Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Dlaczego tak nie ma w Bieszczadach ?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

Tylko widzisz - w Bieszczadach nie można zjesc ani jednego, ani drugiego.
    ... bez przesady... w Bieszczadach jest mnóstwo dobrych i nawet w miare tanich "jadłodajni" - które właściwie oferują tradycyjną polską kuchnie (a jak wiadomo polska kuchnia współczesna to eklektyzm kuchń świata)... tak więc bez problemu można zjeść pierogi, zupy wszelkiej maści, mielonego, tzw placka po bieszczadzku i wiele wiele innych wynalazków, które niekoniecznie mają związek ze "zgniłym zachodem" (czyt.: pizza z zamrażalki czy hamburger z podeszwy)... Jeżeli chodzi o hamburgery to trzeba wiedzieć gdzie kupować, ale jak już wspomniała Lucyna nie będę siał reklamy (nie wypada).
    Tak naprawdę oprócz Rysia w Lutowiskach i Cristału w Polańczyku nie ma miejsc gdzie można dobrze zjeść.
    moim zdaniem Admin w tym momencie powinien dać dyspenze i powinniśmy w tym wątku podyskutować o miejscach gdzie można dobrze zjeść... bo jednak jest to ważny element, a widze że wymienienie subiektywnych uwag na temat wyżywienia byłoby wskazane. W sumie istnieje ranking knajp Bieszczadzkich, ale liczy się w tym rankingu bardziej klimat niż wyżywienie i w ostatecznym rozrachunku wychodzi na to że najlepiej można zjeść w Siekierzezadzie (co jak wiecie jest że się tak wyrażę: nieprawdziwe).
    Tak więc czekam na zielone światło od Admina.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Stracił multum klientów
    Podpłacili Ciebie, czy ki licho?
    Nie bój się! - dawaj namiary!!!!!

W Sanoku pseudoregionalne papu mozna zaserwować sobie jeno przy skansenie.
    Reszta to szyt taki jak wszędzie.

Admin - masz przeje.. no przejechane jak to sie godo. Zrobta leniu jeden ranking knajp i noclegów, aktualizowanych co 5 minut (współpraca ze wsiemi agro - knajpo - bieso -dostawcami murowana!!! Jak się połączą z netem w ciągu 5 minut (no sorki - fakt mają komóry, na które możesz wydryndalać co 4 minuty).

Pomysły coraz bardziej rewelka!!!
    szczególnie pozdrawiam przewodnictwo z Olszanicy - papapap

Jeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhh

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Admin - masz przeje.. no przejechane jak to sie godo. Zrobta leniu jeden ranking knajp i noclegów
    Michał Ty mnie nie wypuszczaj - ja już się rankingów najadłem :P
    Jeden Pan się obruszył, że napisałem że krzesła się kiwają, a do gorzały tylko śledzie :)

Nie przesadzajmy z tymi restrykcjami reklamowymi.
    Nigdy nie powiedziałem, że nie wolno podawać nazw obiektów czy w uzasadnionym przypadku adresu internetowego.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin
    ... bez przesady... w Bieszczadach jest mnóstwo dobrych i nawet w miare tanich "jadłodajni" - które właściwie oferują tradycyjną polską kuchnie
    Ty mi tak celowo manipulujesz tym co powiedziałem, czy jesteś w trakcie siakiejś imprezy? :)
    Bo mnie sie widzi, że napisałem:
    Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Ja nie mam wstrętu do hamburgerów czy pizzy, wręcz przeciwnie. Tylko widzisz - w Bieszczadach nie można zjesc ani jednego, ani drugiego..
    a Tobie się zrobiło:
    Tylko widzisz - w Bieszczadach nie można zjesc ani jednego, ani drugiego.
    I mi pakujesz o jakichś pierogach.
    No. I jest jakaś subtelna różnica?
    Chętnie zatem się dowiem, gdzie można kupić (w Bieszczadach) dobre hamburgery lub pizzę.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Chętnie zatem się dowiem, gdzie można kupić (w Bieszczadach) dobre hamburgery lub pizzę.
    Ja!! Ja!! Piotrze Ci podpowię!

W Rzeszowie!!!!!

albo w Jabłonkach - admin - litości

Cytat Zamieszczone przez admin
    a do gorzały tylko śledzie
    ale jaja!! jajeczka dla wrażliwców. A ja osobiście pamiętam, jak w Baligrodzie miałem do wyboru - albo sałatka, która nabiła ze 2 km w ladzie, albo śledzia ze słoika.
    Albo w Komańczy - albo śledzia, albo siekierę w durny łeb (obyczajów trza sie uczyć małolaty!! - byle nie kosztem zdrowia - ja i moja ekipa wybralim trzecie rozwiązanie - kto szybszy - ten żyje)

PROPONUJĘ ZDECYDOWANIE POWRÓT DO TRADYCJI - to taka naturalna selekcja intelektualna

Flachą w gardło a nie w łeb, życzę

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Albo w Komańczy - albo śledzia, albo siekierę w durny łeb
    Wiem wiem. A do kibla to z liściem łopianu.
    Michaś nie te czasy i ludzie już nie te!
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Wiem wiem. A do kibla to z liściem łopianu
    Taaaa, ale-tamte łopianki to na trzy podt.. wystarczały. A te z kolejki, no za Rzepedzią to nawet na 4. A jakie pikne parasolki... Eh...

Admin !!! - bez prowokacji - mamy tu za zadanie nie szkodzić młodym (chyba?)

Gorące pozdrówka

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

A i knajpa w Komańczy splajtowała ....
    To se ne wrati
    Piwo tak sie pieniło, że aby nalać do 5 litrowego kanisterka trzeba było odstać z godzinę. A przed tem trzeba było odstać z pół godziny w kolejce i nie dać się wypchnąć różnym takim "drwalom". Ja jestem raczej szczupły więc podatny na wypychanie, a otworzyć japę strach. Potem godzina przez Karnflów Łaz do Duszatyna i wtedy można było się spokojnie napić. Ech młodość
    Ale teraz? Takich ruskich jak w Prełukach u Świetlikowej nigdzie nie ma - dobre strony "nowego"
    Długi

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie

I mi pakujesz o jakichś pierogach.
    nie do końca.... napisałem też o hamburgerach

No to zacznijmy od tego nieszczęsnego Sanoka:
    Karczma na rynku – powiedzmy że pojesz – nie jest za tanio ale lokalizacja jak najbardziej w porządku.
    Karczma w Skansenie to raczej budka z fastfudem,
    Z studenckiej autopsji polecam:
    Bar z greckim jedzeniem (zawsze zapominam jak się nazywa) mieści się za halą targową (koło zakładu fotograficznego „Foto Dorota”) – można porządnie i tanio pojeść...
    Bar Smak na ul Mickiewicza jest niczego sobie... Zwłaszcza dla ludzi którzy mają sentyment do ceratowych obrusów i cynowych łyżek (zrezygnowali z łańcuchów) :)
    Wszystkie pizerie w Sanoku są ogólnie na wyrównanym poziomie smakowym i cenowym.
    Na Placu Św. Michała jest dość dobrze zaopatrzony fastfood
    Jeżeli chodzi o Zagórz:
    To pizeria u Włocha – dawno tam nie jadłem, ale ludzie chwalą sobie
    Malibu niedaleko Kina - specjalność Pizza,
    Skoczę od razu do Cisnej:
    Bardzo wyrównany poziom fastfudów... ale wydaje mi się że najwięcej zieleniny do hamburgerów dodają w tym okienku koło „Domu Handlowego”... Oczywiście można przebierać w agroturystykach, w których kuchnia jest bardziej wysmakowana.
    W Biesisku nie jadam – nie stać mnie
    Na Przysłupiu dobre mają te pstrągi – to im muszę przyznać.
    W Wetlinie to najlepiej stołować się w Zajazdzie pod Połoniną i w barze dla robotników leśnych – talerze na zupę mają jak na talerze przystało pojemność pół litra a nie 250 mll jak w niektórych barach. Dobrze i tanio.
    Ustrzyki Górne:
    Tylko u Skórki...- tam gdzie non stop leci „Bez Jacka” albo inne tego typu kolędy.

Dobra koniec tego... najlepiej to zrobić sobie podpłomyki z dżemem i cynamonem i do tego z kawą, albo kaszę z sosem grzybowym na ...e, albo omlet z borówkami na ....e, albo tosty z pieca pocierane czosnkiem i z roztopionym serem oczywiście na .....e, albo zupkę chińską z bieszczadzkimi przyprawami... Rozmarzyłem się :)

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

nie do końca
    No nie Marcinie - to nie fer!

Jak uda mi sie dzisiaj to point to point Twojego posta spostponuję (czy jakoś tak dziwnie się to godo).
    Ale z tym Zagórzem to przegiąłeś!!!

Pozdra

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)