmi , z ulubionym „kawałkiem” lasu , góry , rzeki …. .Będąc tu gdzie „przyszło” mi być , w chwilach niejakiej „chandry” tęskni mi się : do tego tam „klimatu”, do tych…… .Dla mnie tylko tam są rzeki „dla których warto….( parafrazując wyp. Dańca ) . Tylko tam są te późne wieczory na przełomie września i października z niesamowitymi odgłosami (niejednokrotnie siedziałem do późnej nocy marznąc i wsłuchując się w rykowisko ) . I te kolory , i jesienne rzeki , i jesienne lipienie i …( a sprawdzałem w różnych częściach kraju ) .
    Ma rację … twierdząc , że nie zrozumiem ( ale jestem bliski ) . Jestem postrzegany przez znajomych jako lekko nawiedzony (delikatnie mówiąc ) z moimi „uporczywymi” wyjazdami w Bieszczady . Wielokrotnie namawiano na inne rejony , ale szkoda mi tego urlopu na …( może kiedyś na „emeryturce” ) .
    Cóż począć . Naszło mnie znów . Tęskni mi się . Planowałem teraz Tam jechać ( ferie ) ,trudno jeszcze nie teraz .
    Pozdrawiam
    PF
    PS
    Piszę to pod wrażeniem chwili ( potem pewnie będę żałował ) . O wyrozumiałość …… .
    Nie chce mi się wymyślić nic oryginalnego, więc się po prostu podpisuję pod powyższym tekstem.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)