Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 10-14 dni w II poł. lipca nad J. Solińskim - co polecacie ?

Bieszczadnik Awatar Hern
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Katowice

Domyślnie Zonka!!

zostaw zonke w domciu i sam sie wybierz a miejsce najlepsze bedzie jakie znajdziesz przypadkowo:)

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie Re: Zonka!!

Cytat Zamieszczone przez Hern
    zostaw zonke w domciu i sam sie wybierz a miejsce najlepsze bedzie jakie znajdziesz przypadkowo:)
    Kawaler ?
    Wydaje mi się, że tak - z taką swobodą się wypowiadasz o zostawienia żony w domu.
    Czy myślisz, że pytałbym tutaj, gdyby taki wariant był możliwy ?
    Poza tym ilez można jeździć samemu - niech i ona tez To zobaczy. Może też się zakocha. Nie czerpię już przyjemności z samotnego smakowania Bieszczadu, choć jestem typem wędrownika-samotnika i lubię sam sobie być sterem, żeglarzem i okrętem.
    http://www.doczu.pl

Vit
    Guest

Domyślnie

Jeśli chcesz więcej informacji na temat WZW Jawor (Wojskowy Zespół Wypoczynkowy), to wejdź na stronę www.jawor.owg.pl
    Od ponad 20 lat trzymam tam w porcie swoje kolejne łódki (trzecia akurat już sprzedana - w budowie jest czwarta). Znam więc ten ośrodek dość dobrze.
    Sprawdź sobie ceny (na stronie jest chyba aktualny cennik) i jeśli będziesz zainteresowany moimi opiniami - daj znać a podeślę Ci więcej informacji o ośrodku.
    Strona jest wyjątkowo kiepska i wiele (prócz cen) z niej się nie dowiesz.
    Poszperaj jeszcze na stronie gminy Solina: www.esolina.pl
    Pozdrawiam
    Vit

Bieszczadnik Awatar Xiro
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

A moze łódke wyczarteruj i po zalewie popływaj sobie

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xiro
    A moze łódke wyczarteruj i po zalewie popływaj sobie
    Popływaj sobie - trza mieć z kim, bo uprawnień nie mam.
    Poza tym wątroba już nie ta A i za rumem nie przepadam :P

Bieszczadnik Awatar Xiro
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

RUMEM???? nie wierz plotkom .. co rum ma do tego......

(mozna pic wszystko co sie pali - i nie jest ogniskiem)

ABK
    Guest

Domyślnie Re: Solina

Witam!
    Dokładnie ten sam problem miałem w zeszłym sezonie więc może w czymś pomogę. Idea była taka, że skoro z rodziną (żona i 3-latek) to nad Solinę. Po pierwsze zapomnij o przyjemnych piaszczystych plażach nad Soliną. Takich brak. Konieczne jest jakieś obuwie plażowe. Raczej poradziłbym jeden z polecanych przez poprzedników ośrodków z basenami. Po drugie co do placów zabaw.. Np w całym Polańczyku naliczyłem słownie cztery zabawki typu "pokiwaj się za dwie zety". Sama Solina kojarzy mi się za to z nieznośnym tłokiem zwłaszcza w weekendy. Zjeździliśmy Bieszczady od Sanoka po Ustrzyki i powiem że z tego wszystkiego najmniej ciekawa dla całej naszej tróki była właśnie Solina. Teraz celowałbym gdzieś w okolicy Cisnej, lub z drugiej strony, może Lutowiska. Tak by było na połoniny blisko a i do Leska czy Sanoka nie za daleko.
    Pozdrawiam
    Andrzej

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

ABK >>> cenne to dla mnie uwagi. Wielkie dzięki za info. Ja w sumie też skłaniałbym się raczej ku Smerekowi, z racji bliskości dostępu do basenu, choć dopiero po 18.00 dla gości spoza ośrodka
    Tak czy inczej, chyba jednak odpuszczę wczasy nad jeziorem na rzecz wczasów "aktywnych" - może uda mi się przekonac żonę, że liepiej iść na spacer niż opalac się na kocyku.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Domyślnie

Taaa...
    Mam podobny problem. Moja żona, po obejrzeniu zdjęć z mojego jesiennego wyjazdu z entuzjazmem powiedziała "no to urlop w Bieszczadach", nawet w sklepie oglądała buty do chodzenia. Po jakimś czsie słyszę Karkonosze - cóż, też góry. Od trzech tygodni następna zmiana - morze. Ze wzgląd na moją wątrobę sugeruję co by pojechała PKSem, no bo ileż można pić?. Ostatnio usłyszłem wariant kompromisowy: Tydzień na w. Wolin, tydzień w Biesach. W zasadzie nawet sensowny, podczas przelotu będzie można podlać kwiatki w domu.
    Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Domyślnie Odp: 10-14 dni w II poł. lipca nad J. Solińskim - co polecacie ?

najlepszy jest POLAŃCZYK.....o kwatery łatwo,balety wieczorne w senatoriach od 19-22,kto chce dłużej na świeżym powietrzu to pod żubrem za kosciołem,jadać najlepiej w knajpie Pod batem tanio i smacznie w czwartki karaoke...., wycieczki po Solinie statkiem TRAMP,wypożyczyć można rowerek wodny i popłynąć z żonką na wyspę straconych cnót..się poopalać i nie tylko...i jeszcze dalej pod osrodek MON Jawor,blisko do soliny i zapory, można pozwiedzać lesko, a zdeterminowani tak jak ja wstać wczesnie rano i na dopingu pojechać sławną Veolią do Wetliny na połoniny....i wrócić wieczorem do Polańczyka na balety do Amer-polu....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)