Doskonała odpowiedź Jabol !
Dlaczego wracamy? - można by pisać godzinami, a i tak ten kto nie był w Bieszczadach i nie "zaraził" się nimi - nie zrozumie.![]()
Pozdrawiam.
Polej.
Doskonała odpowiedź Jabol !
Dlaczego wracamy? - można by pisać godzinami, a i tak ten kto nie był w Bieszczadach i nie "zaraził" się nimi - nie zrozumie.![]()
Pozdrawiam.
Polej.
ja nie wracam...... ja tam zostałam .............
Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
Zapewne . Powodów przyjazdu w Bieszczady jest mniej więcej tyle ile przyjeżdżających . „ Lubię tu być , dobrze się tutaj czuję , to magiczne miejsce …..”.
Magnesem , który mnie tam …… to spotkania : ze znajomymi , przyjaciółmi , z ulubionym „kawałkiem” lasu , góry , rzeki …. .Będąc tu gdzie „przyszło” mi być , w chwilach niejakiej „chandry” tęskni mi się : do tego tam „klimatu”, do tych…… .Dla mnie tylko tam są rzeki „dla których warto….( parafrazując wyp. Dańca ) . Tylko tam są te późne wieczory na przełomie września i października z niesamowitymi odgłosami (niejednokrotnie siedziałem do późnej nocy marznąc i wsłuchując się w rykowisko ) . I te kolory , i jesienne rzeki , i jesienne lipienie i …( a sprawdzałem w różnych częściach kraju ) .
Ma rację … twierdząc , że nie zrozumiem ( ale jestem bliski ) . Jestem postrzegany przez znajomych jako lekko nawiedzony (delikatnie mówiąc ) z moimi „uporczywymi” wyjazdami w Bieszczady . Wielokrotnie namawiano na inne rejony , ale szkoda mi tego urlopu na …( może kiedyś na „emeryturce” ) .
Cóż począć . Naszło mnie znów . Tęskni mi się . Planowałem teraz Tam jechać ( ferie ) ,trudno jeszcze nie teraz .
Pozdrawiam
PF
PS
Piszę to pod wrażeniem chwili ( potem pewnie będę żałował ) . O wyrozumiałość …… .
Wracamy bo czujemy,ze to jest miejsce dla nas przez wiele wiele lat jeżdziliśmy na Mazury ale niegdy nie człam ,że wracam . ,BIESZCZADY TO MOJE MIEJSCE NA ZIEMI :lol:
Nie chce mi się wymyślić nic oryginalnego, więc się po prostu podpisuję pod powyższym tekstem.Zamieszczone przez PiotrekF
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki